Stijging: Koers stijgt weer uit naar 44.000 dollar

Gisteren middag gebeurde het allemaal. Vanaf een prijs van 44.200 dollar zakte Bitcoin in korte tijd naar 43.400 dollar. Tot ongeveer 21:00 uur heeft Bitcoin vlak boven dit steunniveau gehangen en toen begon opeens de stijging. Midden in de nacht bereikte Bitcoin weer een hoogtepunt van net boven de 44.200 dollar, maar momenteel staat de prijs hier niet ver van verwijderd.

Hoe staat het er nu voor?

Als je nu naar de grafieken kijkt, zie je dat Bitcoin eigenlijk tussen twee koersen ligt. De koersen van 37.500 dollar en 45.000 dollar. Het lijkt alsof de munt nog niet per sé een kant kiest. Het heeft tot nu toe nog geen hoger hoogtepunt bereikt dan afgelopen nacht, waardoor je niet met zekerheid kan zeggen dat Bitcoin voorbij de 45.000 dollar zone gaat komen. Ook al is dat vertrouwen er weer wel.

Je vraagt je misschien af, wanneer de koers wel weer gaat stijgen? Pas als de munt hogere hoogtes maakt en ook doorgaat met het maken van hogere laagtes, is de kans groter dat Bitcoin door 45.000 dollar heen kan. Tot die tijd blijft het spannend en er moet niet vergeten worden dat vanaf het punt waar de koers nu staat, een daling ook niet een gek idee is.

Het is namelijk vrij logisch als de munt verder zal dalen als het onder zijn vorige laagtepunt komt. Als Bitcoin dus op een manier onder de 40.400 dollar weet te komen, is een verdere daling naar 37.500 dollar zeker mogelijk. Tot die tijd is het waarschijnlijk dat de munt tussen de andere twee zones blijft bewegen. Die zorgen beide voor zowel weerstand als support. Dat is ongetwijfeld nodig op dit moment.

Stijging Bitcoin

Solana (SOL)

Solana is de grote uitblinker van deze stijging. Al een langere periode laten ze zien dat ze de potentie hebben om te groeien. Een jaar geleden werd SOL verhandeld voor ongeveer 10 tot 11 euro. Nu is de waarde gestegen naar 77,29 euro. Dat is een waardestijging van maar liefst meer dan 600%. Het is bijna niet te geloven.

Deze stijgende lijn zet de toon voor potentieel verdere groei richting de 100 dollar tegen het einde van dit jaar. Hoe stabiel Bitcoin ervoor staat, is hierin erg belangrijk. Solana’s verdere opmars is namelijk enorm afhankelijk van Bitcoin’s vermogen om stabiele steun te vinden boven de $44.200.

Solana is voor de duidelijkheid een blockchain-platform en tegelijk ook een cryptocurrency. Ze streven ernaar om snelle en kostenefficiënte transacties mogelijk te maken voor gedecentraliseerde toepassingen (DApps) en andere crypto-projecten. Dit platform kreeg specifiek een hoop aandacht vanwege zijn snelle transacties en lage transactiekosten in vergelijking met sommige andere blockchain-platforms die op de markt zijn.

Bitcoin stijgt met de koers

Hoe nu verder?

Je weet nu al wanneer de koers wel weer een mogelijkheid heeft om te stijgen, maar gaat het wel zover komen? Er wordt ook al voorbereid op een mogelijke daling en ten slotte wordt er nog gepraat over een mogelijke crash als gevolg van de introductie van de Spot Bitcoin ETFs. Een hoop kanten waar het dus op kan gaan.

Je zou er eigenlijk vanuit gaan dat er een hoop verwarring en angst speelt bij de handelaren, maar niets is minder waar. Als je kijkt naar de Fear & Greed Index, geeft het een score van 74/100 af en deze staat daarmee hoger dan gisteren en de afgelopen maand. Een aantal weken geleden stond de score nog op 62/100. Dat het een groot verschil is, kun je dus wel stellen.

De Fear & Greed index geeft voor het grootste gedeelte aan hoe het marktsentiment ervoor staat. De uitgever van de index is de financiële afdeling van het Amerikaanse televisienetwerk CNN. De index werkt met een score die schommelt tussen ‘fear’ aan de ene kant en ‘greed’ aan de andere kant.

De oorzaak van de stijging in de Index is eigenlijk dat mensen vooral handelen op basis van de verwachtingen die ze hebben klaarstaan. Als jij bijvoorbeeld verwacht dat de koers in januari is verdubbeld, dan is de logische keuze om het nu alvast al in te kopen. Alleen als iedereen dit doet, dan is er in januari geen kapitaal meer dat de markt in kan stromen.

Op dit moment is niets zeker, maar het is te hopen dat de stijging zich uiteraard voortzet. Ben je ook klaar om bezig te gaan met Bitcoin? Dan is het handig om te weten dat een platform als Bitvavo hier zeer geschikt voor is. Zoek snel naar meer informatie en zo kun je binnen de kortste keren al beginnen.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie