MetaMask Snaps biedt bitcoin ondersteuning

Tot voorheen werd alleen Ethereum en Binance Smart Chain tokens ondersteund door Metamask. Maar de toonaangevende op Ethereum gerichte crypto wallet MetaMask breidt zijn diensten uit om ook andere netwerken te ondersteunen. De door ConsenSys ontwikkelde software crypto wallet lanceert een MetaMask Snaps functie die ondersteuning biedt voor toonaangevende crypto Bitcoin (BTC). Zo liet MetaMask in een Twitter bericht op 14 april weten.

Bitcoin beheren met MetaMask

“Heb je ooit gewenst dat je je Bitcoin kon beheren met MetaMask?” Dit, en nog veel meer, is mogelijk met MetaMask Snaps. “Hier is een voorproefje, met deze BitcoinSnap in actie op onze developer build,” twitterde het team op 14 april op het MetaMask geverifieerde Twitter thread.

De bitcoin ondersteuning is haalbaar dankzij een technologie die bekend staat als Metamask Snaps. Ontwikkelaars kunnen Metamask Snaps gebruiken om meer mogelijkheden in de wallet te stoppen, waardoor hij meer netwerken, functies, en beveiligingsmiddelen kan ondersteunen, en zo de deur opent naar onbeperkte mogelijkheden.

In het Twitter bericht stond ook een link naar een YouTube video waarin de stap-voor-stap toepassing en instelling voor Snaps wordt getoond.

metamask snaps.

Wat is snaps?

Snaps is een systeem dat iedereen in staat stelt de mogelijkheden van MetaMask veilig uit te breiden. Een “snap” is een programma dat we in een geïsoleerde omgeving draaien en dat de wallet ervaring kan aanpassen.

Een snap kan bijvoorbeeld nieuwe API’s aan MetaMask toevoegen, ondersteuning voor verschillende blockchain protocollen toevoegen, of bestaande functionaliteit wijzigen met behulp van interne API’s. Snaps is een nieuwe manier om web3 eindgebruikerservaringen te creëren, door MetaMask aan te passen op manieren die eerder onmogelijk waren.

Enkele van de basisfunctionaliteiten van Snaps zijn het toevoegen van nieuwe API’s aan MetaMask en ondersteuning voor verschillende blockchain protocollen. Bovendien is een “Snap” ook in staat om bestaande functionaliteit aan te passen met behulp van interne API’s en Web3 eindgebruikerservaringen te creëren.

MetaMask stelde ook voorwaarden – waaronder een bijgewerkte Chromium of Firefoxbrowser, om zijn Snaps functie te kunnen gebruiken. Daarnaast wierp de aanbieder van cryptowallets ook licht op zijn MetaMask Flask als een aparte uitbreiding voor ontwikkelaars.

Deze uitbreiding geeft toegang tot extra API’s, met als uiteindelijk doel de controle van ontwikkelaars te maximaliseren. Volgens MetaMask wordt de feedback die met de Flask functie wordt verkregen in de distributie van het hoofdplatform verwerkt. MetaMask zegt dat Snaps de eerste functie is die op Flask wordt gelanceerd.

Aan de Ethereum Provider JSON-RPC API zijn ook nieuwe RPC methoden toegevoegd, die gedocumenteerd zijn als onderdeel van de Snaps RPC API. Met deze nieuwe methoden kunnen Snaps de functionaliteit van MetaMask wijzigen. Bovendien laten ze ook websites toe om individuele snaps te installeren en ermee te communiceren.

metamask snaps

MetaMask Institutioneel (MMI)

Verder integreert MetaMask ook met enkele prominente crypto custodians om het aanbod uit te breiden. Zo zal een institutionele versie van hun populaire Ethereum-gebaseerde wallet worden gelanceerd, die de naam MetaMask Institutional (MMI) draagt.

De vier grote bewaarders van digitale valuta in kwestie zijn Hex Trust, Paraffin, Gnosis Safe, en GK8. Bovendien maakt het MetaMask Institutional initiatief, net als de Snaps functie, deel uit van het overkoepelende actieve uitbreidingsplan van het platform dit jaar.

MMI zal gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO’s) de beheerinstrumenten bieden die nodig zijn om deel te nemen aan DeFi activiteiten. Bovendien zal de institutionele versie ook bedrijven toegang geven tot DeFi en Web3 en tegelijk tegemoetkomen aan hun behoeften op het gebied van naleving.

Volgens Harriet Browning, EMEA (Europe, the Middle East, and Africa) business lead bij MetaMask’s moederbedrijf ConsenSys:

“[MetaMask Institutional] maakt het mogelijk dat crypto nodig fondsen, beurzen, traditionele instellingen, ondernemingen, DAO’s, een hele reeks verschillende gebruikersprofielen, zich kunnen bezighouden op een veilig, goed beheerd kader met risicobeheer.”

Verder weidde Browning ook uit over het voornaamste verschil tussen MMI en MetaMask’s primaire web browser plugin en wallet. Volgens Browning ziet dit verschil, dat te maken heeft met het beheer van activa, activa die in MetaMask’s primaire wallet zijn opgeslagen als niet-custodiaal. Ondertussen zijn die opgeslagen in MetaMask Institutional wel custodial.

Browning sloot af door uit te leggen dat:

“Voor institutionele beveiliging hebben we de hardware wallet vervangen door een reeks custodial partners, om essentiële beveiliging van activa te bieden.”

Plaats een reactie