Langverwachte Bitcoin doorbraak

Vorige week lukte het niet voor Bitcoin om door de $60.000 heen te komen. Maar de Bitcoin bulls nemen het deze week weer op tegen altcoins. Komt dan nu die lang verwachte Bitcoin doorbraak?   

Langverwachte Bitcoin doorbraak deze week?

Gisteren begon Bitcoin opnieuw de strijd om de $60.000 te behalen. Op maandag raakte Bitcoin de $ 59.500 aan, maar gaan we deze week de langverwachte Bitcoin uitbraak van $ 60.000 zien?

Als we kijken naar de vraag van kopers, dan hebben Bitcoin bulls reden tot een feest. Echter, de weerstand heeft de bulls al wekenlang in toom gehouden. Wat zijn de vier aspecten die aangeven dat er een Bitcoin doorbraak aan zit te komen?

Bitcoin doorbraak

Recordhoogte hash-rate en moeilijksheidsgraad

Vorige maand daalde de hash-rate plotseling als gevolg van overvloedige regen en overstromingen in China waar veel miners wonen. Hierdoor verminderde de rekenkracht van het Bitcoin netwerk. Maar inmiddels is deze rekenkracht weer stevig hersteld.

Volgens de laatste gegevens van de on-chain metrics van The Block is de hash-rate nu op een nieuwe recordhoogte. Daar waar de zevendaags gemiddelde exahashes op 23 april nog 131 exahashes (EH/s) per seconde bedroeg, was dit op maandag 10 mei 177 EH/s.

Bitcoin doorbraak hashrate

De moeilijkheidsgraad, die automatisch naar beneden werd bijgesteld werd om rekening te houden met de afname van het aantal mijnwerkers, is nu ook weer flink aan het stijgen. Met 13,5% is de verwachte moeilijkheidsgraad de grootste sinds juni vorig jaar.

Traders op zoek naar “springplank effect”

De strijd om de uiteindelijke weerstand tegen de hoogste punten ooit van $ 64.500 woedt al enkele weken. Elke poging om de verkopers te overwinnen eindigde tot nu toe in een prijsdip van verschillende sterke punten. Traders gaan deze week weer op zoek naar een “springplank” -effect in de spotprijsactie van Bitcoin, hetgeen kan leiden tot een Bitcoin doorbraak.

Bitcoin doorbraak

Ethereum schiet door $ 4.000

Bitcoin moet misschien wachten op zijn ultieme push om de hoogtepunten te verslaan – altcoins zijn deze week weer hot.

ETH / USD, ooit de verrassing, schoot gisteren voorbij de $4.ooo en vertoonde geen tekenen van vertraging omdat het nieuwe recordhoogtes bereikte. Hiermee bevestigde het de voorspellingen van handelaren van een aanval op $ 5.000.

Niet alleen de ETH / USD steeg met 31% in een week, ook andere altcoins behaalde successen. Zo evenaarde CardanoADA ) zijn winsten en behaalden Litecoin ( LTC ) en Bitcoin CashBCH ) een rendement van 50% in een week.

De hoogvliegers van de afgelopen weken ervoor waren daarentegen veel rustiger. Dogecoin en Ethereum Classic bleven beide vlak nadat ze vorige week hun eigen recordhoogtes hadden bereikt.

Sterke handen vergroten hun posities

Ook al is het momenteel een altseason en neemt de dominantie van Bitcoin op de cryptomarkt af, Bitcoin is en blijft de belangrijkste digitale munt die zich klaarmaakt voor een Bitcoin doorbraak. Het is nu een kwestie van geduld. 

Terwijl verschillende altcoins hoge vluchten nemen, met name gedreven door het beleggerssentiment, zien we dat er een langzame maar gestage overdracht plaatsvindt van Bitcoin bezit van zwakke naar sterke handen. Zo zei de populaire statisticus Willy Woo.

Naar aanleiding van een grondige technische analyse, benadrukte Woo dat de bullrun van dit jaar anders is dan voorheen. Dit omdat speculatieve handen nooit lang impact kunnen maken en het vooral de sterke handen zijn die een grote invloed gaan hebben op de uiteindelijke prijs van Bitcoin. De verplaatsing van munten naar sterke handen is ongekend.

Verwachte Bitcoin uitbraak

Op basis van bovenstaande aspecten kunnen we verwachten dat er een Bitcoin uitbraak gaat plaatsvinden. Maar zal dit deze week nog zijn? 

Zodra Bitcoin die lastige $60.000 kan doorbreken, klimt Bitcoin naar verwachting snel op naar de bovenkant van de tunnel, deze ligt op $80.000.

Het is een kwestie van tijd totdat Bitcoin eindelijk gaat doorbreken en naar een hoger niveau gaat stijgen. 

https://www.youtube.com/watch?v=LSwz_-LIaGw

Plaats een reactie