Meta verliest zijn crypto chief na opstappen David Marcus

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat Facebook onlangs een nieuwe bedrijfsnaam heeft gekregen: Meta. Het bedrijf heeft recentelijk ook een flinke klap gekregen doordat het hoofd van de blockchain en de mede-ontwikkelaar van het Diem stablecoin project hebben besloten op te stappen. Meta verliest zijn crypto chief op deze manier.

Meta verliest zijn crypto chief na moeilijke beslissing van David Marcus

Via het sociale media platform Twitter heeft David Marcus laten weten dat hij een moeilijke beslissing heeft moeten maken. Na een zorgvuldige overweging heeft hij besloten om op te stappen. Hij gaf aan dat hij al voor een langere tijd erover na zat te denken maar dat zijn ondernemers-DNA hem heeft aangespoord om op te stappen. 

Meta verliest zijn crypto chief als gevolg van deze beslissing. Maar gelukkig heeft David Marcus ook al nagedacht over een opvolger. Marcus David heeft aangegeven dat zijn opvolger Stephane Kasriel zou worden. Stephane Kasriel is de voormalige CEO van Upwork.

Stephane Kasriel heeft inmiddels gereageerd op de aankondiging van zijn nieuwe beroep. Hij liet weten dat hij vereerd is om deze positie in te mogen nemen. Hij gaat graag het Novi-team leiden. Daarnaast kijkt hij er ook naar uit om aan de slag te gaan met het bouwen van diverse producten en diensten voor Meta. Het is hierbij het doel om bedrijven en particulieren gemakkelijker toegang te geven tot het financiële systeem en de digitale economie. En daarbij dus de wereld van cryptocurrencies.

Meta verliest zijn crypto chief en het vertrek van David Marcus noemt Stephane Kasriel ‘’bitterzoet’’. Hierbij duidt hij uiteraard op het feit dat het verdrietig is dat David Marcus het team gaat verlaten. Maar tegelijkertijd is het voor Stephane Kasriel wel een fantastische kans om zich verder te ontwikkelen en om het leiderschap van het Novi-team over te nemen.

Meta verliest zijn crypto chief

De ontwikkelingen van het Novi-team

In 2014 werd David Marcus actief binnen Meta nadat de medeoprichter en CEO van het toenmalige Facebook hem had ingehuurd. Daarvoor was David Marcus actief binnen het bekende betalingsbedrijf PayPal. Nadat Mark Zuckerberg, de CEO van Meta, David Marcus had ingehuurd kreeg hij de rol van leider binnen het team dat betrokken was bij de Facebook Messenger-app.

In 2018 werd David Marcus benoemd tot blockchain chief. Dit gebeurde vlak voor de lancering van het stablecoin project van Meta. Dit project heette toentertijd Libra en is inmiddels hernoemd tot Diem. Maar Meta verliest zijn crypto chief na inmiddels vier jaar van trouwe dienst.

De ontwikkelingen rondom het crypto plan van Meta verlopen al enige tijd minder soepel. Een jaar na de lancering werden David Marcus en Mark Zuckerberg voor de rechter gesleept. Zij moesten de plannen van het bedrijf uitleggen en een aantal radicale aanpassingen maken.

Enkele maanden geleden is David Marcus ook benoemd als leider van het Novi-team. Het Novi-team is het team dat zich bezighoudt met het Novi wallet project. Dit is de wallet van Meta. Echter, de rebranding van Facebook naar Meta heeft een flinke nasleep. Hierdoor is de rol van de crypto projecten van Meta, dus Diem en Novi, voor velen onduidelijk geworden.

Meta verliest zijn chief crypto en volgens de Washington Post is dit niet gek. Het is het bekende media kanaal opgevallen dat er de afgelopen tijd veel leidinggevenden van Meta zijn geweest die hebben besloten om op te stappen. Mogelijk komt dit doordat Meta steeds meer verstrikt raakt in allerlei controverses. 

Denk bijvoorbeeld aan het Cambridge Analytica-schandaal van 2018. Ook op Reddit geven gebruikers aan dat ze niet verbaasd zijn over het vertrek van David Marcus. Reddit gebruikers die de crypto ontwikkelingen van Meta in het vizier hadden gaven aan dat het erop leek dat de ontwikkelingen niet over rolletjes verliepen en dat het project zelf uit elkaar dreigt te vallen.

Mark Zuckerberg heeft onlangs laten weten dat hij iedereen die tot nu toe heeft geholpen met het ontwikkelen van Diem ontzettend dankbaar is. Het crypto project is al een heel eind gekomen wat betreft de ontwikkeling. Hij geeft aan David Marcus te gaan missen, maar dat hij tegelijkertijd wel zin heeft in de nieuwe samenwerking met Stephane Kasriel om Diem verder te ontwikkelen.

https://www.youtube.com/watch?v=vixwUJ-A_IQ

Plaats een reactie