Opmerkelijke Anonymous Elon Musk video

De “Anonymous” hackersgroep heeft afgelopen zaterdag in een Anonymous Elon Musk video flinke klappen uitgedeeld aan het adres van Elon Musk, de CEO van Tesla. Niet alleen heeft de maker van de video kritiek geuit op de betrokkenheid van Musk bij de cryptomarkt, maar ook nog op een aantal andere zaken. Het is een specifieke boodschap gericht aan de Tesla-topman die op dit moment op gespannen voet staat met de cryptogemeenschap. Eind vorige week verstuurde Musk tweets waarin hij zich afstandelijk uitdrukte ten opzichte van Bitcoin uitdrukte. Dit leidde tot een onmiddellijke slinking van de cryptomunt. De prijs daalde met maar liefst USD 3.000. Anonymous verklaart nu de oorlog aan Musk. Zijn tweet gedrag rond Bitcoin afgelopen vrijdag lijkt de druppel. 

Remarkable Anonymous Elon Musk Video

Musk is een van meest controversiële individuen in de cryptogemeenschap

De afgelopen tijd is de CEO van Tesla een van de meest controversiële personen in de cryptogemeenschap geworden. Aanvankelijk werd hij nog aanbeden vanwege het feit dat hij cryptocurrencies omarmde, met name Bitcoin en Dogecoin. Door zijn tweets over Dogecoin, ging de koers van deze munt met astronomische bedragen omhoog. Duizenden, vooral particulieren beleggers, konden hiervan profiteren. In het begin verdienden sommige investeerders zelfs miljoenen door simpelweg naar hem te luisteren.

Ook was Musk de drijvende kracht achter de institutionele aankopen via zijn bedrijf. In februari van dit jaar kocht Tesla voor maar liefst USD 1,5 miljard aan Bitcoin. Als een van de rijkste mensen in de wereld heeft Musk een enorme invloed in de cryptogemeenschap. Simpel gezegd is hij in staat geweest om de cryptomarkt te maken, maar ook te kraken.

Remarkable Anonymous Elon Musk Video

Anonymous Elon Musk video inhoud

In de Anonymous Elon Musk video die afgelopen zaterdag verscheen hield de hackersgroep Anonymous zich niet in.  Zo werd Musk ervan beticht een narcistische rijke gozer te zijn die op zoek is naar aandacht. Maar daarnaast kwamen er ook andere zaken aan bod. 

Subsidies en Bitcoin

Als eerste heeft de maker van de Anonymous Elon Musk video Tesla ervan beschuldigd meer geld te verdienen met het verkopen van CO2-belastingkredieten en het innen van overheidssubsidies dan met het verkopen van auto’s. Volgens Anonymous werden de overheidssubsidies zelfs gebruikt om de USD 1,5 miljard aan Bitcoin op de balans van Tesla te krijgen. Ook geeft Anonymous aan dat Musk de problematiek van het energieverbruik van Bitcoin alleen aan de kaak heeft gesteld omdat hij zo groene overheidssubsidies kan blijven ontvangen.

 

Verspreiding FUD

Ten tweede beschuldigd de maker van de Anonymous Elon Musk video de CEO van het verspreiden van FUD en prijsmanipulatie. De afgelopen maanden heeft hij niet alleen levens verwoest , maar ook zijn eigen reputatie op het spel gezet. Hoewel de cryptomarkt bij uitstek wordt gekenmerkt door volatiliteit, lijkt het erop dat Musk een spelletje speelde en tweets heeft verstuurd om FUD te verspreiden en Bitcoin te laten crashen.

 

Minachting werkende mensen

In de Anonymous Elon Musk video worden ook Musk’s recente tweets getoond die hebben bijgedragen aan het vernietigen van  miljarden dollars aan waarde. De videomaker heeft de volgende boodschap voor Musk: “Miljoenen particuliere beleggers rekenden echt op hun cryptowinsten om hun leven te verbeteren…. Wanneer de dromen van hardwerkende mensen kapot worden gemaakt vanwege je publieke driftbuien, blijf je ze bespotten met memes vanuit een van je miljoen dollar villa’s. .” Uiteraard is investeren risicovol, en iedereen weet dat crypto bekend staat om de volatiliteit, maar je tweets van deze week laten een duidelijk minachting zien voor de gemiddelde hardwerkende persoon. 

 

Narcistische rijke gozer

De beschuldigingen aan het adres van Musk gingen nog een stukje verder toen de Anonymous Elon Musk videomaker de CEO ervan beschuldigde dat Musk een narcistische rijke gozer is die voortdurend en wanhopig op zoek is naar aandacht. Het lijkt erop dat zijn zogenaamde missie om de wereld te redden meer geworteld is in superioriteitsgevoelens en het verlosserscomplex dan dat hij zich echt bekommert om de mensheid. “Dit is al lang duidelijk voor Musk zijn medewerkers die jarenlang onder ondraaglijke omstandigheden onder uw bevel hebben gestaan.”

 

Meer controle op Bitcoin

Ook verdenkt de videomaker Musk er van dat zijn recente zet om een Bitcoin Mining Council op te zetten gericht is op het centraliseren van Bitcoin zodat hij er meer controle op kan krijgen.

Impact Anonymous Elon Musk Video

Bijzondere afsluiting van Anonymous Elon Musk video

De Anonymous Elon Musk video, die op het moment van schrijven 1,2 miljoen views heeft, eindigt met een variatie op de handtekening van de hackersgroep. “Je denkt wellicht dat je de slimste mens op aarde bent, maar je hebt nu je gelijke gevonden. Wij zijn Anoniem! Wij zijn Legioen! We komen achter je aan.”

https://www.youtube.com/watch?v=UG07x3aN3b0&t=1s

Plaats een reactie