Salaris in Bitcoin Argentinië.

De Argentijnse politicus José Luis Ramón heeft een wetsvoorstel ingediend om salaris in Bitcoin te legaliseren. Het voorstel stelt Argentijnse arbeiders en exporteurs in staat om hun salaris in Bitcoin of een andere crypto te ontvangen.

De populariteit van Bitcoin en andere cryptovaluta is in een rap tempo aan het toenemen, mede dankzij de enorme inflatie zoeken mensen naar bescherming om hun koopkracht te kunnen behouden. Het aantal actieve accounts op verschillende crypto handelsplatformen in Argentinië is het afgelopen jaar maar liefst vertienvoudigd.

Bitcoin is nu ook het Argentijnse congres binnengedrongen. De Argentijnse politicus José Luis Ramón, vertegenwoordiger van de partij Protectora Fuerza Política, heeft een wetsvoorstel ingediend waarin staat dat het mogelijk moet zijn voor werknemers om hun volledige (of gedeeltelijke) salaris in Bitcoin te ontvangen.

salaris in bitcoin argentinië

Argentinië en Bitcoin

Het beleid is een voortvloeisel uit het reddingsplan voor de Peso van de Argentijnse president Alberto Fernandez. In 2021 is de peso maar liefst 10 procent van zijn waarde kwijtgeraakt. Maar gedurende de regeringsperiode van de vorige Argentijnse president Mauricio Macri verloor de munt ongeveer 84% van zijn waarde in slechts 4 jaar tijd.  

Om het nog erger te maken, het bruto binnenlands product is sinds 2020 met ongeeer  10% gedaald. Dit is de totale toegevoegde waarde van alle in een land geproduceerde goederen en diensten. Normaal gesproken gebruiken de Argentijnen de Amerikaanse dollar als bescherming tegen de inflatie, maar sinds kort is dit is niet meer de moeite waard. 

Naast de extreem lage rentes van lokale banken heeft de overheid namelijk ook een strikt limiet gesteld op het inwisselen van de peso naar Amerikaanse dollars. Momenteel mag er maximaal USD 200 per maand worden omgewisseld.

Salaris in Bitcoin.

Bitcoin de oplossing voor de problemen van Argentinië

Zo’n flinke inflatie, dalende koopkracht en afname van het BBP heeft een enorme impact op het land. Het vertrouwen in de peso is weg, spaarder zijn hun koopkracht kwijtgeraakt en vinden er enorme kapitaaluitstromen plaats naar meer veiligere assets. Vooral dit laatste wil de Argentijnse overheid zoveel mogelijk voorkomen. Want dit zorgt ervoor dat de inflatie nog meer wordt bevorderd en het zorgt ervoor dat de overheid zijn monetaire macht verliest.

Daarom komt het ook niet als een verrassing dat Bitcoin populair is in Argentinië. Het biedt namelijk bescherming tegen de inflatie en helpt om de koopkracht te behouden. Vanwege de extreme waardedaling van de peso zijn steeds meer Argentijnen op zoek naar alternatieve manieren om hun waarde in op te slaan. Bitcoin en andere crypto is voor veel Argentijnen daarom een logische oplossing.

Ondertussen groeit het gebruik van cryptovaluta ook als betaalmiddel. Veel particulieren en winkels zijn Bitcoin en andere cryptomunten gaan accepteren. Afgelopen week kondigde Mercadolibre, een lokale e-commerce gigant, aan dat het bedrijf Bitcoin gaat accepteren als betalingen voor onroerend goed.

Salaris in Bitcoin por favor

Salaris in Bitcoin, por favor

Nu heeft José Luis Ramón dus ook een wetsvoorstel ingediend voor salaris in Bitcoin of andere cryptocurrencies. Het gaat daarbij vooral om exporteurs van diensten en mensen die voor hun inkomen afhankelijk zijn van een vaste relatie. Ramón legde uit dat het wetsvoorstel een reactie is op de noodzaak van meer autonomie en het behoudt van de lonen.

Wist je overigens dat het sinds 2018 ook al mogelijk is om werknemers (een gedeelte) van hun salaris in Bitcoin te laten uitbetalen. Er zijn al een groot aantal (Bitcoin) bedrijven die dit doen. Voor de ontvangende partij is dit een perfecte manier om maandelijks automatisch Bitcoin te ontvangen. Op de lange termijn kan dit voor een bedrijf een goede investeringsstrategie zijn.

Het voordeel hiervan is dat je als organisatie laat zien dat je innovatief en progressief bent. We zien dat Bitcoin steeds meer geaccepteerd wordt wereldwijd. Daarentegen staat de munt nog in de kinderschoenen en heeft het een ongelofelijke groeipotentie. Grote bedrijven zoals Tesla, Square, PayPal en MicroStrategy zien de potentie en hebben daarom op eigenwijze geïnvesteerd in Bitcoin.  

Een ander voordeel van salaris in Bitcoin uitbetalen is dat je hierdoor een brede groep potentiele werknemers aantrekt. Nu dat Bitcoin steeds meer mainstream gaat, kun je door het salaris in Bitcoin uit te betalen een brede groep potentiele werknemers aantrekken. Vooral bij millennials en Tech-enthousiastelingen zien we dat ze de cryptomunt steeds meer omarmen.   

Nog een ander, en misschien wel belangrijkste, voordeel van salaris in Bitcoin uitbetalen is dat het een bescherming tegen inflatie geeft. Fiatgeld zoals de euro of dollar kan oneindeloos worden bijgedrukt. Daarentegen heeft Bitcoin een beperkte hoeveelheid van 21 miljoen munten. Deze zijn niet onderhevig aan inflatie. Daarnaast is Bitcoin gedurende de afgelopen jaren flink gestegen in waarde. Naar verwachting zal de Bitcoin waarde alleen nog maar gaan toenemen.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou..

Chinese digitale yuan
Nieuws
Leila

Chinese digitale yuan dit jaar beschikbaar

De People’s Bank of China (PBoC), de centrale bank van China, heeft afgelopen zaterdag een verklaring afgegeven over cryptocurrencies. De People’s Bank of China gaf te kennen dat het streng blijft optreden tegen de hype van virtuele valutahandel”. Daarentegen is

Lees verder »
Beursgang Robinhood
Nieuws
Camille

Robinhood maakt slechtste beursdebuut ooit op Nasdaq

Op donderdag 29 juli maakte Robinhood zijn beursdebuut op Nasdaq. Het bedrijf begon zijn beurscarrière teleurstellend. De intekenprijs was USD 38 per aandeel, maar kort na de beursintroductie verloor het aandeel Robin al 12 % van zijn waarde. Het was

Lees verder »
Venmo crypto betaalapp
Nieuws
Camille

Venmo crypto betaalapp heeft een nieuwe look en feel

Venmo, de dochteronderneming van PayPal, lanceerde onlangs een cryptodienst via haar Venmo app. De Venmo crypto betaal app heeft nu een nieuw look en feel gekregen. De nieuw ontworpen Venmo-app is sinds vorige week een selecte groep te downloaden en

Lees verder »
Super App Wallet
Nieuws
Leila

PayPal lanceert Super App Wallet

PayPal gaat zijn crypto-gerelateerde diensten upgraden met een verbeterde versie van zijn app. Deze wordt de Super App Wallet genoemd en zal verbeterde functies introduceren, waaronder extra cryptomogelijkheden, en zal naar verwachting in de komende maanden worden uitgerold. Plannen Super

Lees verder »

€1000,-

Gratis traden

Profiteer van deze actie, 1000€ gratis crypto handelen bij de beste crypto exchange van Nederland!