PayPal lanceert Super App Wallet

PayPal gaat zijn crypto-gerelateerde diensten upgraden met een verbeterde versie van zijn app. Deze wordt de Super App Wallet genoemd en zal verbeterde functies introduceren, waaronder extra cryptomogelijkheden, en zal naar verwachting in de komende maanden worden uitgerold.

Plannen Super App Wallet

Amerikaanse gebruikers van de beursgenoteerde betalingsprovider PayPal hebben sinds oktober vorig jaar de mogelijkheid om cryptocurrencies te kopen en verkopen op het platform. Eerder dit jaar gaf CEO Dan Schulman al aan dat de vraag naar bitcoin en andere cryptocurrencies op het platform een stuk hoger is dan verwacht.

Dat heeft het bedrijf ertoe gezet om een nieuwe applicatie te ontwikkelen waarin extra functionaliteiten ten aanzien van cryptocurrencies beschikbaar worden. CEO Dan Schulman onthulde tijdens PayPal’s Q2 2021 investor update call dat de Super App Wallet al “code compleet” is. De betalingsgigant is van plan om de app in de komende maanden te lanceren voor zijn klanten in de Verenigde Staten.

Het plan is om de Super App Wallet de komende maanden volledig te lanceren in de Verenigde Staten. Met de honderden miljoenen gebruikers van PayPal kan dat alleen maar als goed nieuws worden geïnterpreteerd voor Bitcoin.

Super App Wallet PayPal

Functionaliteiten van de nieuwe Super App Wallet

De Super App Wallet wordt geleverd vol met high-tech ondersteunende functies. Elke portemonnee zal uniek zijn, gedreven door geavanceerde AI en machine learning mogelijkheden. Zo kondigde de PayPal CEO aan.

 

Gebruikers van de nieuwe Super App Wallet van PayPal kunnen een reeks interessante nieuwe functionaliteiten gebruiken, waaronder de optie om Bitcoin en andere cryptocurrencies tegen een relatief hoge spaarrente op te slaan. Bovendien krijgen Super App Wallet gebruikers als eerste toegang tot het direct opwaarderen van fondsen op het platform.

Verder komt PayPal met de mogelijkheid om berichten te sturen binnen de app, kunnen gebruikers “extra crypto functionaliteiten” verwachten en nog veel meer. De exacte details hiervoor zijn op dit moment nog niet bekendgemaakt, maar het heeft er alle schijn van dat PayPal plannen heeft om de wallet als sociaal platform te laten functioneren. Met de miljoenen gebruikers die ze hebben heeft dat uiteraard een goede kans om van de grond te komen. Een soort combinatie tussen WhatsApp en Paypal kan heel interessant zijn.

Wat we daar precies van moeten verwachten is onduidelijk, maar het klinkt veelbelovend. De komende maanden zullen ons ongetwijfeld meer leren over de ambitieuze plannen van PayPal.

PayPal Super App Wallet

PayPal is grote speler op de betaalmarkt

PayPal behoort tot de grootste betaalplatforms ter wereld met meer dan 400 miljoen actieve gebruikersaccounts per 30 juni 2021. De betalingsgigant meldde ook dat zijn totale betalingsvolume voor het tweede kwartaal van dit jaar rond de USD 311 miljard ligt.

PayPal is een van de pioniers in aanbieden van cryptocurrency aan retailgebruikers en handelaren. Volgens Cointelegraph zei Schulman dat ze een van de weinige betalingsbedrijven zijn die consumenten toestaan om cryptocurrency als financieringsbron te gebruiken. Daarnaast zei hij dat ze ook een sterke adoptie en cryptohandel gezien op Venmo.

 

Super App Wallet - PayPal

PayPal steeds meer focus op Bitcoin

Het feit dat een betalingsprovider als PayPal zich steeds meer op Bitcoin begint te richten zegt veel over de veranderende publieke opinie met betrekking tot de digitale munt. PayPal heeft 400 miljoen actieve gebruikers die samen goed waren voor een betalingsvolume van meer dan 250 miljard euro in het afgelopen kwartaal. Betalingsprovider Venmo, dat eigendom is van PayPal, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar voor bijna 50 miljard euro aan transacties verwerkt voor 76 miljoen actieve gebruikers.

Eerder deze maand kondigde het PayPal van Schulman al aan dat de limieten op het kopen van Bitcoin en andere cryptocurrencies naar boven worden bijgesteld. Eerder was het voor limiet voor aankopen van Amerikanen vastgesteld op USD 20.000 per week en het plan is om dat te verhogen naar USD 100.000 per week.

CEO Dan Schulman is trots op de vooruitgang die zijn bedrijf op het gebied van cryptocurrency’s boekt. “We zijn één van de weinige betalingsproviders die het zijn gebruikers toestaat om cryptocurrencies te gebruiken als optie om accounts te financieren. Verder zien we een sterke adoptie en handelsvolume voor cryptocurrencies op Venmo.”

Ondertussen postte zijn dochteronderneming Venmo een totaal betalingsvolume van ongeveer USD 58 miljard voor het tweede kwartaal van 2021. Het betalingsbedrijf heeft 76 miljoen actieve gebruikersaccounts en introduceerde net als zijn moederbedrijf in april ook de handel in crypto.

https://www.youtube.com/watch?v=oZYysKlAGgQ

Plaats een reactie