Paradijselijk Miami verwelkomt Chinese Bitcoin miners

Na een cryptoverbod hebben de Chinese autoriteiten hard opgetreden tegen Chinese Bitcoin Miners. Vooral in de Chinese stad Ya’an trad de autoriteit bikkelhard op. Deze prefectuurstad in de provincie Sichuan is over de jaren heen uitgegroeid tot een zeer belangrijke Bitcoin-mining centrum. De regering heeft alle Bitcoin miners bevolen om te stoppen met hun activiteiten en hun deuren te sluiten. De Bitcoin miners moesten hierdoor noodgedwongen verhuizen naar een andere locatie. Miami verwelkomt deze Chinese Bitcoin miners maar al te graag.   

Sinds mei treedt China hard op tegen Bitcoin miners

Sinds mei is China hard op gaan treden tegen de Bitcoin miners en het delven van andere cryptomunten. China doet dit omdat het land van mening is dat de klimaatdoelen van China door het Bitcoin minen in het gedrang komen. Bitcoin en andere altcoins maken namelijk gebruik van blockchain technologie.

Bij het Bitcoin minen moeten transacties vastgelegd worden in een digitaal grootboek. Het zijn de Bitcoin miners die deze activiteiten uitvoeren. Deze bedrijven of individuen gebruiken voor het verifiëren van transacties zeer krachtige computers. Als beloning voor het menen ontvangt een miner een vergoeding in de vorm van een nieuwe Bitcoin. De apparatuur die wordt gebruikt om de transacties op de blockchain vast te leggen verbruiken doorgaans veel energie.

Cryptoverbod Chinese Bitcoin miners

Autoriteit eist dat Bitcoin miners hun activiteiten stopzetten

De autoriteiten hebben de lokale Bitcoin miners op de hoogte gebracht en hen opgedragen al hun activiteiten op 25 juni stop te zetten voor een onderzoek. Uit een anonieme bron kwam naar voren dat het verder onbekend en onduidelijk was of en wanneer de Bitcoin miners hun activiteiten weer mochten voortzetten.

Een ander rapport van Collin Wu, een Chinese journalist zegt dat de autoriteiten van Sichuan op 18 juni een document hebben uitgegeven waarin alle energieopwekkingsbedrijven worden bevolen om per direct te stoppen met het leveren van stroom aan Bitcoin miners. In het document worden 26 grote projecten van Bitcoin miners benoemd waarvan wordt verwacht dat alle activiteiten voor inspectie worden stilgelegd. Wu stelt dat het hardhandige optreden naar alle waarschijnlijkheid een enorme impact zal hebben op grote Bitcoin mining locaties.

Hij zegt dat er veel kleine en middelgrote waterkrachtcentrales zijn in Yu’an en dat het lastig kan zijn voor de overheid om toezicht te krijgen. Maar het grotere project worden op korte termijn volledig stilgelegd.

Miami hotspot Chinese Bitcoin miners

Miami verwelkomt de Chinese Bitcoin miners graag

Sinds mei begon China met de oorlogvoering tegen de Bitcoin miners. Nu deze geen veilige plaats meer hebben in China om hun activiteiten uit te voeren, worden ze noodgedwongen te verhuizen naar andere landen, waaronder de Verenigde Staten. Sinds mei zijn veel Chinese Bitcoin miners naar Texas verhuist. De staat Miami wil nu ook de Bitcoin miners verwelkomen en doet er alles aan om van Miami een Bitcoin miners paradijsje te maken.

Minder dan twee weken geleden was Miami gastheer van ’s werelds grootste cryptocurrency-evenement, de Bitcoin 2021-conferentie. De leiders lijken nu te popelen om een ​​nieuw thuis te worden voor grote Bitcoin miners die verantwoordelijk zijn voor meer dan de helft van alle Bitcoin-productie.

De burgemeester van Miami probeert zichzelf op de markt te zetten als een crypto-vriendelijk bestemming en wil een reeks spelers in de sector aantrekken. De burgemeester van Miami probeert nu ook in te spelen op de Chinese Bitcoin miners die noodgedwongen zijn om in de VS of andere landen te vestigen.

Miami Chinese Bitcoin miners hotspot

Miami zet jacht in op Chinese Bitcoin miners

In een recent interview met CNBC gaf Suarez aan dat hij verheugd is met de migratie van de Chinese Bitcoin miners. De burgemeester begrijpt dat Bitcoin miners lage stroomprijzen nodig hebben om een break-even te kunnen draaien en gelukkig biedt Miami de mogelijkheid tot betaalbare kernenergie.

Hij vertelde CNBC dat de schone, goedkope kernenergie van de stad het geschikt maakte voor cryptocurrency-mining, een zeer energie-intensieve activiteit. Het Bureau of Labor Statistics van de Verenigde Staten rapporteerde een gemiddelde elektriciteitsprijs per kilowattuur van US $ 0,107 in Miami.

Suarez hoopt dat de Chinese Bitcoin miners hiervan gebruik gaan maken. Hij heeft de Bitcoin miners zelfs beloofd om met hen te gaan samenwerken en een methode te vinden om de kosten van elektriciteiten voor de Bitcoin activiteiten te verminderen.

Naast het aanbieden van goedkope stroom van kernenergie, wil de stad Miami ook speciale gebieden toewijzen voor Chinese Bitcoin miners. In deze zones kunnen de Bitcoin miners gebruikmaken van op maat gemaakte infrastructuur, fiscale voordelen en vriendelijke regelgeving.

Plaats een reactie