Indiase overheid gaat over tot legalisering van crypto in India

In India is er een aantal jaren strijd geweest over wat precies te doen met Bitcoin in India. Het land deed er lang over om een totaal verbod op de crypto-industrie in het land uit te vaardigen. Men vreest instabiliteit in het financiële systeem. Deze week was er echter een overleg tussen verschillende ministers over hoe het verder moet met crypto in India. Ze konden deze angsten wegnemen en het lijkt erop dat de Indiase regering tot legalisering van crypto in India wil overgaan.

Crypto in India wordt mogelijk gereguleerd

Tijdens het overleg dat deze week plaatsvond, werd overeenstemming bereikt tussen de aanwezige ministers, waaronder ministers en parlementsleden, maar ook vertegenwoordigers van belangrijke crypto bedrijven. Zelfs premier Narendra Modi was bij het overleg aanwezig.

Na het overleg zeiden ze tot de conclusie te zijn gekomen dat de ontwikkelingen in de cryptowereld niet langer te stoppen zijn. Een algemeen verbod heeft daarom geen zin. Daarom werd besloten om de crypto in India te accepteren, maar ook om ze op goede wijze te gaan reguleren.

Er is ook meteen een ander overleg gepland, om de groeiende adoptie van de crypto-wereld te bespreken. Het belangrijkste onderwerp van deze bespreking zal zijn hoe de regulering van de crypto-sector vorm moet krijgen.

Heel opmerkelijk is dat de Indiase regering het advies van belangrijke crypto-experts wil inwinnen. Ze willen dit gebruiken als input voor een duidelijke regelgeving, zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Het feit dat het de regering is die hierom vraagt, maakt het extra bijzonder. In februari van dit jaar overwoog diezelfde regering nog een totaal verbod op crypto in India.

regulatie van crypto in India

Strubbelingen met cryptomarkt

Een anonieme bron die naar eigen zeggen werkzaam is bij het Indiase ministerie van Financiën verklaarde destijds aan Bloomberg dat de overheid aan een dergelijk totaal verbod op crypto in India werkte. Hierbij zou werkelijk alles wat ook maar iets met crypto te maken had, in de ban worden gedaan. Dit zou ook gelden voor transacties met buitenlandse cryptomarkten.

Het verbod op crypto in India zou niet onmiddellijk worden ingevoerd. Beleggers zouden tot 6 maanden de tijd krijgen om hun cryptomunten te verkopen. De Indiase regering overwoog het verbod op crypto in India destijds omdat cryptovaluta geen steun hadden van de Indiase Centrale Bank.

Deze voornemens leidden tot felle kritiek. Zo zei de CEO van de bekende exchange Unocoin dat het geen zin meer zou hebben om zaken te doen in India, als zo’n verbod zou worden ingesteld.

Het was ook niet de eerste keer dat de Indiase regering op gespannen voet stond met de cryptomarkt. Drie jaar geleden voerden ze ook al een algemeen verbod in. Banken kregen ook een verbod om zaken te doen met crypto-bedrijven. Vorig jaar werd dit verbod herroepen.

Nadat in februari nog een verbod op crypto in India werd overwogen, wordt nu volop samengewerkt met verschillende partijen om tot een structurele oplossing te komen.

Rugelering crypto in India

Centrale bank maakt zich nog steeds zorgen

Dat de Indiase regering besloten heeft de cryptomarkt te legaliseren, betekent niet dat ze volledig overtuigd is van de toegevoegde waarde van blockchain technologie en de cryptomarkt. De Reserve Bank of India (RBI), de centrale bank van het land, is nog steeds erg bezorgd over de effecten van de cryptomarkt op de financiële stabiliteit van India.

Een woordvoerder zei dat ze aan de regering hebben bekendgemaakt hoe hiermee moet worden omgegaan. Men vertrouwt erop dat hun advies zorgvuldig zal worden overwogen en in de besluitvorming zal worden meegewogen. Uiteindelijk is het de regering die moet beslissen.

Natuurlijk zijn dit heel positieve ontwikkelingen voor de crypto-wereld en Bitcoin in het bijzonder. India is een enorm groot land. Als zodanig heeft de markt veel potentieel. Nu een definitief verbod van tafel is en de regering wil reguleren, kan dit potentieel ook echt werkelijkheid worden. Iets waar de crypto-wereld naar uitkijkt.

https://www.youtube.com/watch?v=62EnfiXcvSc

Plaats een reactie