Onverwacht ETF nieuws zorgt voor spanning

Gisteravond steeg bitcoin voor het eerst sinds begin april 2022 tot 47.000 dollar. De snel op elkaar volgende ontwikkelingen in de race om een Bitcoin beursfonds hebben het optimisme op een massa-goedkeuring verder laten stijgen. Ook vannacht is er weer belangrijk ETF-nieuws naar buiten gebracht. Hier lees je alles over de huidige staat van de markt en natuurlijk de belangrijkste ontwikkelingen.

De plotselinge koers

Er was dus nogal een koersexplosie van bitcoin. In een korte tijd steeg de bitcoin koers van 45.000 dollar tot een absolute piek van 47.249 dollar. Vannacht is de koers tussen de 46.400 en 47.000 dollar samengekomen.

De analisten van Crypto Insiders hebben onlangs weer een nieuwe BTC analyse gedeeld in de Premium omgeving. Hierin gaven zij het volgende aan:

“Recent heeft de BTC chart de markt in beide richtingen laten uitstoppen, wat leidt tot een mate van onzekerheid voor de toekomst van de koers. Wij kiezen daarom ervoor om af te wachten. We willen pas weer handelen zodra de koers een duidelijke richting kiest.”

Dat bitcoin de eerste en nog steeds de grootste cryptocurrency is, is wel duidelijk. Het vormt de basis voor een hoop mensen en het zal nog wel even duren voordat mensen er op raakt uitgekeken.

Met ook nog eens één dag te gaan tot de deadline van de gezamenlijke Bitcoin ETF-aanvraag van ARK Invest en 21Shares nemen de emoties enorm hoog op in het crypto-land. Investeerders wachten massaal op goedkeuring voor meerdere beursfondsen, en de bitcoin koers profiteert hier volop van. Tussen de 47.000 en 48.000 dollar ligt een sterk weerstandsniveau voor bitcoin. Bij een volgende koerscorrectie zou het prijslevel van vlak onder de 46.000 dollar steun kunnen bieden.

Onverwacht ETF nieuws

Commentaar ETF

Volgens de laatste ontwikkelingen hebben grote bedrijven zoals BlackRock, İnvesco Galaxy, Valkyrie en VanEck hun aanvragen voor spot Bitcoin ETFs bijgewerkt. Deze update is een verwachte ontwikkeling, aangezien de goedkeuring van ETFs naar verwachting morgen al zal plaatsvinden, maar er was ook een wat minder verwachte gebeurtenis..

Gisteren diende alle gegadigden dus een Bitcoin beursfonds te lanceren hun gewijzigde S-1 formulieren bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Vannacht heeft de toezichthouder onverwacht aanvullend commentaar gegeven op deze aanvragen.

Hoewel velen onmiddellijk angst voelden, brengt Bloomberg ETF-analist James Seyffart toch wel geruststelling aan de crypto-investeerders. Volgens hem is dit niet per se slecht nieuws in de strijd voor Bitcoin ETF’s.

De opmerkingen waar het om draait, hebben betrekking op kleine details en zouden om die reden geen invloed hebben op de tijdlijn voor een mogelijke goedkeuring door de toezichthouder. Vandaag kun je in ieder geval meer wijzigingen verwachten vanuit de uitgevers. Dit goed in de gaten blijven houden, is dus nog steeds belangrijk.

Tijdens al deze gekte deelt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nog een belangrijke herinnering: pas op voor ‘FOMO’ (Fear Of Missing Out)  in crypto-investeringen. Deze waarschuwing wordt opnieuw benadrukt in een recente post van de SEC, die cruciaal is juist nu rondom de aanhoudende speculatie over de goedkeuring van deze ETF’s. Het is dus essentieel om niet door te draaien in al de gekte.

Keerpunt

Het kan niet vaak genoeg genoemd worden dat er een hoop gezonde spanning is geweest de afgelopen maanden en al helemaal deze week, maar het blijft allemaal niet zo positief. BlackRock, wat de allergrootste vermogensbeheerder ter wereld is, staat nu op het punt om 600 medewerkers te ontslaan, dat meldt Fox Business. Een stap die bijzonder genoeg ook samenvalt met de beslissing van de SEC over hun spot Bitcoin ETF.

Als je het aan BlackRock zelf vraagt, is de komende ontslagronde niets bijzonders, maar simpelweg onderdeel van ‘routinematige interne aanpassingen’ en zullen de 600 mensen die ontslagen worden, gekozen worden op basis van hun individuele prestaties over de afgelopen 12 maanden. Het lijkt er dus niet op dat er sprake is van problemen bij de vermogensbeheerder, maar je kunt het niet met volle zekerheid zeggen.

ETF nieuws

De verwachtingen zijn bijna niet meer te houden en zeker niet meer door BlackRock’s plannen om tot $2 miljard te investeren in hun Bitcoin ETF in de eerste handelsweek, mocht deze morgen worden goedgekeurd. Dit zou het grootste transactievolume en de grootste omvang van activa in de eerste week van een ETF ooit markeren. Dat noem je nog eens bijzonder.

Ook jij kunt hier deel van uitmaken door zo snel mogelijk lid te worden van Bitvavo. Zo mis je de laatste ontwikkelingen niet en dat is wel nodig in deze bijzondere week. Dus zoek het op en kijk of dit platform iets is voor jou.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie