Biefstukje heerlijk betalen met Bitcoin

Heerlijk op het terras genieten van een biefstukje en een glaasje wijn? Maar zou je graag in Bitcoin willen afrekenen? Bij het Papendrechts restaurant De Ertepeller kun je voortaan je biefstuk betalen met Bitcoin. Met Bitcoins betalen is voortaan net zo gemakkelijk als met je pinpas betalen.

Tijdens de corona waren veel restaurants gedwongen gesloten. Natuurlijk heel vervelend voor horeca omzet, maar het creëerde ook ruimte voor de horecaondernemers om weer eens goed na te denken over de bedrijfsvoering. Zo bedacht de eigenaar van De Ertepeller om het voor klanten mogelijk te maken om bestelling met Bitcoins te betalen.

Biefstuk betalen met Bitcoin heel eenvoudig

Voor veel mensen lijkt het allemaal ingewikkeld of vinden het nog spannend om te betalen met Bitcoin. Maar eigenaar Mark van den Berg verzekert dat het allemaal niet zo ingewikkeld is. Als hobby heeft hij de cryptomarkt al enkele jaren in de gaten gehouden. Daar waar Bitcoin een paar jaar geleden nog voor de meeste mensen behoorlijk vaag was, is dat nu al lang niet meer het geval. Een paar jaar terug was het allemaal nog heel vaag, maar dat is al lang niet meer. Van den Berg vind het heel leuk om te zien hoe cryptocurrencies weer helemaal zijn teruggekomen in coronatijd. En het is allemaal een stuk makkelijker geworden om te betalen met Bitcoin.

Betalen met Bitcoin

Bestelling betalen met Bitcoin

De ondernemer legt uit dat het betalen met Bitcoin heel simpel werkt. In plaats van je pinpas op het pinapparaat te leggen, leg je nu je telefoon met je digitale ‘wallet’ op het pinapparaat. Natuurlijk moet je digitale wallet wel gevuld zijn om te kunnen betalen met Bitcoin. De eigenaar en zijn zakelijke compagnon zijn ervan overtuigd dat er in hun bestaande klantenkring mensen zijn die graag willen betalen met Bitcoin. Ze zien het dan ook als een extra dienstverlening naar hun klandizie.

De Ertepeller zet betalen met Bitcoin op het “menu”

Of De Ertepeller het enige restaurant is waar je kunt betalen met Bitcoin is de vraag. Maar er zijn op dit moment in ieder geval niet veel horecaondernemers die de stap wagen naar betalen met Bitcoin. Bekend is dat je bij Thuisbezorgd.nl een bestelling kunt betalen met Bitcoin. Dit terwijl het eigenlijk helemaal niet ingewikkeld is om dit betaalproces in te richten.

Betalen met Bitcoin

Vrijwel geen ondernemersrisico

Een aantal ondernemers zijn nog wat huiverig om betalen met Bitcoin mogelijk te maken. Want wat nou als de Bitcoin koers ineens weer door zijn plafond heen schiet? Of wat nou als de Bitcoin koers door zijn bodem heen zakt? Hoe zit het dan met het zuurverdiende cryptogeld? Van den Berg is hier niet bang voor.

Want hij geeft aan dat dit het mooie is van de betaaldienst die wordt aangeboden. Mensen betalen met Bitcoin hun bestelling en vervolgens zet de betaaldienst dit voor het restaurant om naar euro’s. Van den Berg krijgt in euro’s op hun rekening gestort. Het is dus niet zo dat er sprake is van speculatief ondernemen, waarbij er een kans bestaat dat het restaurant de volgende dag kan fluiten naar de behaalde omzet van de vorige dag. Het restaurant is dus in geen geval afhankelijk van de dagkoers.

Geen Bitcoin prijzen op de fysieke menukaart

Wel maken de wisselende dagkoersen het wat ingewikkelder om de menukaarten van De Ertepeller ook te voorzien van Bitcoin prijzen. Van den Berg gaf dan ook aan, dat ze daar niet aan gaan beginnen. Anders moeten ze de gehele tijd de menukaarten vervangen met de huidige prijzen. Ze laten de verantwoordelijkheid bij de klanten om voor zichzelf goed op de hoogte te zijn van de waarde van het vermogen in hun digitale portemonnee. Het is immers een extra service, de klant kan zelf bepalen of hij of zijn op deze manier wil betalen.

Op het terras betalen met Bitcoin

Na een lange tijd gaan binnenkort dan eindelijk het terras open van De Ertepeller. Wil je dus als een van de eerste klanten je biefstuk of glaasje wijn met Bitcoin betalen? Ga dan eens langs bij het restaurant. Voor het lunchmenu van €89 betaal je ongeveer 0,0029 Bitcoin. Eet smakelijk alvast!

Er zijn ook andere restaurants en cafés waar je kunt betalen met cryptocurrency. Hopelijk smaakt het betalen met Bitcoin ook voor andere horecaondernemers naar meer.

Plaats een reactie