Weer een nieuwe week voor Bitcoin, wat kun je verwachten?

Het komt dan eigenlijk zo dichtbij. Aan het einde van de week weet je namelijk of de Amerikaanse overheid genoeg vertrouwen in Bitcoin heeft, om grote investeerders en fondsen hierin te mogen laten investeren. Wordt deze week een Bitcoin ETF goedgekeurd en wat staat er nog meer op de planning?

Geen “sell-the-news” gebeurtenis

Als je Meltem Demirors, de Chief Strategy Officer van CoinShares, mag geloven wordt de lancering van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten geen “sell-the-news” gebeurtenis voor Bitcoin. Veel analisten verwachten juist een daling na het nieuws van de goedkeuring van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De instromen bij crypto beurzen wijzen er volgens Demirors echter op een groot verlangen naar Bitcoin.

Volgens een hoop verschillende berekeningen gaan er miljarden dollars richting Bitcoin stromen na de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs. “Ik denk niet dat dit een ‘sell-the-news’ gebeurtenis is en dit is waarom. Laten we het alleen al hebben over de kapitaalstromen. Als we kijken naar wat er het afgelopen jaar gebeurde, bijvoorbeeld in de laatste week van 2023. Destijds stroomde er 243 miljoen dollar naar Crypto ETPs en vooral naar Bitcoin. In totaal ging het afgelopen jaar om 2,2 miljard dollar. Dat gaat niet stoppen”, aldus Demirors.

Woensdag is 10 januari, wat de laatste dag zou zijn voor de uiteindelijke deadline van 11 januari die de SEC voor een aantal aanvragen heeft. De verwachting is dat de eerste Amerikaanse bitcoin beursfondsen zullen worden goedgekeurd. ‘S Werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock laat aan FOX Business weten op welke dag zij deze goedkeuringen verwachten. Ze geven aan nu al te weten op woensdag goedkeuring te krijgen. De verwachting is dat de Securities and Exchange Commission (SEC), de toezichthouder die haar oordeel over de aanvragen moet vellen, meerdere aanvragen tegelijk zal goedkeuren.

Wat verwachten in nieuwe week Bitcoin

Voorspelling van PlanB

De populaire Nederlandse analist PlanB verwacht dat de Bitcoin koers vanaf het niveau waar het nu op staat, ongeveer 10x over de kop gaat. In een nieuwe video-update vertelt de on-chain analist aan zijn bijna 90 duizend abonnees op YouTube dat hij niet verwacht dat de rendementen van Bitcoin met het verloop van de tijd zullen dalen.

“Bitcoin groeide 100x in de eerste bullmarkten, maar op dit moment is dat vertraagd naar 10x of iets minder dan 10x. Ik verwacht een mooie 10x die ons tussen de $100.000 en $1 miljoen brengt”, aldus PlanB.

Dat is dus een hele andere kijk op de situatie dan hierboven eerst aangegeven. Gezien de grafieken die de analist online deelt, lijkt de Bitcoin koers boven de Realized Price (gemiddelde inkoopprijs) te zweven, maar ook die van 2 jaar en ook die van 5 maanden.

In het verleden markeerde dat iedere keer een parabolische bullrun en PlanB verwacht dat we dit keer weer hetzelfde zullen zien voor de digitale munt.

Ondanks dat PlanB er voor de komende periode een positieve kijk op heeft, is dat lang niet bij iedereen het geval. Arthur Hayes is de voormalig CEO van BitMEX en huidig CIO van Maelstrom. Hij waarschuwt voor juist een flinke daling van de bitcoin (BTC) prijs in de komende maanden. Hij deelt deze voorspelling ook nu te midden van de ETF-race in de VS. Voor crypto-investeerders zit er niets anders op dan in spanning afwachten op de beslissing van de Amerikaanse toezichthouder.

Google AI inzetten

Buiten al het nieuws rondom de ETFs gebeuren er nog andere opmerkelijke dingen. Zo wordt Google AI steeds vaker ingezet om schattingen te doen. Ook nu wordt er bijvoorbeeld weer voorspeld door Google’s artificial intelligence chatbot Bard dat de koers van XRP wel degelijk zal gaan stijgen.

Google Bard erkende wel dat het moeilijk is om tot een specifieke prijs te komen, maar geeft uiteindelijk 38,50 dollar als antwoord. Met een huidige XRP koers van 0,5674 dollar zou dit een geweldige stijging van bijna 6.700 procent betekenen.

Verwachtingen nieuwe week Bitcoin

Bard is in staat om, net als ChatGPT, door middel van kunstmatige intelligentie allerlei soorten vragen te beantwoorden. XRP is de cryptomunt van Ripple en heeft sinds januari 2018 niet meer een nieuwe all-time high gevestigd. Het hele systeem van Google AI is dus zeker iets om de komende periode ook in de gaten te houden, want het zou weleens groot kunnen worden in de wereld van crypto.

Ben jij nog op zoek naar een digitaal platform om je onder te dompelen in Bitcoin? Dan kun je goed terecht bij Bitvavo. Het is in Nederland erg bekend en geliefd. Daarnaast ook erg gemakkelijk te gebruiken. Wat wil je nog meer?

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie