Meta gaat verder in metaverse doel bereiken en scheidt zich steeds verder af van Facebook 

Meta maakt zich steeds meer los van Facebook en gaat steeds verder in het bereiken van zijn metaverse doelen. Meta wil steeds minder gebruik gaan maken van Facebook gegevens en verandert nu ook zijn marketingstrategie. Het bedrijf introduceert een geheel nieuwe manier om in te loggen op hun Meta Quest VR koptelefoon. Er zijn geen Facebook gegevens meer voor nodig.

Meta richt zich steeds meer op zijn metaverse ambitie

Meta trekt geleidelijk een streep tussen zijn virtual reality (VR) visie en Facebook. Ondertussen marcheert het gestaag verder met zijn metaverse ambitie en het bereiken van zijn metaverse doelen. Het technologiebedrijf introduceert een nieuwe manier om mensen in te laten loggen op hun Meta Quest VR koptelefoon zonder hun Facebook gegevens te gebruiken. 

Bij de aankondiging van de ontwikkeling op 7 juli onthulde CEO Mark Zuckerberg dat er tegen volgende maand Meta accounts zouden zijn. Dit is de nieuwste poging van Meta om zijn metaverse doel te scheiden van Facebook, zijn belangrijkste sociale media bedrijf.

“Je hebt vanaf volgende maand geen Facebook account meer nodig om in te loggen op Quest. We rollen nieuwe Meta accounts uit die je in plaats daarvan kunt gebruiken met onze VR headsets. Dit zal iedereen meer keuze geven over hoe je in de metaverse verschijnt.”

Metaverse doelen

Meta scheidt metaverse doelen van Facebook Business

Bij het aanmelden voor de nieuwe Meta accounts krijgen gebruikers toegang tot hun Meta Quest VR headsets en kunnen ze een geschiedenis van hun VR app aankopen zien. Zuckerberg houdt vol dat de metaverse business een andere richting uitgaat en geheel anders is dan zijn andere zakelijke takken. Meta haalt echter een aanzienlijk percentage van zijn inkomsten uit Facebook en zijn dochter-applicaties.

De CEO droomt van de metaverse waarbij het gaat om een combinatie van virtuele werelden die toegankelijk zijn via VR en augmented reality (AR) technologieën. Hij is ervan overtuigd dat VR en AR headsets de toekomst van het computergebruik zijn. Volgens de leidinggevende zullen in de nabije toekomst ongeveer 1 miljard gebruikers elk honderden dollars uitgeven in de metaverse.

Verder brengt Meta veranderingen aan in zijn klantenbestand van Quest VR gebruikers. Dit omdat het voorheen van hen verlangde dat ze hun Facebook account gebruikten om hun headsets te gebruiken. Als gevolg daarvan deed Meta een andere aankondiging om het roer om te gooien. Het bedrijf zei in een andere blogpost:

“Toen we aankondigden dat we mensen zouden gaan verplichten om met een Facebook account in te loggen op Meta Quest, kregen we veel feedback van de Quest gemeenschap. We hebben met die feedback rekening gehouden toen we een nieuwe Meta account structuur ontwierpen die mensen flexibiliteit en controle geeft.”

Meta zet door met zijn Metaverse visie

Behalve dat Meta geen Facebook inloggegevens meer nodig heeft, verandert het ook zijn marketing strategie. Gebruikers zullen Meta Horizon profielen beginnen te krijgen in plaats van Oculus profielen. Aan de hand van de Meta Horizon profielen zullen ze hun VR gebruikersnamen, virtuele avatars, en andere kunnen aanpassen. Volgens een woordvoerder van Meta hebben gebruikers zowel een Meta account als een Meta Horizon profiel nodig voor ze toegang krijgen tot de headsets.

Ook zal iedereen die een Meta VR kop bezit automatisch hun Oculus vrienden als volgers krijgen. De gebruikers zullen hun vrienden ook standaard terugvolgen. Meta is intens bezig met de ontwikkelingen en het bereiken van zijn Metaverse doelen. 

Het onthult ook hulpmiddelen die gebruikers kunnen gebruiken om hun privacy in VR te beheren. Deze gereedschappen zullen gebruikers laten kiezen of ze privé, open, of beschikbaar voor geselecteerde mensen willen zijn.

Hoe het focussen op de metaverse doelen uiteindelijk zal uitpakken voor Meta is nog maar de vraag. We zullen de ontwikkelingen van Meta en de realisatie van zijn metaverse doelen de komende tijd goed in de gaten houden. 

Plaats een reactie