MicroStrategy blijft maar Bitcoin hamsteren en wil nog eens EUR 820 miljoen investeren

MicroStrategy ging al EUR 400 miljoen investeren in Bitcoins, maar nu wil MicroStrategy nog eens voor EUR 820 miljoen Bitcoins te kopen. Bitcoin hamsteren dus!

MicroStrategy blijft maar Bitcoin hamsteren en wil nog eens EUR 820 miljoen investeren

Op 8 juni maakte MicroStrategy al bekend dat het markt wil gaan testen met USD 400 miljoen voor Bitcoin. MicroStrategy is een van de meest optimistische niet-cryptobedrijven en de in de VS gevestigde softwareontwikkelaar wil de markten op de proef gaan stellen het bedrijf is voornemens om meer geld in te zamelen om meer Bitcoin te kopen.

MicroStrategy kondigde een voorstel aan voor een onderhands aanbod van USD 400 miljoen aan senior beveiligde obligaties met vervaldatum in 2028 aan gekwalificeerde institutionele kopers en aan personen buiten de Verenigde Staten.

Bitcoin hamsteren door MicroStrategy

Obigaties worden volledig en onvoorwaardelijk gegarandeerd

De obligaties worden volledig en onvoorwaardelijk gegarandeerd op senior beveiligde basis door MicroStrategy Services Corporation. Dit is een volledige dochteronderneming van MicroStrategy. Ook kunnen er nieuwe dochterondernemingen van MicroStrategy worden gevormd of verworven na de afronding van het aanbod.

De aankondiging en de daaropvolgende aankoop kunnen heel belangrijk gaan zijn. Dit omdat ze kunnen dienen als een test voor de markt en of beleggers bereid zijn om in Bitcoins te investeren na een scherpe correctie afgelopen voorjaar.

Bitcoin hamsteren door Saylor

Maar MicroStrategy wil nog eens EUR 820 miljoen aan Bitcoin hamsteren

Het was al bijzonder nieuws dat MicroStrategy aankondigde om ruim EUR 400 miljoen te gaan gebruiken om Bitcoins te kopen. Maar op diezelfde dag kwam MicroStrategy met nog spectaculairder nieuws. MicroStrategy is namelijk van plan om zijn eigen aandelen voor EUR 820 miljoen te verkopen om nog meer Bitcoin aan hun voorraad toe te voegen.

Dit nieuws werd openbaar gemaakt omdat MicroStrategy hiervoor een aanvraag heeft ingediend bij de Amerikaanse financiële toezichthouder met als doel de aandelen tegen de huidige marktprijs te verkopen. Het geld dat vrijkomt bij de verkoop zal worden ingezet voor algemene bedrijfsmatige doelen, zoals het kopen van Bitcoin.

MicroStrategy hard op weg naar 100.000 Bitcoin

Ten tijde van de aanvraag had MicroStrategy een groot aantal Bitcoins op zijn balans staan, namelijk maar liefst 92.079 Bitcoins. Dit vermogen is tegen de huidige Bitcoin koers ongeveer EUR 3 miljard waard.

MicroStrategy zei op 13 mei dat het een extra 271 Bitcoins kocht voor USD 15 miljoen in contanten tegen een gemiddelde prijs van 55.387 dollar per BTC. Als het goed is zijn daar deze week nog voor meer dan EUR 400 miljard aan Bitcoin bijgekomen. Bitcoin hamsteren dus! Als het nieuwe plan doorgaat dan komt er nog eens een enorme hoeveelheid Bitcoins bij. Daarmee lijkt MicroStrategy geen gas terug te nemen en gaan ze echt all-in op Bitcoin.

Als dit plan van de grond komt en goed uitpakt dan kan MicroStrategy de komende jaren weleens uitgroeien tot één van de machtigste bedrijven ter wereld. Tevens zal Michael Saylor de geschiedenisboeken ingaan als een revolutionaire en een legendarische CEO.

Tot nu toe heeft MicroStrategy heeft het Bitcoin hamsteren geen windeieren gelegd. Microstrategy kocht hun Bitcoins gemiddeld in voor ongeveer EUR 20.000 per Bitcoin en staat daarmee nog op een dikke winst. Als het lukt om voor EUR 820 miljoen aan eigen aandelen te verkopen, dan kan het MicroStrategy nog circa 25.000 Bitcoins aan hun al indrukwekkende voorraad toevoegen. Als dit lukt dan gaat MicroStrategy ruim over de magische grens van 100.000 Bitcoins gaan.

Bitcoin hamsteren voor 820 miljoen

Bitcoin betaalt geen rente of andere vormen van rendement

MicroStrategy heeft in de aanvraag bij de toezichthouder ook een kleine toelichting bijgevoegd over Bitcoin. Dit om de risico’s van de eventuele investering aan te duiden. Saylor gaf aan dat Bitcoin geen rente of andere vormen van rendement betaalt. Dus de mate waarin er rendement wordt behaald is afhankelijk van eventuele waardestijgingen van Bitcoin na de aankoop.

Verder beschreef MicroStrategy ook de mogelijkheid als het bedrijf gedwongen hun Bitcoin moet verkopen vanwege een enorme toekomstige waardedaling. Toekomstige fluctuaties van de Bitcoin koers kunnen ertoe leiden dat ze de Bitcoinpositie die ze met het vermogen hebben gekocht met verlies moeten liquideren. Naar alle waarschijnlijkheid staat dit in de aanvraag omdat het bedrijf verplicht is om dit te benoemen in de aanvraag.

Bitcoin to the moon?

Dit zijn zeer goede nieuwsberichten voor het Bitcoin hamsteren van MicroStrategy, zeker op de korte termijn. Als MicroStrategy erin slaagt om voor dit enorme bedrag Bitcoin te kopen, dan zal dat de Bticoin koers absoluut op een significante manier beïnvloeden. Bitcoin op weg naar the moon?

https://www.youtube.com/watch?v=vPghp02LoF4

Plaats een reactie