Meerjarige sponsorovereenkomst Red Bull Racing en Bybit ter waarde van 150 Miljoen USD

Het spreekt voor zich dat het Red Bull Racing team het komende seizoen alles in het werk zal stellen om de wereldtitel van Max te kunnen prolongeren. Eerder presenteerde het Oostenrijkse Formule 1 raceteam naast hun nieuwe racewagens ook de nieuwe hoofdsponsor voor de komende jaren. De ambities van het team zijn echter groot. Naast de sponsordeal met softwarebedrijf Oracle, sloot het team deze week nog een sponsorovereenkomst. Red Bull Racing en Bybit, een grote crypto exchange, sloten een sponsordeal af ter waarde van maar liefst 150 Miljoen USD.

Driejarige sponsorovereenkomst Red Bull Racing en Bybit goed voor 50 Miljoen USD per jaar

Het Red Bull Formule 1 raceteam zorgt met deze deal voor nog meer slagkracht. Het gaat om een driejarige sponsorovereenkomst. Red Bull Racing en Bybit zijn bij de deal overeengekomen dat gedurende deze meerjarige overeenkomst de logo’s van Bybit duidelijk zichtbaar zullen zijn op de racewagens van zowel Max Verstappen als de Mexicaan Sergio Perez.

We kunnen hier met recht spreken van een grote sponsordeal. Het afgelopen jaar uiterst succesvolle team laat hiermee zien dat ze ook komend seizoen weer de strijd met het Mercedes team willen aangaan. Zoals gezegd volgt deze deal kort nadat het team bekend had gemaakt dat zij in het softwarebedrijf Oracle een nieuwe hoofdsponsor hadden gevonden.

In totaal is er 150 miljoen USD gemoeid met deze sponsorovereenkomst. Red Bull Racing en Bybit hebben afgesproken dat dit bedrag over drie jaar wordt verdeeld. Per jaar kan het Red Bull team dus 50 Miljoen USD tegemoet zien vanuit cryptobeurs Bybit. Naar verluidt, zullen de sponsorgelden deels worden uitbetaald in BitDAO (BIT) tokens. Het andere deel wordt uitbetaald in fiat geld. Over de exacte verdeling zijn verder geen mededelingen gedaan.

sponsorovereenkomst Red Bull Racing en Bybit

Grotere betrokkenheid fans door sponsorovereenkomst Red Bull Racing en Bybit

Als vanzelfsprekend is Red Bull Racing uiterst content met de sponsorovereenkomst. Red Bull Racing en Bybit willen met deze samenwerking onder meer bewerkstelligen dat de betrokkenheid van de enorme schare fans die het race team heeft, wordt vergroot.

Het cryptobedrijf Bybit zal niet alleen gaan fungeren als de uitgever van fan-tokens. Onderdeel van deze sponsordeal is dat zij ook technische incubator voor het raceteam zullen optreden. Dit houdt in dat het team van cryptobeurs Bybit de mensen van Red Bull Racing zullen ondersteunen bij diverse activiteiten, zoals bijvoorbeeld de verspreiding van de diverse collecties met digitale activa. Ook zal het Bybit team een bijdrage leveren bij de ontwikkeling van nieuwe talenten op de Red Bull Technology Campus in Milton Keynes.

Christian Horner, de teambaas van het Red Bull Racing team liet weten erg enthousiast te zijn over de sponsorovereenkomst. “Red Bull Racing en Bybit delen de passie om voorop te lopen op het vlak van technologische innovatie en het doorbreken van de status-quo.”, aldus Horner.

Hij voegde er aan toe dat hij zeer blij is met de inzet van het Bybit team om de betrokkenheid van de fans te vergroten met behulp van verschillende innovaties in de digitale ruimte. Dit zorgt voor een absoluut grotere gebruikerservaring.

Ben Zhou, medeoprichter en CEO van Bybit, zei vervolgens ook dat het team van de cryptobeurs nauw aansluit op het Red Bull Racing team en hun kernwaarden. Het Red Bull raceteam heeft de Formule 1 op dezelfde wijze op zijn kop heeft gezet als digitale activa dit in de financiële wereld heeft gedaan.

We kunnen dus spreken van een geweldige sponsordeal die voor beide partijen tot succes moet gaan leiden. Wij zijn natuurlijk voor benieuwd of Max hierdoor zijn wereldtitel van het afgelopen seizoen kan prolongeren. Zal de sponsorovereenkomst Red Bull Racing en Bybit ervoor gaan zorgen dat hij zijn nr. 1 pole position gaat vasthouden? We gaan het meemaken het komende jaar.  

https://www.youtube.com/watch?v=vh6csOYmCf4

Plaats een reactie