Bitcoin wetsvoorstel

Paraguay stel een nieuw Bitcoin wet voor. Het Bitcoin wetsvoorstel is bedoeld om het eigendom en de registratie van crypto en cryptomining-activiteiten te reguleren.

Er is dus een mogelijkheid dat Paraguay El Salvador achternagaat als het gaat om crypto: namelijk natie Bitcoin ontvangen. Een parlementslid uit Paraguay vertelde dat hij de steun heeft van een senator om zijn poging voor dit soort project in zijn eigen natie te starten.

Een nieuwe Bitcoin wetsvoorstel, die naar verwachting morgen in de wetgevende macht van Paraguay zal worden geïntroduceerd, vereist dat crypto’s worden geregistreerd bij het staatssecretaris van staatsbelastingen van het land, zo meldde Decrypt dinsdag, daarbij verwijzend naar een concept van het wetsvoorstel.

“Het doel van dit wetsontwerp is om rechtszekerheid, financiële en fiscale zekerheid te scheppen in de bedrijven die zijn afgeleid van de productie en commercialisering van virtuele activa”, luidt een ruwe vertaling van het document. Decrypt meldde dat de rekening een gelekt concept was, zonder te zeggen hoe dat kwam.

Het Bitcoin wetsvoorstel zou ook cryptomining reguleren, evenals handel via beurzen en peer-to-peer-marktplaatsen waar deelnemers zich moeten registreren als “verplichte subjecten”, volgens de rapportage van Decrypt.

“Het is belangrijk dat bedrijven deze producten in hun boekhouding kunnen registreren, zodat ze hun echte waardering kunnen krijgen, bovendien helpt het de belastinginning van deze industrie te optimaliseren, waardoor eindelijk traceerbaarheid wordt gegeven van wat er in het land wordt geproduceerd, waardoor het kan worden gevolgd door toezichthoudende autoriteiten”, staat in het document.

In het bijzonder stelt de grondgedachte van het wetsvoorstel dat cryptomining moet worden gezien als een industriële activiteit onder de bevoegdheid van het ministerie van Industrie en Handel vanwege het gebruik van kapitaal, arbeid, machines en de aanleg van civiele infrastructuur.

Paraguay Bitcoin wetsvoorstel

Carlos wil plannen Bukele nadoen

Congreslid Carlos Rejala, die van plan is het wetsvoorstel te presenteren, vertelde vorige maand aan CoinDesk dat de wet cryptomining- of uitwisselingsbedrijven zou toestaan ​​om hun Paraguayaanse activiteiten te financieren met digitale activa, dividenden uit te keren naar het buitenland en hun cryptowinsten in binnenlandse banken te kapitaliseren.

Vorige maand had Carlos Rejala verklaard dat hij het plan van de president van El Salvador, Bukele, wilde volgen. Toen deelde hij dat hij was begonnen met “een belangrijk Bitcoin-adoptieproject dat Paraguay zal innoveren”.

Het blijkt nu dat deze uitspraak al iets concreter gaat worden. Rejala maakt op het Social media platform Twitter bekend dat hij op 14 juli wat meer details over zijn plan zal vertellen. Aanstaande woensdag wordt er naar geruchten meer duidelijk over de ‘Paraguayaanse Bitcoin wet’.

Bitcoin wetsvoorstel Paraguay

Rejala twittert al over mogelijkheden Bitcoin wetsvoorstel

Deze politicus heeft op Twitter het ook al gehad over de mogelijke bitcoin-wet: “Paraguay moet zich aanpassen aan de nieuwe digitale wereld en zichzelf versterken als een middelpunt van de transformatie voor digitale investeringen.”

Op Twitter vertelde Rejala ook dat hij steun heeft gekregen van Fernando Silva Facetti. Dit is de senator met staat van dienst voor de Authentic Radical Liberal Party, dit is de op een na grootste partij van Paraguay: “Daarom hebben we samen met senator Facetti besloten om op woensdag 14 juli het Bitcoin wetsvoorstel te presenteren. Blijf ons volgen, want dit is een enorme verrassing voor Paraguay en de hele wereld. Er komen gigantisch grote dingen aan”, voegde hij eraan toe.

Wel moet gezegd worden dat de kans kleiner bij dit Bitcoin wetsvoorstel dan in El Salvador. De invloed van Rejala is niet zo groot als die van Bukele in El Salvador. De Hagamos partij heeft 2 parlementsleden in het Lagerhuis en twee senatoren. Met de steun van Facetti is de kans op succes dan ook groter.

De specifieke details van de planning zijn nog niet bekend, dus wat dat betreft moeten we tot woensdag wachten.

Paraguay Bitcoin wetsvoorstel.

El Salvador

De wetgeving van El Salvador zal over 2 maanden van kracht gaan. Dat wil zeggen 90 dagen later dan dat het voorstel begin juli goedgekeurd werd. Bitcoin wordt dan een legaal betaalmiddel worden. Tegenstanders proberen nog steeds de nieuwe wet via het rechtssysteem te blokkeren.

Waar El Salvador de ingang zoekt door middel van het Lightning Netwerk, hintte Rejala afgelopen maand naar een collaboratie met PayPal. Dat zou een groot verschil zijn: PayPal is een centrale partij, terwijl Lighting een open source software is zonder permissies.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou..

Chinese digitale yuan
Nieuws
Leila

Chinese digitale yuan dit jaar beschikbaar

De People’s Bank of China (PBoC), de centrale bank van China, heeft afgelopen zaterdag een verklaring afgegeven over cryptocurrencies. De People’s Bank of China gaf te kennen dat het streng blijft optreden tegen de hype van virtuele valutahandel”. Daarentegen is

Lees verder »
Beursgang Robinhood
Nieuws
Camille

Robinhood maakt slechtste beursdebuut ooit op Nasdaq

Op donderdag 29 juli maakte Robinhood zijn beursdebuut op Nasdaq. Het bedrijf begon zijn beurscarrière teleurstellend. De intekenprijs was USD 38 per aandeel, maar kort na de beursintroductie verloor het aandeel Robin al 12 % van zijn waarde. Het was

Lees verder »
Venmo crypto betaalapp
Nieuws
Camille

Venmo crypto betaalapp heeft een nieuwe look en feel

Venmo, de dochteronderneming van PayPal, lanceerde onlangs een cryptodienst via haar Venmo app. De Venmo crypto betaal app heeft nu een nieuw look en feel gekregen. De nieuw ontworpen Venmo-app is sinds vorige week een selecte groep te downloaden en

Lees verder »
Super App Wallet
Nieuws
Leila

PayPal lanceert Super App Wallet

PayPal gaat zijn crypto-gerelateerde diensten upgraden met een verbeterde versie van zijn app. Deze wordt de Super App Wallet genoemd en zal verbeterde functies introduceren, waaronder extra cryptomogelijkheden, en zal naar verwachting in de komende maanden worden uitgerold. Plannen Super

Lees verder »

€1000,-

Gratis traden

Profiteer van deze actie, 1000€ gratis crypto handelen bij de beste crypto exchange van Nederland!