Ripple stijgt in een uur met meer dan 18%

De koers van XRP, de cryptomunt van Ripple, is in slechts een uur tijd enorm omhoog gegaan. Je zou dus wel kunnen zeggen, echt in de lucht geschoten. Dankzij de koersexplosie staat XRP op zijn hoogste niveau sinds november vorig jaar. Een bekende crypto-analist liet eerder deze maand al weten dat de XRP koers uit een langdurig patroon had doorbroken, en laat nu meer weten over een mogelijk prijsdoel. Lees snel verder als je alles wilt weten over de huidige situatie. 

Meer over Ripple 

Om wat meer te weten te komen over de sprong, is het wellicht ook wel handig om wat meer informatie te hebben over de achtergrond van de munt. Ripple is namelijk een bedrijf dat in juni van 2012 is opgericht in de VS. Hier wordt gewerkt aan het betaalprotocol welke eigenlijk het meeste is gericht op het stroomlijnen van het onderlinge betalingsverkeer tussen banken. 

De munt die op de blockchain van Ripple kan worden gebruikt heet dus zoals je nu al wel weet XRP. Het grootste en voornaamste verschil tussen bijvoorbeeld Bitcoin en Ripple is de achterliggende filosofie en het doel van de betreffende cryptocurrency. 

Waar Bitcoin is ontwikkeld met als doel dat twee partijen rechtstreeks en zeer gedecentraliseerd transacties kunnen verrichten, is Ripple juist ontworpen om het reeds bestaande betalingssysteem te verbeteren. Je zou dus kunnen zeggen dat dit nogal een enorm verschil is en een goede manier om de twee uit elkaar te houden. 

Er bestaat een algemene misvatting dat Ripple een cryptocurrency is, maar het is wel belangrijk om dit duidelijk te hebben. Ripple zelf is dat namelijk niet, maar heeft dus wel een eigen cryptocurrency genaamd XRP. Iedereen die in Ripple wil investeren, kan daarom XRP kopen. 

stijging Ripple

Top 100

Door de stijging van vandaag heeft de cryptomunt zich in de top 100 kunnen plaatsen. De XRP koers beweegt al bijna een week in een klein bereik tussen ongeveer 0,60 en 0,63 dollar, en ook vandaag was dit grotendeels het geval. Ergens na 16:30 uur begon de koers echter aan een indrukwekkende rally. In ongeveer een uur tijd steeg de XRP met bijna 18 procent.

Als je nu naar de koers kijkt is het wel zo dat deze weer een beetje is gezakt en tot rust is gekomen, maar het bevindt zich nog altijd boven de 0,72 dollar. Ten opzichte van 24 uur geleden staat XRP 17,22 procent in de plus. Dat is ook nog steeds een hele prestatie en zeker iets om trots op te blijven. 

De crypto-analist waar eerder al naar werd gelinkt, is Nebraskangooner. Hij liet in het begin van deze maand al weten dat XRP aan de bovenkant uit een zogenoemde symmetrische driehoek was gebroken. Een symmetrische driehoek wordt gekenmerkt door steeds hogere dieptepunten en lagere hoogtepunten.

Nebraskangooner liet na de prijsstijging weten dat het wel duidelijk is dat 0,90 dollar het prijsdoel is behorende tot de eerdere technische uitbraak. Hoewel het bereiken van deze prijs geen gegarandeerde uitkomst is, heeft XRP zeker een enorme stap richting dit doel gezet.

Crypto

Eindelijke doorbraak 

Een bemoedigend teken voor het project is de doorbraak van de langdurige neerwaartse trend die begon toen XRP zijn piekwaarde van 3,40 dollar bereikte in 2018. Het doorbreken van deze neerwaartse trendlijn kan gezien worden als een bullish indicatie, wat de basis legt voor het bereiken van een nieuwe recordhoogte (ATH).

De lopende rechtszaak van nu met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) vormt daarnaast ook nog een belangrijk aandachtspunt voor de toekomst van XRP. Positieve ontwikkelingen in deze zaak kunnen de koers verder beïnvloeden. Recente deadline wijzigingen in het juridische proces geven aan dat er in de aankomende maanden belangrijke resultaten naar buiten komen.

Het is dus belangrijk om goed op te letten wat de munt de komende periode gaat doen. Je moet je hier zo goed mogelijk op voorbereiden en hopelijk zo de juiste beslissingen maken. Houdt al het nieuws en vooral de koers daarom goed in het vizier. 

Natuurlijk is het onmogelijk om iedere stap voor te zijn, maar nu het wel de goede kant op gaat, kan het wellicht wel iets soepeler gaan allemaal. Dat je nog veel gaat horen van XRP en Ripple is wel een feit. 

Als dit jouw moment is om je te onderdompelen in crypto, kun je erg makkelijk deel uitmaken van Bitvavo en een start maken met beleggen. Kijk eens of het wat voor jou is en kom direct in contact met een veilig platform.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie