De Bitcoin koers had de afgelopen uren moeite en dit werd naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door het cryptowet nieuws uit de Verenigde Staten. Daar zijn op dit moment onderhandelingen gaande over een belangrijke cryptowet die gevreesd wordt door de crypto gemeenschap. Het ziet er op dit moment naar uit dat de infrastructuurwet zonder aanpassingen op dinsdag een stemming ondergaat.
De nieuwe cryptowet gaat naar verwachting om $550 miljard, maar er zijn ook bronnen die denken dat het om $1 biljoen kan gaan. Een deel van de kosten, $28 miljard, moet worden opgehaald door belastingen die door de crypto-industrie worden betaald. Ze willen dit realiseren door de definitie van “broker” uit te breiden.
Inhoudsopgave
Ingediende cryptowet amendement afgewezen
Een aantal Amerikaanse Senatoren hebben de afgelopen weken voorstellen gedaan voor aanpassingen en het leek er een tijdje op dat deze aanpassingen zouden worden aangenomen.
Het ingediende cryptowet amendement van Warner en Sinema (van Friese oorsprong) moet in ieder geval Bitcoin miners en wallet providers gaan ontzien van de strenge nieuwe belastingwetgeving.
Door deze zogeheten amendementen zou de klap voor de cryptosector in de VS minder groot zijn. Het amendement van Warner en Sinema (Fries) zou in ieder geval Bitcoin miners en wallet providers moeten vrijstellen van de strikte nieuwe belastingwet.
Cyptowet amendement afgewezen door senaat, en nu?
Vannacht is de cryptowet amendement afgewezen door het senaat zijn alle voorstellen van tafel zijn afgeveegd. Allemaal door de stem van slechts een persoon, een 87-jarige senator, Richard Shelby.
Jake Chervinsky van Compound Finance vermeldde in een tweet dat het echter nog geen gedane zaak is. De strijd in de Amerikaanse senaat is nu afgelopen, maar de cryptowet lobby heeft nog een kans in het Huis van Afgevaardigden. Totdat de stemming daadwerkelijk plaatsvindt, kan de wettekst nog te allen tijde worden aangepast. Tot die tijd kan de crypto-industrie nog de noodzakelijke aanpassingen doorduwen. Als het goed is maakt het Huis van Afgevaardigden een beslissing over het wetsvoorstel.
Cryptowet nadelig voor innovatie in de VS
Er bestaat veel bezorgdheid dat deze cyptowet Amerikaanse innovatie in de weg zal staan. Veel partijen die wettelijk verplicht zijn om aan bepaalde fiscale eisen te voldoen, kunnen simpelweg niet aan deze eisen voldoen. Partijen zoals cryptominers moeten aan bepaalde eisen voldoen, zoals het invullen van bepaalde belastingdocumenten. De informatie die moet worden verstrekt kan ofwel niet door deze partijen worden verstrekt, ofwel de privacy van crypto transacties ernstig schaden.
Deze cryptowet kan dus voor veel deelnemers in de Amerikaanse crypto-industrie problemen veroorzaken. Sommige mensen noemen de wet “een de facto verbod op cryptocurrency-mining in de Verenigde Staten”. De afgelopen dagen heeft de Amerikaanse cryptogemeenschap zich fel verzet.
Infrastructuur veroorzaakt chaos
Toomey, een van de senatoren die het verlichtende amendement voorstelde, ziet de schade die deze wet zou kunnen veroorzaken: “Mijnwerkers, stakers, hardware- en softwareleveranciers en softwareontwikkelaars kunnen worden verplicht om informatie te verstrekken die ze niet hebben en niet kunnen verstrekken en die ze ook niet kunnen verkrijgen.
Hij voegde toe: “We zullen in de toekomst zeker terugkomen op dit onderwerp. Want we kunnen met deze wet veel schade aanrichten. Niemand weet hoeveel innovatie we schade aanbrengen. Niemand weet welke applicaties er dan nooit zullen verschijnen. Het is lastig om te voorspellen wat het effect zal zijn, maar het is niet goed. Het zal ons weer op dezelfde plek terugbrengen, in een poging de chaos op te ruimen die we hadden kunnen vermijden.”
Of de cryptowet door het Senaat en door het Huis van Afgevaardigden wordt aangenomen weten we naar vandaag.
Ook Musk en Dorsey reageren
Het is duidelijk dat we met Bitcoin op het hoogste podium ter wereld te opereren. Jack Dorsey en Elon Musk spreken zich ook uit over aanstaande wetgeving die de industrie ernstig kan treffen. Deze twee ondernemers worden heel serieus genomen, met name vanwege de vele miljoenen of zelfs miljarden die ze bezitten.
Musk trekt geen partij in dit debat, maar zei dat het nu niet het moment is voor strenge wetgeving. Volgens Musk is er geen sprake van een crisis die ons dwingt om snel nieuwe regels te maken.
Voor Jack Dorsey spelen er andere belangen. Met zijn miljardenbedrijf Square is hij bezig met de ontwikkeling van een open-source hardware wallet en laat weten dat de voorgestelde nieuwe regels open-source ontwikkeling buiten proportie hard raken. Hij is van mening dat het geen goed idee is om een overhaaste beslissing te nemen.
https://www.youtube.com/watch?v=4BTtCvo2Kpc