Een grote rol voor AI in de toekomst van crypto?

De wereld van cryptocurrency blijft constant veranderen en verbeteren met de mogelijke toetreding van een opmerkelijke nieuwe kracht als het ware: kunstmatige intelligentie. Joe Lonsdale, mede-oprichter van 8VC, deelt zijn inzichten over hoe AI-technologieën zoals Bitcoin, Ethereum en Solana zouden kunnen worden gebruikt in de nabije toekomst. Wellicht ook voor jou handig om te weten.

Nieuwe markt

In een recent interview op CNBC’s Squawk Box sprak Lonsdale over de snelle ontwikkeling van AI en de mogelijke interactie met cryptocurrencies. Met zijn achtergrond als oprichter van Palantir Technologies en Addepar, en zijn betrokkenheid bij de University of Austin in Texas, heeft Lonsdale een vrij diep inzicht in zowel de technologie als financiën.

Lonsdale zegt dat, naast de normale beleggers en handelaars, ‘AI-agents’ misschien de toekomstige kopers van Bitcoin zouden kunnen zijn. Deze AI-gestuurde entiteiten zouden zich kunnen bezighouden met het gebruik van Bitcoin voor de tokenisatie van zaken en andere activiteiten, uitgaande van hun succes in bepaalde consumenten gebieden.

Tijdens het gesprek werd naar voren gebracht dat AI wellicht niet alleen Bitcoin, maar ook andere grote cryptocurrencies zoals Ethereum en Solana zou kunnen gebruiken of hun prijzen zou kunnen volgen. Lonsdale is het ermee eens dat deze munten uiteindelijk waarschijnlijk met elkaar verbonden zijn. Het is dus iets om in de gaten te houden.

Lonsdale gelooft dat de volledige integratie van AI in bedrijfsprocessen de winstgevendheid van ondernemingen enorm kan verhogen. Hij vergelijkt AI met elektriciteit aan het begin van de 20e eeuw, wat erop wijst dat de echte impact van AI op de bedrijfswereld nog enkele jaren op zich kan laten wachten, maar dat het er wel aankomt, is zeker.

Rol AI crypto

Macro-economische factoren

Over de recente Bitcoin prijsvoorspellingen van 500.000 tot 1.000.000 dollar, gelooft Lonsdale dat dit afhangt van macro-economische factoren en de staat van overheidsuitgaven. In een scenario van grote tekorten en onverantwoordelijke overheidsuitgaven, met grote inflatie rond 2025 en 2026, ziet hij een sterke positie voor cryptocurrencies.

De visie van Joe Lonsdale op de integratie van AI in de cryptocurrency-markt opent nieuwe perspectieven. Met AI als mogelijke nieuwe speler in de wereld, naast al de traditionele financiële markten, kan de manier waarop je naar digitale valuta kijken radicaal veranderen. Dit zou een fascinerende nieuwe dimensie aan de cryptomarkt kunnen toevoegen, met mogelijkheden die jij je nu nog maar nauwelijks kan voorstellen. Dat is ontzettend interessant om over na te denken.

Door hier nu al goed op voorbereid te zijn, kunnen onder andere beleggers beter nadenken over bepaalde keuzes die ze maken. Met crypto weet je het nooit zeker en dat is ook wat het zo bijzonder maakt. Veranderingen blijven er komen en het enigste wat je kunt doen, is zo goed mogelijk op de hoogte blijven. 

Andere toepassingen binnen AI

Blockchain kan helpen om de integriteit en betrouwbaarheid van gegevens te verbeteren die gebruikt worden voor machine learning. Zo kunnen de nauwkeurigheid en de prestaties van AI-systemen worden verbeterd en dat is ook wel nodig.

Daarnaast kan de blockchain worden gebruikt voor het beheer van gegevensprivacy, ook om gebruikers een stuk meer controle te geven over hun eigen persoonlijke gegevens. Dit is vooral belangrijk wanneer AI-toepassingen gevoelige persoonlijke informatie moeten verwerken en dit gebeurt nogal vaak. Je zou dus kunnen zeggen dat het veel nieuwe mogelijkheden biedt voor financiering van en samenwerking tussen AI-ontwikkelaars en bedrijven.

Er is op dit moment heel veel dat beïnvloedbaar is. Je hebt dit al kunnen zien in de afgelopen weken als het gaat om bijvoorbeeld de bitcoin koers. Een heleboel zakelijke en industriële processen kunnen zelfs nu al flink profiteren van de toepassingen van de blockchain, maar ook andere factoren. Het is daarom erg belangrijk om het iedere keer een stapje voor te zijn, zodat je niet kunt opkijken van alle gebeurtenissen in de crypto wereld.

Rol AI crypto in de toekomst

Ook buiten kunstmatige intelligentie ziet de toekomst van cryptocurrency er veelbelovend uit, met ontwikkelingen als DeFi en de toenemende adoptie van digitale valuta’s door bedrijven en instellingen. Toch is het er nog niet helemaal en moet iedereen ervoor zorgen dat de hindernissen en uitdagingen op tijd overwonnen worden. Al met al kun je wel stellen dat er nieuwe factoren zijn die een belangrijke rol zullen hebben in de toekomstige ontwikkelingen in veel verschillende sectoren.

Als jij deel wilt uitmaken van al het nieuws dat eraan zit te komen, kun jij lid worden van Bitvavo en zelf ook beginnen met bijvoorbeeld het handelen van crypto. Dit is namelijk het perfecte moment om mee te beginnen, neem dus snel een kijkje.

🔒 Veilig bij Bitvavo

Plaats een reactie