MicroStrategy investeert bijna $3 miljard in de Bitcoin

Uit een business analyse bleek dat het bedrijf van Michael Saylor, genaamd MicroStrategy, in het derde kwartaal van 2021 een investering van $177 miljoen heeft gedaan in de Bitcoin. Deze investering kwam boven op de investeringen die het bedrijf eerder heeft gedaan. Hierdoor komt de totale waarde van de investeringen van MicroStrategy in de Bitcoin uit op een bedrag van bijna $3 miljard. De recente investering van $177 miljoen stond gelijk aan een aankoop van 3.907 BTC. Dit brengt het totale aantal BTC dat het bedrijf in zijn bezit heeft op een hoeveelheid van 108.992 munten. Dit aantal zorgt ervoor dat het bedrijf van Michael Saylor leider is in de cryptowereld. Het bedrijf is in het bezit van meer BTC dan enig ander openbaar bedrijf.

De visie van Michael Saylor

CEO Michael Saylor deed recentelijk een interview bij ETF Think Tank en legde daar zijn visie uit als het gaat om investeren in de Bitcoin. Het bedrijf van Michael Saylor is een interessante investeerder op de cryptomarkt. MicroStrategy, het bedrijf, staat er bekend om dat het BTC rechtstreeks koopt, voor een lange tijd bewaart en niet uitleent. De CEO van het bedrijf gelooft namelijk in de kracht van HODL. Als je de Bitcoin maar lang genoeg vasthoudt dan stijgt de waarde vanzelf en zul je uiteindelijk ontzettend veel winst maken.

De keus van Michael Saylor om BTC te kopen is niet alleen op het gebied van investeren een verstandige keuze geweest. Het bedrijf heeft namelijk nog andere successen ervaren naar aanleiding van de investeringen. Deze successen houden verband met de bekendheid van het bedrijf. De investeringen van MicroStrategy in de Bitcoin hebben er continu voor gezorgd dat het bedrijf positief in het nieuws is gekomen. Volgens Michael Saylor heeft dit ervoor gezorgd dat de naamsbekendheid van het bedrijf is toegenomen met 100%.

MicroStrategy Bitcoin

Alleen investeren in de Bitcoin

MicroStrategy is een bedrijf dat niet alleen investeert in de Bitcoin. Het bedrijf is ook bekend als het gaat om het kopen van aandelen. Echter, een opvallende gebeurtenis heeft zich voorgedaan vlak voordat het bedrijf 3.907 BTC kocht. In het derde kwartaal van 2021 besloot CEO Michael Saylor dat hij de klasse A aandelen van zijn bedrijf ging verkopen. Het ging om aandelen in een ATM faciliteit. Het aantal verkochte aandelen is gelijk geweest aan 238.054. De prijs waarvoor de aandelen werden verkocht bedroeg $753,21 per aandeel.

Als je dit omrekent dan zul je al snel ontdekken dat dit een verdienste van $177,5 miljoen met zich mee bracht. En voor de oplettende lezer: dit is inderdaad precies gelijk aan het bedrag dat MicroStrategy heeft uitgegeven aan BTC. Echter, Michael Saylor heeft geen uitspraak gedaan over deze toevallige gebeurtenissen. We kunnen daarom op dit moment alleen maar aannemen dat de verkoop van de aandelen een strategische zet is geweest om de aankoop van BTC te faciliteren.

Als we naar het investeringspatroon van MicroStrategy kijken dan valt er nog iets op. Het bedrijf van Michael Saylor investeert alleen in de Bitcoin. Ze lenen de cryptomunt niet uit en verkopen deze ook niet. Ze houden zich dus vast aan de HODL strategie. Wat daarnaast ook opvalt is dat het bedrijf alleen investeert in de Bitcoin. Het bedrijf heeft geen geld zitten in andere cryptocurrencies. Dit laat op zijn beurt zien hoeveel vertrouwen Michael Saylor heeft in de Bitcoin en de toekomstige ontwikkelingen van deze cryptomunt. En als de BTC prijs blijft stijgen, dan wordt Michael Saylor zijn vertrouwen in de munt binnenkort flink beloond.

Bitcoin MicroStrategy

Leider in de zakenwereld als het gaat om hoeveelheid BTC

MicroStrategy is op dit moment dus de leider in de zakenwereld als het gaat om de hoeveelheid BTC die een bedrijf in zijn bezit heeft. Het bedrijf heeft zelfs meer BTC in zijn bezit dan Tesla. De kans is groot dat de investering van MicroStrategy succesvol gaat zijn, gezien de BTC prijzen flink stijgen op dit moment. Dit kan ervoor zorgen dat andere bedrijven het voorbeeld van Michael Saylor gaan volgen en het aantal institutionele beleggingen ook weer zal toenemen. Dit zal de koers van de Bitcoin ten goede komen.

https://www.youtube.com/watch?v=TC2DxHspwAg

Plaats een reactie