Nieuwe Memecoin zorgt voor indrukwekkende koers

Het is niet meer bij te houden op het Solana (SOL) netwerk. Als gevolg van een indrukwekkende stijging in 2023, boeken verschillende projecten op het platform ook bijzondere winsten. Wen (WEN) is een nieuw project waar nu de pijlen op gericht lijken te zijn. Het project lanceerde een succesvolle airdrop via de gedecentraliseerde exchange (DEX) Jupiter.

Wat is een memecoin?

Een meme coin is een cryptocurrency die is gemaakt met het doel een grap te zijn of voor amusement in plaats van voor serieus gebruik. Aan de naam kun je dit ook al een beetje aflezen. Memecoins worden vaak gemaakt om de draak te steken met andere cryptocurrencies of om te profiteren van internet memes en trends.

Ze zijn vaak niet bedoeld om serieus te worden genomen en zullen naar verwachting ook geen echte waarde hebben. Enkele voorbeelden van memecoins zijn Dogecoin en Shiba Inu. Vooral Dogecoin lijkt echter langzaam te evalueren van een memecoin naar een echte cryptocurrency. Dit omdat er langzaam nut toegevoegd wordt door ontwikkelaars en bedrijven.

Het doel van een memecoin kan verschillen, maar veel zijn dus gemaakt als een grap of voor amusementswaarde, in plaats van voor praktisch of serieus gebruik. Sommige mensen kunnen memecoins kopen of vasthouden als een manier om deel te nemen aan de internetcultuur of als een manier om steun te betuigen aan een bepaalde meme.

Anderen zullen memecoins kopen als een manier om te speculeren over hun waarde, in de hoop ze later tegen een hogere prijs te verkopen. Het is wel belangrijk op te merken dat de waarde van memecoins zeer onstabiel kan zijn en dat de markt grotendeels ongereguleerd is, dus het is riskant om erin te investeren met de verwachting winst te maken.

Nieuwe Memecoin

WEN memecoin

WEN is een nieuwe memecoin die onlangs is gelanceerd op het Solana netwerk. Het werd geïntroduceerd via een airdrop, naar meer dan een miljoen wallets. Het diende als onderdeel van een promotie- en testevenement door Jupiter.

De lancering van WEN maakt deel uit van een grotere trend van memecoins op blockchain netwerken. Zo zag het meme project bonk (BONK), dat net als dogecoin (DOGE) een Shiba Inu als mascotte heeft, een stijging van 10.000%. Deze memecoin is eveneens op het Solana netwerk gebouwd; een netwerk dat zeer gunstig lijkt te zijn voor op honden gebaseerde cryptocurrencies.

Verschillende bronnen gaven aan dat WEN voor een korte periode een enorme waardering had. Volgens CoinMarketCap was de munt zelfs even 2.915 dollar waard. De digitale munt is echter vrijwel 100% in waarde gedaald, tot een prijs van 0,000125 dollar op het moment van schrijven. Dat maakt iedere airdrop een teleurstellende 80 dollar waard. Daarmee komt de totale waarde van de airdrop neer op 80 miljoen dollar.

Meer succes van Solana

Momenteel heeft Solana een marktkapitalisatie van 42,5 miljard dollar, en staat ze heel dicht bij het omverwerpen van de BNB van Binance, die een marktkapitalisatie heeft van ongeveer 45 miljard dollar. Het belangrijkste is het feit dat de uitmuntende prestaties van Solana gebaseerd lijken te zijn op sterke fundamenten. Het Solana-netwerk heeft zich de afgelopen maanden op technologisch vlak ontwikkeld en de ontwikkeling begint eindelijk prijstechnisch vruchten af te werpen.

Een van de meest interessante diensten die onlangs op Solana zijn gelanceerd, heet Clone. Clone verbetert Solana met gekloonde activa, eeuwigdurende contracten en overbrugde tokens – tools die kunnen worden gebruikt om crypto-activa van andere blockchain naar Solana te overbruggen, en om liquiditeit naar spotmarkten te brengen van niet-native activa die naar SOL zijn overbrugd.

Solana breidt zich ook snel uit als het gaat om tokens die een hoofdbestanddeel van het Ethereum-ecosysteem zijn geworden en die in grote mate hebben bijgedragen aan het aanhoudende succes van ETH: meme-munten, stablecoins en NFT’s.

Nieuwe Memecoin zorgt voor indrukwekkende koers

Hoewel de mememunten van Solana nog niet kunnen concurreren met Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB), worden ze steeds sterker. Op Solana gebaseerde meme-token BONK is al een van de 100 grootste cryptocurrencies ter wereld, en andere SOL-meme-munten zoals Dogwifhat (WIF) en WEN stijgen ook snel in waarde. Solana stablecoins doen het nog beter. Het volume aan stablecoins dat de afgelopen week via de SOL-blockchain is overgedragen, bereikte $103 miljard en overtrof daarmee alle andere netwerken, inclusief Ethereum. Dit enorme volume wordt grotendeels toegeschreven aan USDC.

Wil je nu alles volgens over de volgende stappen van Solana of je verdiepen in andere cryptocurrencies? Dan kun je meteen aan de gang bij Bitvavo. Dit platform biedt je enorm veel mogelijkheden en zo zit je de komende periode zeker niet stil.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie