Musk gaat met Tesla Bitcoin weer accepteren, onder een voorwaarde

Medio mei gaf de CEO van Tesla Elon Musk nog te kennen dat hij Bitcoin niet langer als betaalmiddel accepteert vanwege het hoge energieverbruik van Bitcoin. Maar nu is Elon Musk opnieuw voornemens om met Tesla Bitcoin weer te accepteren als betaalmiddel, zij het onder een voorwaarde. Als Bitcoin meer op groene energie gaat draaien wil Tesla Bitcoin weer gaan accepteren als betaalmiddel.  

Eerst accepteert Tesla Bitcoin als betaalmiddel en dan toch weer niet

De afgelopen maanden heeft de CEO van Tesla, Elon Musk behoorlijk wat commotie veroorzaakt op de cryptomarkt. Eerst was de autobouwer een van de eerste bedrijven die voor maar liefst USD 1,5 miljard aan Bitcoins kocht. Dit deed het bedrijf door een tiende van zijn holdings te verkopen en zo de Bitcoin liquiditeit te bewijzen als een goed optie voor het aanhouden kasreserves op de balans. De waarde is inmiddels gestegen tot USD 2,5 miljard en Tesla heeft deze sindsdien niet verkocht, maar ook niet bijgekocht.

In maart startte Tesla met het accepteren van Bitcoin als betaalmiddel voor auto’s. Je kon als consument dus een Tesla kopen met Bitcoin. Maar dit was maar van korte duur, want al snel deed Musk Bitcoin in de ban. Binnen twee maanden stopte Tesla alweer met de Bitcoin acceptatie. Dit omdat Bitcoin naar eigen zeggen niet milieuvriendelijk genoeg is. Musk is van mening dat het Bitcoin mining en de transacties teveel energie kosten. Dit bericht veroorzaakte een flinke koersval van Bitcoin.  

Tesla Bitcoin acceptatie

Nu gaat Tesla Bitcoin weer accepteren, onder een voorwaarde

De CEO van Tesla is voornemens om met Tesla Bitcoin weer te accepteren als betaalmiddel. Op voorwaarde dat er een officiële bevestiging is van een redelijk gebruik van schone energie door de Bitcoin mijnwerkers met een positieve toekomstige trend. Met redelijk bedoelt hij dat ongeveer 50% van de Bitcoin miners gebruik maken van hernieuwbare bronnen. Indien dit het geval is vindt Musk het weer acceptabel genoeg om met Tesla Bitcoin als betaalmiddel te accepteren. Zo liet de Tesla-topman op Twitter weten. Dit was een positieve ontwikkeling die Bitcoin investeerders aanmoedigt dat Elon Musk Bitcoin niet geheel heeft verlaten.

Musk zijn streven is dat Bitcoin wereldwijd minder energie gaat verbruiken. Om dit te bewerkstelligen ontmoette Musk vorige maand een aantal Noord-Amerikaanse Bitcoin-mijnwerkers om het gebruik van hernieuwbare energie te bespreken. Vervolgens hebben de miners de “Bitcoin Mining Council” opgericht met als doel dat de Bitcoin miners meer transparantie gaan bieden over hun energieverbruik. Onder het toeziend oog van onder andere Musk en Saylor zijn de Bitcoin-mijnwerkers overeengekomen om de gegevens over hun energieverbruik te publiceren. Daarnaast kwamen ze overeen dat ze hun huidige en toekomstige hernieuwbare gebruik gaan publiceren.

Daarnaast verduidelijkte Musk dat Tesla Bitcoin niet meer heeft verkocht sinds de verkoop van 10% in het eerste kwartaal van dit jaar. Musk herhaalde dat hij de verkoop enkel heeft gedaan om te bewijzen dat Bitcoin liquiditeit heeft en dus een goede alternatieve optie is voor het aanhouden van kasreserves op de balans.

Acceptatie Tesla Bitcoin

Onduidelijkheid over hoe Musk het energieverbruik wil bevestigen

Het blijft gissen hoe de CEO van Tesla gaat het energieverbruik gaat bevestigen. Dit omdat een meerderheid van de Bitcoin gemeenschap ervan overtuigd is dat Bitcoin al groen is. De discussie over hoe groen Bitcoin is, zal Musk en de Bitcoin gemeenschap gesplitst houden. Daarnaast hebben een aantal marktleiders Musk ervan verdacht dat hij onder druk van Tesla-aandeelhouders is gestopt met het accepteren van Bitcoin betalingen.

Tesla gaat Bitcoin weer accepteren

Bericht over dat Tesla Bitcoin gaat accepteren goed voor de Bitcoin koers

Ongeacht de onduidelijkheden over het bericht van Musk, is het nieuws positief ontvangen door de markt. Gisteren steeg de Bitcoin met meer dan 10 procent. Op het moment van schrijven is Bitcoin bezig met een uitbraak met het oog op de weerstand van USD 40.000. Als de Bitcoin bulls de verkoopdruk kunnen afhouden, kan de Bitcoin koers stijgen en de USD 40.000 als ondersteuning instellen. Mocht er meer verkoopdruk zijn, dan zal Bitcoin waarschijnlijk crashen en weer terugkeren naar de recente dieptepunten.

Niet alleen Bitcoin is in waarde gestegen, maar Bitcoin heeft de rest van de markt ook omhoog weten te trekken. Een groot aantal top altcoins wisten meer dan 5% winst te boeken. De totale marktkapitalisatie is met ongeveer 8% gestegen tot net boven de USD 1,6 biljoen.

Plaats een reactie