Mastercard verwelkomt crypto-startups in haar Start Path Accelerator programma

Mastercard, ’s werelds toonaangevende betalingsverwerkers, lanceert een nieuw Start Path Accelerator programma voor cryptocurrency en blockchain startups. Het Start Path accelerator programma is gericht op het versnellen van cryptocurrency en blockchain startups. Van het creëren van een marktplaats voor niet-fungibele tokens (NFT’s) tot het bouwen van een air-gapped cold vault om nieuwe duurzame digitale activa mogelijk te maken, zeven wereldwijde crypto en digitale activa startups sluiten zich aan bij Mastercard’s bekroonde Start Path Accelerator programma om toegang te krijgen tot partnership mogelijkheden, inzichten en tools om te groeien. De betalingsgigant probeert met dit programma meer startups in het ecosysteem te ondersteunen.

Start Path Accelerator Programma

Mastercard verklaarde in zijn officiële persbericht dat het Start Path Aaccelerator programma zal helpen om innovatie op het gebied van cryptoactiva technologie uit te breiden en te versnellen. Hierdoor wordt het voor mensen en instellingen veiliger en gemakkelijker om cryptocurrencies en digitale activa te kopen, te besteden en aan te houden.” aldus Mastercard.

In hetzelfde persbericht laat de betalingsgigant weten dat het verschillende startups heeft geselecteerd om het programma te lanceren. Het programma heeft zeven nieuwe startups toegevoegd aan het Start Path Accelerator Programma, waaronder:

  1. Mintable (Singapore), een niet-fungibele token (NFT) marktplaats waar gebruikers digitale en fysieke activa kunnen creëren, kopen en verkopen die worden ondersteund door de blockchain, zoals digitale verzamelobjecten, avant-garde kunstwerken en zelfs muziek.
  2. GK8 (Israël) is een zelfbeheerd end-to-end institutioneel crypto custody platform dat een echte air-gapped cold vault biedt. Dit betekent dat het platform in staat is om veilige blockchain-transacties te creëren, ondertekenen en verzenden zonder input van het internet te ontvangen, waardoor alle potentiële cyberaanvalsvectoren worden geëlimineerd.
  3. Taurus (Zwitserland) levert enterprise-grade infrastructuur voor het beheren van alle digitale activa met één enkel platform, waaronder crypto-activa, digitale valuta en tokenized activa met betrekking tot uitgifte, bewaring, asset servicing en handel.
  4. Domain Money (VS) wil een investeringsplatform van de volgende generatie bouwen, dat de kloof tussen digitale activa en traditionele financiering overbrugt voor retailbeleggers.
  5. SupraOracles (Zwitserland) is een krachtig blockchain orakel dat bedrijven helpt echte gegevens te overbruggen naar zowel publieke als private ketens, waardoor interoperabele slimme contracten de toekomst van de financiële markten kunnen automatiseren, vereenvoudigen en beveiligen.
  6. STACS (Singapore) levert een blockchain-infrastructuur voor de financiële sector om enorme waarde te ontsluiten en effectieve duurzame financiering mogelijk te maken. Tot haar klanten en partners behoren wereldwijde banken, nationale beurzen en vermogensbeheerders.
  7. Uphold (VS) is een crypto-native, multi-asset digitaal geldplatform dat investerings- en betalingsdiensten aanbiedt aan consumenten en bedrijven wereldwijd.

Elke crypto startup biedt oplossing voor een unieke uitdaging in de cryptosector

Als onderdeel van het Start Path Accelerator programma zal elke crypto-startup erop gericht is om een oplossing te vinden voor een unieke uitdaging in de cryptosector. Door gebruik te maken van de steun en expertise van Mastercard kan de startup voortdurend verder groeien en hun oplossingen blijven doorontwikkelen. Het bedrijf zei dat de nieuw toegetreden startups het programma zullen gebruiken om MasterCard’s wereldwijde ecosysteem van banken, handelaren, partners en digitale spelers te verbinden om nieuwe oplossingen te bieden.

Mastercard’s executive vice president digital infrastructure and fintech, Jess Turner, benadrukte dat de betalingsgigant zich al sinds 2015 bezighoudt met het ecosysteem van digitale valuta. “We geloven dat we een sleutelrol kunnen spelen in digitale activa, door te helpen de industrie vorm te geven en consumentenbescherming en -veiligheid te bieden. Een deel van onze rol is om de toekomst van cryptocurrency te smeden, en dat doen we door een brug te slaan tussen mainstream financiële principes en innovaties op het gebied van digitale activa,” verklaarde ze.

 

Start Path Accelerator Programma

Mastercard Start Path Accelerator programma al meer dan 250 startups ondersteund

Het Mastercard Start Path Accelerator programma bestaat sinds 2014 en is een programma van zes maanden dat startups helpt bij het opschalen en op de markt brengen van hun producten en diensten. Wereldwijd heeft al meer dan 250 startups ondersteund.

Maar dit is de eerste keer voor Mastercard dat het haar Start Path programma uitbreidt naar cryptocurrencies. Mastercard gaf aan dat het uitbreiden van het Start Path Accelerator programma met snelgroeiende crypto, blockchain en digitale activa startups een echte aanwinst is. Mastercard biedt deze bedrijven toegang tot de nieuwste tools en oplossingen om de crypto-startups te helpen hun innovaties en baanbrekende financiële technologieën op te schalen.

Start Path Accelerator Programma Mastercard

Mastercard breidt haar cryptodiensten uit

Een week geleden kondigde MasterCard aan dat het zijn kaartprogramma voor cryptocurrency-transacties en -wallets heeft verbeterd om de conversie van cryptocurrency naar fiatgeld door mensen te vergemakkelijken.

Daarnaast kondigde het bedrijf aan dat het zijn cryptokaartprogramma gaat vernieuwen om traditionele banken in staat te stellen om crypto-enabled kaarten aan te bieden binnen het bestaande betalingsnetwerk van Mastercard.

Met het verder opvoeren van haar aanwezigheid in de digitale activa industrie, echoot Mastercard de stappen van haar belangrijkste concurrent, Visa. In zijn laatste crypto-update van begin juli zei Visa dat het de ontwikkeling van de cryptocurrency-industrie als onderdeel van zijn bedrijf zou blijven ondersteunen. Visa gaf aan dat consumenten voor maar liefst ruim USD 1 miljard aan totale uitgaven hebben gedaan met Visa haar crypto-enabled kaarten.

https://www.youtube.com/watch?v=yECpdtbrkDw

Plaats een reactie