Invesco Global voorspelt enorme prijscorrectie van Bitcoin

We weten inmiddels allemaal wel, dat de koersen van crypto zeer volatiel zijn. Dit geldt zeker ook voor Bitcoin, dat verreweg de belangrijkste cryptomunt is van dit moment. Na de hype van afgelopen jaar waarbij Bitcoin in november zijn All Time High (ATH) bereikte, is de cryptomunt inmiddels gecorrigeerd met ruim 30 procent ten opzichte van deze ATH. Vermogensbeheerder Invesco Global denkt dat deze correctie vele malen groter kan worden en voorspelt een nog veel grotere prijscorrectie van Bitcoin. BTC kon wel eens gaan crashen.

Verwachte prijscorrectie van Bitcoin tot 30.000 USD

Bitcoin is staat altijd wel volop in het nieuws. Veelal gaat dit over het grillige koersverloop van de belangrijkste cryptomunt van dit moment. Na de ATH van het afgelopen najaar, is Bitcoin wederom het onderwerp van discussie.

Op dit moment schommelt de koers van de Bitcoin zo tussen de 41.000 en 44.000 USD. Paul Jackson, Globalhead van Invesco Global ziet Bitcoin als een bubbel die dit jaar wel eens uiteen zou kunnen spatten. Hij verwacht ook dat Bitcoin dit jaar, als de beleggershype is afgenomen, wel eens in waarde zou kunnen halveren ten opzichte van de ATH.

De opmerkingen van Jackson waren deze week terug te zien in zijn “Aristotle List: 10 improbable but possible outcomes for 2022”. De Invesco baas voorziet een verdere prijscorrectie. Bitcoin zou dit jaar wel eens tot onder de 30.000 USD kunnen dalen. Mocht het zover komen, dan zou dit een prijscorrectie van Bitcoin betekenen van ruim 50 procent ten opzichte van de ATH.

Jackson zien duidelijke overeenkomsten met de beurscrash van 1929. Verder zei hij dat het koersverloop van Bitcoin heel duidelijke overeenkomsten heeft met het fenomeen ‘financiële manie’. Hierover schreef hij het volgende:

“De enorme massamarketing rondom Bitcoin doet ons denken aan de activiteiten van effectenmakelaars gedurende de aanloop richting de beurscrash in 1929. We weten allemaal wel hoe dit verhaal is geëindigd. Inmiddels is de Bitcoin koers al gezakt tot zo’n 42.000 USD. We kijken hierbij heel nauwkeurig naar neerwaartse pad dat ons maniemodel aangeeft. Dit model geeft aan dat er een verlies van zo’n 45 procent optreedt in de 12 maanden na het absolute hoogtepunt.

Prijscorrectie van Bitcoin volgens Global Invesco

Wat zijn mogelijke gevolgen? Gaat de geschiedenis zich herhalen?

Jackson ging ook in op de mogelijke gevolgen voor Bitcoin als het scenario over de prijscorrectie van Bitcoin en dat van de beurscrash zich daadwerkelijk zou gaan herhalen. Hij zei dat de koers van de cryptomunt rond eind oktober van dit jaar tot 34.000 USD zou kunnen dalen. Al speculerende zei hij dat dergelijke bubbels volgens het model vaak nog twee jaar langer leeglopen. 

Het is dus zeker niet ondenkbaar dat de koers van 30.000 USD. Dit betekent dus een extra prijscorrectie van Bitcoin. Bitcoin heeft al eerder dergelijk getoond. Eind 2017 bereikte de koers van Bitcoin een absoluut hoogtepunt. Nog geen maand later kreeg de cryptomunt te maken met een enorme prijscorrectie. Bitcoin verloor ruim de helft van zijn waarde.

In het verleden heeft Bitcoin vergelijkbaar gedrag vertoond. De BTC-prijs bereikte zijn hoogtepunt in december 2017 en in de volgende maand van januari 2018 was hij in een ernstige correctie terechtgekomen. Hierdoor verloor het meer dan de helft van zijn waarde. In de twee jaar daarna was de koers enorm volatiel en crashte in 2019 tot onder de 4.000 USD.

Jackson waarschuwde wel dat zij het ook wel eens bij het verkeerde eind hebben gehad.  Hij is echter niet de enige die rekening houdt met de grote prijscorrectie van Bitcoin. Volgens diverse andere analisten zou de munt door een flinke prijscorrectie van Bitcoin inderdaad onder de 30.000 USD duiken, aldus een JPMorgan rapport dat onlangs verscheen. Overigens houdt een meerderheid van marktanalisten rekening met een forse stijging tot wel 60.000 USD eind dit jaar. Het belooft dus een spannend jaar te worden.

https://www.youtube.com/watch?v=oTERak-Fi8Q

Plaats een reactie