Op elke straathoek een Bitcoin ATM

Op elke straathoek een Bitcoin ATM op elke straathoek is dat mogelijk? In Florida is dit binnenkort mogelijk. Er worden er namelijk maar liefst 300 Bitcoin ATM’s geplaatst. Zo maakte Coinstar, de samenwerkingspartner van Coinme, al eerder bekend in een persbericht. Maar ook Bitcoin Depot liet weten dat ze meer dan 700 Bitcoin ATM’s gaan plaatsen in de Verenigde Staten en Canada. 

Meerdere Bitcoin ATM-leveranciers

Coinstar is een bedrijf uit Seattle, dat traditionele en Bitcoin ATM’s plaatst en exploiteert. Coinme zei dat het kopen van Bitcoin hierdoor even makkelijk is als normale boodschappen doen.  

Niet alleen Coinstar levert Bitcoin ATM, ook Bitcoin Depot, de grootste verkoper van Bitcoin ATM, gaat meer dan 700 Bitcoin ATM’s plaatsen op meer dan 30 locaties in de VS en in Canada. Volgens Bitcoin Depot gaat dit ervoor zorgen dat meer mensen Bitcoin gaan accepteren veel mensen zo voor het eerst in aanraking gaan komen met Bitcoin. Het is een belangrijk stap in de verdere ontwikkeling en integratie van de munt in de samenleving. Bitcoin wordt hierdoor steeds meer mainstream.

Bitcoin ATM in US

Mainstream Bitcoin adoptie

Bitcoin geeft aan dat het afgelopen jaar vooral een jaar is geweest van de Bitcoin adoptie door grote fondsbeheerders en investeringsbedrijven. Maar laten we eerlijk zijn, deze leveren vooral financiële diensten aan de elite van de samenleving. Op dit moment zijn er nog steeds veel “gewone” mensen die geen toegang hebben tot deze Bitcoin diensten.

Bitcoin Depot gaat de Bitcoin ATM’s plaatsen in de supermarkten van Circle K, een grote supermarktketen in de VS en Canada. Deze keten heeft meer dan 9000 locaties in Noord-Amerika, waarvan ruim 7150 locaties in de VS en nog eens 2.111 supermarkten in Canada. Door dit grote aantal distributiepunten groeit de potentiële markt van Bitcoin aanzienlijk.

Juist doordat de automaten hier geplaatst worden kan een groot publiek worden bereikt. De winkelende mensen kunnen op een gemakkelijke manier Bitcoin kopen. Naar verwachting zal het dan ook een groot aantal nieuwe Bitcoiners gaan opleveren.    

Bitcoin ATM in US

Al meer dan 3500 Bitcoin ATM’s geplaatst

Bitcoin Depot heeft in totaal meer dan 3.500 Bitcoin ATM’s verspreid over de Verenigde Staten en Canada. Niet alleen kunnen klanten hiermee Bitcoin kopen en verkopen, ook biedt Bitcoin Depot de mogelijkheid om maar liefst 30 soorten cryptocurrencies te kopen. Op dit moment is Bitcoin wel de meest populaire cryptomunt op de machine. Niet voor niets heet het bedrijf Bitcoin depot. In de cryptomarkt is Bitcoin nog steeds de grootste naam in de industrie.

Vorig jaar en dit jaar heeft Bitcoin Depot wel last gehad van de effecten van de coronacrisis. Dit doordat er een groot aantal ATM’s noodgedwongen werden gesloten. Maar inmiddels draait het bedrijf op volle toeren en is hard bezig om zich snel uit te breiden.

Bitcoin ATM Bitcoin depot

Bitcoin ATM in Nederland

Het feit dat er zoveel Bitcoin ATM’s worden geplaatst en het feit dat het steeds meer mainstream wordt, toont aan dat de Bitcoin revolutie nog maar net van start is gegaan. Ondanks de slechte prestaties van de afgelopen maanden, is de cryptomarkt volop in ontwikkeling. ConATMRadar schat in dat er op dit moment meer dan 24.000 Bitcoin ATM’s zijn, verspreid over 75 landen. Niet alleen in de zeer ontwikkelde landen, maar ook in de opkomende landen. Dit aantal zal de komende tijd aanzienlijk gaan stijgen. Hoe meer toegankelijk Bitcoin is, hoe groter de vraag naar Bitcoin en dit zal op zijn beurt weer een positieve invloed hebben op de koers van Bitcoin. 

Op dit moment kun je in 8 Nederlandse steden een Bitcoin ATM vinden, namelijk in:

  • Amsterdam (op 8 plekken ),
  • Rotterdam (op 4 plekken)
  • Den Haag
  • Bavel
  • Hoorn
  • Tilburg
  • Oudenbosch

Qua uiterlijk lijkt een Bitcoin automaat op dat van normale geldautomaten. Hetgeen deze ATM anders maakt is dat de transacties via internet verlopen, zonder tussenkomst van een bank of andere financiële instelling. Daarnaast vinden de transacties sneller en in de meeste gevallen anoniem plaats. Welke transacties je kunt uitvoeren is afhankelijk van het type  Bitcoin automaat. In Nederland zijn er enkel Bitcoin automaten waarmee je Bitcoins kan kopen of verkopen.

https://www.youtube.com/watch?v=vfUNN-vgoUc

Plaats een reactie