MicroStrategy koopt nog eens 4.197 Bitcoin ter waarde van $190 miljoen via zijn dochteronderneming

Op dinsdag 5 april 2022 kondigde MicroStrategy, het software-ontwikkelingsbedrijf onder leiding van Michael Saylor, aan dat het via zijn dochteronderneming MacroStrategy nog eens 4.197 Bitcoin (BTC) kocht. Tegen de huidige Bitcoin prijs is de aankoop meer dan $190 miljoen waard.

MicroStrategy heeft maar liefst voor $5,8 miljard aan Bitcoin

Het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy heeft een extra 4.167 BTC ter waarde van ongeveer $190,5 miljoen verworven, volgens een 5 april filing bij de SEC.

Het totaal van de BTC aankopen die MicroStrategy de laatste paar jaar deed bij elkaar opgeteld, bezit de onderneming van Michael Saylor nu maar liefst 129.218 BTC. Tegen de huidige Bitcoin prijs komt dit neer neer op meer dan $ 5,8 miljard. 

Opvallend is dat MicroStrategy al sinds augustus 2020 in de toonaangevende crypto investeert. Sinds de eerste aankoop toen heeft de firma consequent miljoenen en miljoenen dollars ingezet. In de tussentijd heeft MicroStrategy haar holdings uitgebreid zonder ook maar een enkele BTC te verkopen.

De nieuwe partij Bitcoin munten heeft MacroStrategy op het moment van dit schrijven tegen een gewogen prijs van ongeveer $45.714 gekocht. De investeringen werden gedaan tussen 15 februari 2022 en 4 april 2022. Dit komt in principe overeen met de huidige actuele wereldprijs van de toonaangevende crypto.

Begin februari kondigde MicroStrategy zijn vorige Bitcoin aankoop van $ 25 miljoen aan. Het gemiddelde nemen van de aankoopprijs van de totale BTC-holdings van de firma zou laten zien dat MicroStrategy zo’n indrukwekkende buit wist te verwerven door ongeveer $30.700 per BTC in te leggen.

MicroStrategy koopt Bitcoin

Sinds april 2020 heeft MicroStrategy $4 miljard uitgegeven aan Bitcoin

Het door Michael Saylor geleide bedrijf heeft bijna $ 4 miljard uitgegeven aan de aankoop van Bitcoin sinds het in april 2020 het vlaggenschip van de cryptocurrency aannam als zijn voornaamste kasreserve. Het totale aantal Bitcoins in handen van MicroStrategy staat nu op 129.218 (ruwweg $ 6 miljard op het moment van schrijven).

Sinds de firma tegen het eind van 2020 en het begin van 2021 verschillende grote aankopen deed, is ze in de loop van de tijd steeds kleinere hoeveelheden blijven kopen. Deze laatste Bitcoin bump kostte de firma $242,9 miljoen tegen een gemiddelde prijs van $48.099. Dit impliceert dat de firma Bitcoin kocht vóór de prijscrash op 7 september 2021.

Interessant genoeg komt deze laatste grote aankoop net nadat MicroStrategy via MacroStrategy, zijn pas opgerichte dochteronderneming, een lening van $205 miljoen opnam om meer Bitcoin te kopen. Het verzekerde de lening via de op crypto gerichte Silvergate Bank

Het bedrijf ging niet zo ver dat het Bitcoin-obligaties uitgaf om zijn massale aankopen te financieren. Saylor vertelde Bloomberg onlangs dat de cryptocurrency markt niet rijp genoeg was voor zo’n product. Vandaar dat hij koos voor een ouderwetse lening bij een bank in plaats van meer exotische opties.

MicroStrategy Bitcoin

MicroStrategy aandelen en Bitcoin koers

MicroStrategy werd het eerste beursgenoteerde bedrijf dat zwaar in BTC investeerde in de zomer van 2020. Dat was kort voordat de enorme bull run begon. Zes maanden later investeerde Tesla, het elektrische voertuigenbedrijf van Elon Musk, voor maar liefst $1,5 miljard in BTC.

In de tijd werd verwacht dat meer grote bedrijven het voorbeeld van MicroStrategy en Tesla zouden volgen. Maar sindsdien hebben we weinig grote namen voorbij zien komen die massaal in Bitcoin investeerden.

Wel is het opvallend dat Terra (LUNA) onlangs ook is begonnen met het massaal accumuleren van BTC. Het cryptocurrency project wil maar liefst $10 miljard in BTC investeren om zijn UST stablecoin te ondersteunen.

De groeiende accumulatie van zowel grote als kleine investeerders, is momenteel een van de grootste drijfveren van de stijgende Bitcoin prijs. Analisten verwachten dat de snel toenemende vraag samen met het snel afnemende aanbod tot een zogenaamde aanbodschok zal leiden.

Op dit moment staan de aandelen van MicroStrategy 1,74% hoger in de premarket handel. Het aandeel is nog steeds 10% gedaald op jaarbasis en presteert daarmee iets minder goed dan de Bitcoin.

De grootste cryptocurrency ter wereld handelt momenteel licht in het groen, zittend op het $46.700 niveau op de grote spot beurzen. Bitcoin is echter nog steeds 32,69% verwijderd van zijn recordpiek, ondanks de recente comeback.

https://www.youtube.com/watch?v=2lQbHJC-vdY

Plaats een reactie