Russische Centrale Bank wil crypto verbieden ondanks kritiek

De afgelopen periode is er veel nieuws naar buiten gekomen over het Russische cryptobeleid. De Russische Centrale bank wil crypto verbieden. Hierop heeft de instantie veel commentaar gehad van handelaren. Ondanks de kritiek wil de bank zijn plannen toch voortzetten.

Russische Centrale Bank wil crypto verbieden: Bitcoin en crypto mining

De Russische Centrale Bank heeft de afgelopen periode veel kritiek gekregen over haar toekomstplannen met betrekking tot de wereld van cryptocurrencies. Veel handelaren protesteerden tegen de China-achtige aanpak waarbij het land een verbod in wilde stellen op crypto handel.

De kritiek van handelaren en Russische burgers heeft enigszins impact gehad op de regelgevende instanties in Rusland. Enkele regels lijken losgelaten te worden om iets ruimte te creëren voor de ontwikkeling van de markt voor digitale valuta’s.

Maar de Russische Centrale Bank wil crypto verbieden ondanks alle kritiek. Wanneer we inzoomen op het plan van de bank, dan ontdekken we dat het crypto verbod zal bestaan uit een verbod op de Bitcoin en crypto mining. Gezien dit twee belangrijke aspecten zijn van de cryptomarkt, zal het doorvoeren van de Russische regelgeving zeker een impact hebben op de markt.

Maar waarom wil de Russische Centrale Bank een verbod? Het liefst wil de centrale autoriteit een verbod op de handel in cryptocurrencies. Echter, gezien dit verbod lastig te realiseren is accepteert de autoriteit ook eerst een verbod op crypto mining.

Volgens de Russische Centrale Bank is crypto mining een activiteit die op den duur schade kan toebrengen aan de economie en inwoners van het land. Het toenemende aantal crypto miners in Rusland zorgt voor een toenemende vraag naar infrastructuur. Waar de infrastructuur veel goed kan doen voor de inwoners, trekt het helaas ook criminelen en andere negatieve effecten aan.

De Russische Centrale Bank riep op tot een verbod op crypto mining. De voornaamste reden hiervoor was de bedreiging met betrekking tot het milieu. Immers, crypto mining kost energie. Maar de Russische Centrale Bank ontdekte al snel dat niet elke token evenveel energie vereist om gemined te worden.

De Russische Centrale Bank wil crypto verbieden door een verbod op mining in te stellen. De autoriteit liet dus weten dat energieverbruik een belangrijke stimulans is voor het verbod. Echter, de centrale bank associeert ook negatieve gezondheidsgevolgen en bedreigingen voor het milieu met de ontwikkelingen rondom crypto mining.

Russische Centrale Bank wil crypto verbieden

Weinig steun voor Russische Centrale Bank

De Russische Centrale Bank wil crypto verbieden en laat dit weten ook. Toch zal de centrale instelling weinig begrip of aanhangers vinden binnen de Russische bevolking en regering. Met name het ministerie van Digitale Ontwikkeling is niet enthousiast over de plannen van de centrale bank.

De Russische Centrale Bank wil een crypto verbod maar volgens het Russische ministerie van Digitale Ontwikkeling zorgt dit verbod voor een langzamere ontwikkeling van de IT-industrie. Dit is niet alleen nadelig voor Rusland zelf, maar ook voor haar positie ten opzichte van andere landen op de wereld.

Het Russische ministerie is niet de enige partij die ontevreden is met de plannen van de Russische Centrale Bank. Ook Fitch Ratings, de Amerikaanse kredietbeoordelaar, heeft naar de situatie gekeken. Volgens hem zal innovatie verloren gaan wanneer de originele plannen van de Russische Centrale Bank worden doorgevoerd.

De leider van Rusland, Vladimir Poetin, heeft al eerder zijn mening en zorgen geuit bij de Russische Centrale Bank. Met name het oplossen van de problemen die de instantie heeft met de cryptowereld vindt de leider van Rusland belangrijk.

De mening van Vladimir Poetin in relatie tot de cryptowereld en zijn ontwikkelingen verschilt van die van de Centrale Bank. Poetin is, zoals hij zelf zegt, een voorstander van regelgeving en niet van verboden. Voor hem zal het dus ideaal zijn wanneer de Russische Centrale Bank een wetgeving creëert waarmee grip gehouden kan worden op de cryptowereld en zijn groei binnen Rusland, maar waarbij een verbod op cryptocurrencies niet nodig is om de gezondheid van het volk en de financiële markten te onderhouden.

De Russische Centrale Bank wil crypto verbieden maar met de kleine hoeveelheid steun voor deze plannen lijkt het onwaarschijnlijk dat het verbod op de korte termijn tot stand komt en ingevoerd wordt.

https://www.youtube.com/watch?v=-qXwFzSEqZk

Plaats een reactie