Paraguay volgt El Salvador in Bitcoin als officieel betaalmiddel

Nadat de president van El Salvador zaterdag aankondigde dat hij Bitcoin als officieel betaalmiddel wil toevoegen in El Salvador, gaan er nu ook geruchten dat Paraguay aan een belangrijk Bitcoin project met PayPal werkt. Een politicus in Paraguay denkt dat het land nu klaar is voor een Bitcoin adoptie. Gaat het land Bitcoin als officieel betaalmiddel invoeren?  

Bitcoin als officieel betaalmiddel in El Salvador

Op de Bitcoin 2021 conferentie in Miami kondigde Jack Mallers, oprichter van Strike aan dat El Salvador van plan is om een nieuwe wetgeving in te voeren om van Bitcoin een officieel betaalmiddel te maken. De president van El Salvador gaf aan dat het wetsvoorstel deze week naar het congres verstuurd gaat worden om van Bitcoin een officieel betaalmiddel te maken.

Bukele gaf hij in een tweet aan dat de overgang van Bitcoin naar een officieel betaalmiddel nieuwe banen zou creëren en financiële inclusie mogelijk maakt voor miljoenen Salvadoranen. Ook zei Bukele dat crypto-ondernemers een onmiddellijke en permanente verblijfsvergunning in het land zouden krijgen om zo meer investeringen en infrastructuur aan te trekken. Tevens kondigde hij aan dat Bitcoin vrij van vermogensbelasting zou zijn als het een officieel betaalmiddel zou zijn.   

Bitcoin wettelijk betaalmiddel in El Salvador

Bereidt Paraguay zich voor op Bitcoin als officieel betaalmiddel?

Slechts een dag na de aankondiging van de president van El Salvador dat het Bitcoin als officieel betaalmiddel wil maken, kwam ook Paraguay met opmerkelijk nieuws. Paraguay heeft de suggestie gewekt te willen toetreden tot de lijst van landen die Bitcoin als officieel betaalmiddel willen invoeren.

Carlitos Rejala, een afgevaardigde van Paraguay, liet doorschemeren dat het land op het punt staat een belangrijk project met Bitcoin en PayPal te lanceren. Dit deelde hij op zijn sociale mediakanalen en Rejala veranderde zijn profielfoto met laserogen. Hij onthulde dat er deze week een grote aankondiging gaat komen over de Bitcoin adoptie.

“Zoals ik lang geleden al zei, moet ons land hand in hand met de nieuwe generatie vooruitgaan. Dit moment is nu gekomen, ons moment. Deze week starten we met een belangrijk project om Paraguay te innoveren voor de ogen van de hele wereld!”  

Bitcoin in Paraguay officieel betaalmiddel

Bitcoin to the moon

Rejala Helman eindigde zijn tweet met de woorden “The real one to the moon #btc & #PayPal”. “To the moon” is een van de favoriete kreten van crypto. Het wordt gebruikt om te verwijzen naar enorme prijsstijgingen van de verschillende cryptomunten. Ook plaatste de politicus een foto van zichzelf met laserogen. Sinds begin dit jaar is dit een trend geworden en het idee erachter is om je profielfoto te voorzien van laserogen, totdat de Bitcoin koers de USD 100.000 heeft bereikt. Ook wordt het plaatsen van een laserogen-foto gezien als een statement, je laat immers via je social media kanalen zien dat je achter Bitcoin staat.

Bitcoin als officieel betaalmiddel in Paraguay

Welke landen volgen in het accepteren van Bitcoin als officieel betaalmiddel?

De aankondiging kwam zeer kort na het nieuws uit El Salvador. Er gaan geruchten dat er meer steun is in Midden- en Zuid- Amerika voor het introduceren van Bitcoin als officieel betaalmiddel. Mocht Paraguay Bitcoin als officieel betaalmiddel doorzetten, dan zullen andere landen in de regio dit voorbeeld waarschijnlijk ook gaan volgen.

De belangrijkste drijfveer van El Salvador lijkt een manier te zijn om het land te beschermen tegen inflatie. Dit is een probleem waar veel landen in Midden- en Zuid- Amerika mee worden geconfronteerd en een probleem dat mogelijk opgelost kan worden door een Bitcoin vanwege zijn beperkte hoeveelheid.

Het is niet duidelijk aan welk belangrijk project Paraguay werkt, maar het zou iets totaal anders kunnen zijn dan met de boodschap van El Salvador, omdat Rejala Helman expliciet PayPal noemde. Dit bedrijf heeft onlangs grote stappen gezet in zijn Bitcoin adoptie door cryptobetalingen en opnames op wallets van derden toe te staan. Ook heeft El Salvador geen eigen valuta, terwijl Paraguay zijn eigen guarani heeft.

The sky is no limit, Bitcoin to the moon!

Op dit moment zijn er verder nog niet veel details, maar het is uiteraard gigantisch bullish dat er zelfs op nationaal niveau gesproken wordt over het invoeren van Bitcoin als officieel betaalmiddel.

Het begon bij grote particuliere investeerders, deze werden opgevolgd door bedrijven en grote institutionele investeerders en nu wordt er zelfs op landenniveau gesproken over Bitcoin. The sky is no limit, oftewel Bitcoin to the moon!

 

https://www.youtube.com/watch?v=3t0Y8EtEEz8

Plaats een reactie