Maar liefst 83% van alle millennial miljonairs zijn in het bezit van cryptocurrency

Een enquête uitgevoerd door Spectrem Group en vrijgegeven door nieuwszender CNBC heeft uitgewezen dat de meeste miljonairs in de leeftijdsgroep van de millennials het grootste deel van hun vermogen hebben opgesloten in crypto. Volgens de bevindingen willen, ondanks de recente dip in de markt, ook grootschalige millennial investeerders het komende jaar meer cryptocurrency aan hun bezit toevoegen.

Millennials miljonairs leiden de weg in crypto investeringen

Spectrem Group analyseert strategisch zijn doorlopend primair onderzoek bij beleggers om financiële verstrekkers en adviseurs te helpen de stem van de belegger te begrijpen. Onlangs voerde het een onderzoek uit, waaruit bleek dat investeerders met een belegbaar vermogen van meer dan $1 miljoen ondervroeg, bezit een opzienbarende 83% van de millennial miljonairs cryptocurrencies.

Volgens de resultaten van het onderzoek van de Spectrem Group heeft 53% van de millennial miljonairs minstens de helft van hun vermogen in cryptocurrency. Bijna 33% van de miljonairs heeft minstens 75% van hun vermogen in Bitcoin, Ethereum en andere altcoins op de cryptocurrency markt.

De oudere generatie miljonairs is een stuk minder geneigd om cryptocurrency te bezitten. Daar waar de millennials miljonairs eerder cryptocurrency bezitten als ze meer dan $1 miljoen USD waard zijn, heeft slechts 4% van de miljonairs uit de babyboomgeneratie gezegd cryptocurrency te bezitten.

Meer dan 75% van de Gen X miljonairs, die tussen millennials en babyboomers in vallen, bezitten ook geen crypto.

millennial miljonairs

Millennial miljonairs zullen niet zomaar uit crypto groeien

In een commentaar op de resultaten liet voorzitter van Spectrem Group, George Walper, weten dat de financiële en vermogensindustrie nog moet beseffen hoe groot de belangstelling van millennials miljonairs is voor de crypto-ruimte en de digitale economie.

Hij liet dit weten door te zeggen dat er een groot verschil is tussen verschillende generaties van rijkdom. Walpe is er niet zeker van dat de vermogensbeheer industrie ingezien heeft dat ze deze als totaal verschillende generaties moeten beschouwen. De meeste firma’s hoopten het te kunnen negeren. Maar millennial miljonairs zullen niet zomaar uit crypto groeien.

Walper erkende dat vermogens- en beheersfirma’s misschien aarzelen om aan boord te springen met het aanbieden van blootstelling aan cryptocurrency aan cliënten. Dit komt met name vanwege de juridische en regelgevende risico’s die ermee gepaard gaan.

Maar naarmate steeds meer beleggers naar cryptocurrency kijken en naarmate cryptocurrency jongere beleggers naar grote winsten leidt, komt er een groeiend aantal financiële producten beschikbaar.

Dit leidt tot een nieuwe mate van crypto adoptie dat nu pas de aandacht van firma’s begint te trekken. Meer crypto-gerelateerde financiële producten zoals op crypto gebaseerde ETF’s betekenen dat we zien dat firma’s de markt openstellen voor nieuwe beleggers over de verschillende generaties heen.

millennial miljonairs crypto

De crypto investeringen van millennial miljonairs gaan alleen maar toenemen

De maand december was een zware maand voor de gehele cryptomarket. Niet alleen Bitcoin maar ook veel altcoins kregen flinke klappen te verduren. Daar waar Bitcoin in november nog een ATH bereikte van ruim $68.000, kreeg het een flinke tik in december.

Maar het lijkt er niet op dat de rijke millennial beleggers van hun stuk gebracht worden door de huidige crypto markt. Sterker nog, volgens de enquêteresultaten is bijna de helft (48%) van de millennial miljonairs van plan in 2022 meer cryptocurrency aan hun bezit toe te voegen.

Bijna 40% is van plan hun huidige holdings te handhaven en heeft gezegd de komende 12 maanden niet te zullen verkopen. Daarentegen heeft slechts 6% van de ondervraagde millennial miljonairs aangegeven dat ze van plan zijn in het komende jaar hun crypto of Bitcoin bezit af te stoten. Hierdoor zal hun crypto investering procentueel afnemen.

De typische millennial miljonair is tussen de 34 en 37 jaar oud en heeft een vermogen tussen $1 en $2,49 miljoen. Millennial miljonairs verschillen van de miljonairs van het begin van de jaren ’80 doordat ze nog meer rijkdom zullen erven van hun babyboom ouders, die beschouwd worden als de rijkste generatie uit de geschiedenis.

Volgens Walper lijken millennial beleggers zich gewoon meer op hun gemak te voelen bij de volatiliteit. Deze beleggers zijn meer geneigd om hun crypto investeringen op lange termijn door te zien. De oudere beleggers voelen zich daarentegen minder op hun gemak bij de volatiliteit.

https://www.youtube.com/watch?v=JpIgEUZ8IU0

Plaats een reactie