Het Midden-Oosten omarmt crypto-industrie

De crypto-industrie in het Midden-Oosten neemt snel toe. Meer landen in het Midden-Oosten omarmen de cryptocurrencies, dit ondanks het hoge volatiliteitskarakter. Steeds meer landen, waaronder Israël, Dubai en Bahrein hebben de afgelopen periode een groot aantal initiatieven ondernomen om Bitcoin en andere cryptovaluta’s meer geaccepteerd te krijgen. 

Het Midden-Oosten omarmt crypto-industrie

Tot nu toe hebben veel op blockchain gebaseerde cryptocurrencies hun intrede gemaakt in het Midden-Oosten. Het eerste Bitcoin-fonds in het Midden-Oosten werd afgelopen woensdag in de Nasdag Dubai genoteerd. Het aandeel sloot op USD 38,30, een stijging van 10 procent voor de dag.

De Bitcoin fonds werd door 3iQ gelanceerd,  een van de grootste crypt beheermaatschappijen van Canada met een beheerd vermogen van ruim USD 1,5 miljard. Het Canadese fonds was het eerste in zijn soort dat vorig jaar op een grote beurs in Toronto werd genoteerd. Dat dit fonds nu ook is uitgebreid naar de Nasdaq Dubai is een strategische zet. De bedoeling van de Dubai-notering is om op alle uren over de hele wereld te handelen. Het in Dubai gevestigde Dalma Capital Management Ltd is de gezamenlijke lead arranger voor het aanbod.

Volgens de prospectus, belegt het Bitcoin Fonds in langetermijnbezit van Bitcoin als een veiliger alternatief voor directe investeringen in de cryptocurrency. Het Bitcoin fonds speculeert niet met betrekking tot korte termijn veranderingen in de Bitcoin-koersen. Het Bitcoin fonds biedt investeerders in het Midden-Oosten investeringsopties die direct verband houden met Bitcoin.

crypto-industrie in Midden-Oosten

Meerdere activiteiten op gebied van crypto-industrie

Naast dit zijn er in het Midden-Oosten ook veel andere digitale activiteiten in gang gezet. De Bank of Israël voerde onlangs een pilot uit en is serieus aan het overwegen om een Central Bank Digital Currency voor shekel in te voeren. CBDC staat voor Central Bank Digital Currency. Ofwel, digitaal geld van de centrale bank. De Bank of Israel is dus bezig met de de ontwikkeling van een eigen coin. Bovendien deed het ook een onderzoek om te zien of digitale valuta een positieve invloed kunnen hebben op de economie.

Het komt niet als verrassing dat we de crypto-industrie in het Midden-Oosten zien opbloeien. De afgelopen 10 jaar hebben de meeste landen in het Midden-Oosten gekozen voor een technologie first benadering. Alleen Dubai heeft zich in een paar jaar tijd rap ontwikkeld om zichzelf te vestigen als een belangrijke cryptomarkt in de wereld.

Veel landen nemen actief deel in crypto-industrie

Het afgelopen jaar hebben veel landen in het Midden-Oosten actief deelgenomen in de crypto-industrie. Saoedi-Arabië begon in januari 2021 te werken aan de uitbreiding van zijn blockchain-technologie.

Het Koninkrijk Saoedi-Arabië (KSA) heeft zorgvuldige plannen in gang gezet om een ​​fintech-hub binnen zijn rijk te creëren. De Saudi Arabian Monetary Authority (SAMA) heeft samen met de Capital Market Authority (CMA) Fintech Saudi gelanceerd.  Om zichzelf te positioneren als de regionale hub voor toekomstige investeerders, lanceerde KSA een initiatief om zijn fintech-sector te promoten.

Het is niet verwonderlijk dat KSA blockchaintechnologie oppikt. Het grootste deel van de regio heeft het potentieel dat ermee gepaard gaat al omarmd. Bijvoorbeeld, de Bahrein Rain crypto exchange wordt door een groot deel van investeerders in het Midden-Oosten gebruikt.

crypto-industrie in het Midden-Oosten

Bahrein verwelkomt crypto-industrie op eigen wijze

De Crypto-Exchange van Bahrein haalde maar liefst USD 6 miljoen aan fondsen op. De Series-A- investeringsronde werd gesteund door grote exchanges waaronder Coinbase en het Middle East Venture Partners (MEVP). MEVP leidde deze onderneming en samen met Coinbase was het bedrijf de grootste investeerder. Maar er kwamen ook veel investeringen binnen van belangrijke andere wereldwijde en regionale leiders.

Een paar van hen zijn DIFC’s Fintech Fund, Saudi’s Abdul Latif Jameel Fintech Ventures, Saudi’s Vision Ventures en CMT Digital Ventures. De medeoprichters van Rain gaven aan dat ze vertrouwen hebben in hun investeerders. Ook gaven ze aan dat ze vertrouwen hebben in deze wereldwijde en regionale leiders. Rain hoopt dat ze nog veel meer steun gaan krijgen om een massale acceptatie van crypto-activa te bereiken .

Al met al heeft het Midden-Oosten altijd een actieve rol gespeeld in de crypto-industrie. Terwijl ze samenwerken om toonaangevende spelers in de industrie te worden, is het onvermijdelijk dat ze gedijen. Bovenal staan ze altijd bovenaan als het gaat om innovatie, want de landen in het Midden-Oosten zijn altijd leiders geweest in innovatie.

Plaats een reactie