Sociale media en Bitcoin- Wat is de relatie?

Veel analisten zeggen dat sociale media de prijsschommelingen van cryptomunten kunnen beïnvloeden, zowel naar boven als naar beneden. Dat komt omdat de prijsbewegingen van cryptomunten vooral afhangen van de publieke perceptie, die vaak wordt gevormd door nieuws op sociale media. Trending nieuws over een prominente hack van digitale valuta kan beleggers dus gemakkelijk op het verkeerde been zetten en een aanzienlijke prijsdaling tot gevolg hebben. Aan de andere kant zou informatie op sociale media over grote beleggers die Bitcoin kopen de prijzen enorm kunnen opdrijven. Niettemin zijn cryptomunten en sociale media met elkaar verbonden. Het volgende artikel gaat in op de verbanden tussen sociale media en Bitcoin. 

Crypto social

Bekendheid van Bitcoin

Bitcoin is de meest prominente cryptomunt met de grootste marktkapitalisatie. Bovendien is het een digitale valuta die gebruikers alleen online kunnen gebruiken. Daarom zijn online platforms essentieel om mensen voor te lichten over Bitcoin en hoe het te gebruiken. Tegenwoordig is sociale media het meest gebruikelijke platform dat de meeste mensen gebruiken om nieuws te zoeken en te leren over nieuwe technologieën zoals Bitcoin. 

Bitcoin-oprichter Satoshi Nakamoto begreep de essentie van sociale media en creëerde zelfs een populair forum genaamd BitcoinTalk. Op het platform werden crypto gerelateerde discussies gevoerd, waardoor mensen meer te weten konden komen over Bitcoin. Tal van marktleiders in de sector maken al geruime tijd gebruik van sociale medianetwerken zoals Twitter en Facebook om de invoering en het gebruik ervan te bevorderen.  

Vandaag hebben verschillende cryptobeurzen, waaronder bitcoin revolution, speciale sociale medianetwerken, waardoor cryptonieuws toegankelijker wordt voor het publiek. Net als bij Bitcoin kan iedereen met een smartphone en internetverbinding wereldwijd toegang krijgen tot sociale platforms. Sociale media hebben de uitwisseling van informatie en de opbouw van een gemeenschap vergemakkelijkt, waardoor meer mensen wereldwijd kennis konden maken met Bitcoin. 

prijs fluctuatie bitcoin meme

Prijsschommelingen

Sociale media hebben ook een enorme invloed op de prijsschommelingen van Bitcoin, omdat ze de publieke perceptie kunnen beïnvloeden. Volgens een recent rapport zijn wereldwijd naar schatting 4,48 miljard mensen actief gebruiker van sociale media. De cijfers zijn met 13% gestegen ten opzichte van het afgelopen jaar en zullen blijven stijgen. Die mensen vertrouwen vooral op sociale media om aankoopbeslissingen te nemen, waaronder het kopen van of beleggen in Bitcoin

Stelt u zich eens voor dat zelfs de helft van de 4,48 miljard sociale-mediagebruikers positief over Bitcoin zou praten. De prijzen zouden snel door het dak gaan. Negatieve commentaren kunnen dus ook een verwoestend effect hebben op de Bitcoinprijs. Door de vele actieve gebruikers van sociale media wereldwijd kan de publieke perceptie gemakkelijk worden beïnvloed, waardoor de Bitcoinprijs kan dalen of stijgen. 

Marktanalyse

Sociale media hebben ook een enorme invloed op de prijsschommelingen van Bitcoin, omdat ze de publieke perceptie kunnen beïnvloeden. Volgens een recent rapport zijn wereldwijd naar schatting 4,48 miljard mensen actief gebruiker van sociale media. De cijfers zijn met 13% gestegen ten opzichte van het afgelopen jaar en zullen blijven stijgen. Die mensen vertrouwen vooral op sociale media om aankoopbeslissingen te nemen, waaronder het kopen van of beleggen in Bitcoin. 

In tegenstelling tot de reguliere media bieden sociale media real-time en ongecensureerde informatie van individuele gebruikers. Dat maakt het gemakkelijker om te peilen wat het publiek denkt of van plan is te doen met Bitcoin zonder te vertrouwen op informatie uit de tweede hand. Sociale-medianetwerken zoals Facebook beschikken zelfs over analyse-instrumenten waarmee gebruikers de vereiste gegevens nauwkeurig kunnen verzamelen en analyseren. 

Blockchain en sociale media

Sommige studies hebben ook aangetoond dat de onderliggende blockchain-technologie van Bitcoin kan worden geïntegreerd in sociale media voor meer efficiëntie en door de gebruiker gecontroleerde gegevens. Blockchain is een gedecentraliseerd netwerk dat sociale netwerken en het delen van inhoud ondersteunt, zoals het B2B-systeem in Bitcoin-transacties. Het kan ook end-to-end-versleuteling vergemakkelijken, waardoor gegevens onder controle van de gebruiker blijven door tussenpersonen uit sociale interacties te elimineren. 

De constante informatiestromen op sociale media maken het voor gebruikers gemakkelijker om trends op de cryptomarkt te volgen zonder te moeten vertrouwen op gesofisticeerde analytische tools, beïnvloeders uit de sector of mediaorganisaties. Neem echter geen beslissingen over Bitcoin-beleggingen die alleen gebaseerd zijn op nieuws uit de sociale media. Doe in plaats daarvan meer onderzoek bij andere crypto-gerelateerde platforms en investeerders om de markt te begrijpen en hoe Bitcoin-investeringen werken.  

https://www.youtube.com/watch?v=8TIpnZGkFD0

Plaats een reactie