Salaris niet uitbetaald in BTC maar converteren kan wel

Ieder met enige interesse in de wereld van cryptocurrencies zal het nieuws vast niet zijn ontgaan dat El Salvador nog niet zo heel lang geleden de Bitcoin is gaan accepteren als betaalmiddel doormiddel van een nieuwe wet. Iedere inwoner van het land kan nu de Bitcoin gebruiken bij het doen van diverse aankopen zoals een kop koffie of een kledingstuk bij een lokale ondernemer. De president van El Salvador, de heer Nayib Bukele, heeft tijdens het adoptieproces van de Bitcoin laten weten dat bedrijven alle diensten aan mogen bieden die ze willen met behulp van de Bitcoin. Echter, een sterke uitzondering op deze regel is het betalen van salaris en het uitbetalen van pensioengeld.

Een kritische blik

Een paar journalisten en critici uit het land hadden dit waarschijnlijk niet goed begrepen. Zij plaatsten onlangs op het sociale media platform Twitter diverse berichten waaruit op te maken viel dat bedrijven lonen en pensioenen gingen betalen in Bitcoins. Om zijn punt duidelijk te maken heeft de president van El Salvador deze critici tegengesproken en de geldende regels in het land nogmaals duidelijk benadrukt. De critici vormen volgens Bukele geen gevaar voor de economische situatie in het land omdat ze geen gegronde bronnen hebben voor wat ze beweren. En daarnaast zijn de regels ook goed uitgedacht en zorgvuldig samengesteld om dergelijke misverstanden te voorkomen.

Dat de president van El Salvador moet strijden voor de toekomst van de Bitcoin binnen het land wist hij al. Eerder heeft hij namelijk ook al kritiek gehad op beweringen die hij deed. Zo beweerde hij onlangs dat een derde deel van de bevolking al gebruik maakte van de Chivo-Bitcoin-wallet die de staat heeft uitgegeven voor de BTC-gebruikers in het land. In eerste instantie geloofden de critici dit niet. 

Maar toen de president een screenshot plaatste met de huidige gegevens waarop te zien was hoeveel inwoners de wallet hebben gedownload, konden de critici de president natuurlijk niks meer maken. De journalisten zijn nog niet bang voor de president. Elke keer komen ze weer met nieuwe kritiek. De president heeft tot nu toe elke keer de argumenten weten te ontgronden of ontkrachten.

Salaris El Salvador

Je salaris eenvoudig omzetten naar BTC

Het is dus momenteel nergens mogelijk om je salaris uitbetaald te krijgen in de vorm van BTC. De grootste reden hiervoor is uiteraard de belastingtechnische regeling die verbonden is aan salaris. Toch zijn er wel veel cryptogebruikers, zowel binnen als buiten El Salvador, die hun salaris graag zouden zien verschijnen in de vorm van digitale valuta. Daarom heeft Coinbase een systeem ontworpen welke mensen kunnen gaan gebruiken om hun salaris direct om te zetten in BTC. Momenteel is dit de meest directe manier om je salaris te koppelen aan de markt van cryptocurrencies.

Maar wat voor systeem is het precies dat Coinbase heeft ontworpen? Het is nu mogelijk om via Coinbase directe stortingen automatisch te laten converteren naar de Bitcoin. De functie wordt in de komende weken beschikbaar gemaakt voor gebruikers van het platform. Op deze manier kun je ervoor kiezen om je loon direct om te zetten in BTC munten op het moment dat deze op je bankrekening wordt gestort. Moet dan in één keer je hele salaris omgezet worden in digitale munten? Zeker niet! Als gebruiker van Coinbase kun je zelf kiezen hoeveel van je salaris je laat converteren naar digitale crypto valuta.

Salaris in Bitcoin

Bitcoin omzetten een stuk efficiënter en goedkoper

De nieuwe functie maakt het proces van BTC-uitwisselingen weer een stuk efficiënter en goedkoper. Voornamelijk voor gebruikers die al regelmatig handmatig een deel van hun inkomsten opzijzetten om te converteren naar cryptocurrencies is dit een zeer lonende ontwikkeling. Gebruikers van de functie kunnen er ook voor kiezen om een deel van hun salaris om te zetten in andere digitale valuta’s naast de Bitcoin. 

Door eenmalig de optie aan te zetten zal het Coinbase platform maandelijks het gevraagde deel salaris omzetten in digitale valuta’s. En als je wilt stoppen met deze mogelijkheid dan kun je het weer eenvoudig uitschakelen. Naar verwachting zal deze mogelijkheid van Coinbase veel interesse wekken in de cryptowereld. En wellicht kunnen inwoners van El Salvador op deze manier toch nog efficiënt en snel hun loon omzetten in digitale munten waarmee ze vervolgens aankopen kunnen gaan doen.

Plaats een reactie