Pilot van Coinbase in Mexico biedt tijdelijk kosteloze uitbetaling van crypto-overdrachten

Veel Mexicanen die in het buitenland werkzaam zijn, willen graag hun familie thuis financieel ondersteunen. Vaak doen zij dit door het overmaken van cryptomunten zoals bijvoorbeeld Bitcoin. Het omwisselen van de crypto naar Fiat geld is voor de inwoners van het Midden Amerikaanse land niet altijd even gemakkelijk en er zijn ook hoge kosten mee gemoeid. Crypto exchange Coinbase wil hier verandering in brengen door te starten met een pilot van Coinbase. De exchange geeft hierbij de ontvangers van de cryptomunten tijdelijk de mogelijkheid om deze kosteloos te kunnen omwisselen naar Peso’s.

Pilot van Coinbase moet concurrentie uitdagen

Afgelopen dinsdag heeft Coinbase de aankondiging gedaan van de pilot van Coinbase. De exchange stelt hierbij de Mexicanen in staat om crypto-overdrachten te ontvangen en hun saldo desgewenst om te wisselen naar Mexicaanse Peso’s. Gedurende de pilot van Coinbase die loopt tot 31 maart van dit jaar zijn de overschrijvingen geheel kosteloos. Zij kunnen hun crypto’s omwisselen door een inwisselcode te presenteren bij een van de aangesloten winkels. Dit zijn er inmiddels al meer dan 37.000.

Het bedrijf werkt niet alleen in deze pilot. Coinbase werkt om de overschrijvingen te kunnen laten uitvoeren samen met geldverwerker Remitly. Dit is een heel slimme zet, want dit bedrijf heef enorm veel relaties in Mexico met grote winkelketens zoals bijvoorbeeld BanCoppel, Oxxo, Bansefi, Telecomm Telegrafos en Sorina.

De kosten die normaliter in rekening worden gebracht bij overschrijvingen kunnen enorm oplopen, soms tot zelfs wel 6 procent. Coinbase lijkt de traditionele geldverwerkers zoals bijvoorbeeld Western Union dan ook uit te willen dagen met deze pilot van Coinbase. De exchange omschrijft de pilot zelf als volgt:

“Het is voor klanten mogelijk om vanuit de Coinbase app direct cryptomunten naar ontvangers in Mexico te sturen. Als de crypto is verzonden, zal de ontvanger een melding ontvangen en kan hij of zij direct het nieuwe crypto-saldo van hun Coinbase-account zien. Men kan ervoor kiezen om een deel van dit saldo te laten uitbetalen. Hiervoor kan men in de Coinbase-app een inwisselcode genereren. Deze kan worden omgewisseld voor contant geld bij een van de 37.000 winkels in heel Mexico.”

Hier voegde Coinbase aan toe, dat de ontvangers uiteraard ook de keuze mogen maken, om de door hen ontvangen cryptomunten op hun account bij Coinbase kunnen bewaren. Desgewenst kunnen zij de crypto ook omwisselen voor USDC stablecoin.

Zoals gezegd, zullen er geen kosten in rekening worden gebracht voor het omwisselen naar Peso’s gedurende de pilot van Coinbase.  De exchange geeft aan dit na de pilot, die loopt tot 31 maart, wel kosten in rekening worden gebracht. Deze zullen naar verluidt zo’n 25 tot 30 procent lager zijn dan de kosten van reguliere geldverwerkers.  

Mexicaans pilot van Coinbase

Coinbase wil bij succesvolle pilot verder opschalen

De verwachtingen zijn hooggespannen. Als de pilot van Coinbase succesvol verloopt, kan dit nog wel eens tot grote veranderingen leiden in de manier waarop de Mexicanen hun geld van familie of vrienden uit het buitenland ontvangen. Dit gaat overigens om serieuze bedragen. Alleen al in de laatste twee jaren liepen deze bedragen op tot meer dan 40 Miljard USD. Het overgrote deel van deze fondsen werden verstuurd vanuit de VS waar veel Mexicanen werkzaam zijn.

Toen Coinbase de aankondiging deed, gaf men ook aan dat als de pilot succesvol zou verlopen, het bedrijf ook buiten Mexico wil gaan opschalen. De focus ligt daarbij op landen waarvan de inwoners veel kosten betalen voor het overmaken. Deze uitspraak is zeer belangrijk voor de gehele cryptowereld. Cryptocurrencies zijn alom geprezen als middel om geldoverdracht wereldwijd gezien te kunnen verbeteren. Tot op heden, wisten cryptobedrijven de gewone burgers hiervan nog niet echt te overtuigen. Coinbase gaat hier in ieder geval een nieuwe poging toe wagen.

Plaats een reactie