Slechtste maand mei ooit voor Bitcoin koers

De afgelopen maand was niet geweldig voor de Bitcoin koers. Sterker nog, het was de slechte maand voor de Bitcoin koers in 10 jaar. Maar de vooruitzichten voor de zomermaanden zijn goed. De inflatie ligt wereldwijd op de loer, de kans is groot op een lock-in van Taproot en historisch gezien zijn de zomermaanden altijd goed voor Bitcoin koers. Gaan we weer een flinke bull run meemaken deze zomer?

Slechtste maand mei ooit voor Bitcoin koers

Volgens data van Bybt.com is maand mei de slechtste maand sinds 2013 met een verlies van -36%. De afgelopen maand liet de Bitcoin koers weinig spectaculaire prijsacties zien. Ondanks de schommelingen, lukte het Bitcoin nog niet om naar boven of beneden uit te breken. De Bitcoin koers bleef de afgelopen tijd schommelen tussen de USD 34.000 en 36.000. Op het moment van schrijven is de Bitcoin koers minder dan USD 36.000. Maar goed nieuws, want de vooruitzichten voor de zomermaanden zijn goed.

Als we kijken naar het maandelijks rendement voor Bitcoiners, dan zien we dat dit de slechte meimaand ooit was. Op de laatste dag van de maand was het sentiment onder de handelaren in ieder geval niet heel positief, deze stond op een stevige 40 procent in de min. We hebben dus weleens betere maanden mei gehad in de geschiedenis van Bitcoin.

Ter vergelijking, mei is meestal een lucratieve maand voor BTC/USD. In 2017 en 2019 won het paar bijvoorbeeld meer dan 50% in mei. 2018 was een uitschieter met 19% verliezen, maar zelfs deze verbleekt in vergelijking met dit jaar. Mei 2021 is de slechtste maand sinds 2013 te worden in termen van zowel Q1- als Q2-prestaties. Zo blijkt uit de tabel hieronder.

Bitcoin koers

Toch reden tot optimisme voor Bitcoin koers

Met de inflatie die de traditionele markten zorgen baart, de mogelijke lock-in van Taproot en de zomermaanden die traditioneel goed zijn voor de bulls, is er toch reden tot optimisme. Laten we de relevante factoren voor de Bitcoin koers eens doornemen.

Inflatie in het vizier

Veel centrale banken en beleidsmakers maken zich al een aantal maanden zorgen om een hogere inflatie die op de loer ligt. Eerder schreven we hier al een artikel over.  Sommige financiële experts denken dat de wereld aan de vooravond staat van een ongekende inflatie. Veel centrale banken hebben massaal geld bijgedrukt om de economie tijdens de coronacrisis overeind te houden. Maar wat gaat er gebeuren als de lockdowns straks voorbij zijn? We zien al een aantal veelbetekenende signalen, zoals stijgende productiekosten en een waardedaling van de US Dollar.

Financiële crisis

Bitcoin gebouwd tegen inflatie

Oorspronkelijk is Bitcoin gebouwd tegen inflatie. Daar waar overheden en centrale banken steeds meer geld moet bijdrukken om het monetaire systeem overeind te houden, is de Bitcoin de enige munt die niet kan worden bijgedrukt. De cryptomunt heeft namelijk een beperkt aanbod en de afnemende uitgiftecurve, kan niet worden gemanipuleerd. Zo kan er nooit sprake zijn van een inflatie. .

Daarnaast gaat de snelheid waarmee Bitcoins worden uitgegeven omlaag. Dit is in tegenstelling tot de traditionele valuta zoals de dollar waar de snelheid juist omhooggaat. Om deze redenen kan een hoge inflatie ervoor zorgen dat er een toestroom gaat komen richting cryptocurrencies, waaronder Bitcoin. Dit als “hedge” of risico diversificatie tegen de uit de pan rijzende inflatie van traditionele valuta’s.

Bitcoin koers

Positieve Bitcoin koers verwachtingen voor zomermaanden

Traditioneel gezien presteert Bitcoin in de zomermaanden bovengemiddeld goed. Dit in combinatie met een stijgende inflatie en ook de toenemende angst voor inflatie in de traditionele markten, kan ertoe leiden dat Bitcoin een rooskleurige periode tegemoet gaat.

Volgens Bitcoin-aanhangers is het verstandig om een deel van je vermogen om te zetten in Bitcoin. Zeker nu de Bitcoin prijs nog relatief laag is. Zo hoef je je in ieder geval minder zorgen te maken voor de opkomende inflatie.

https://www.youtube.com/watch?v=i0Cn-CtZJoU

Plaats een reactie