Sponsor deal in Bitcoin, Houston Rockets sluit geweldige deal

Houston Rockets, een zeer bekend Noord Amerikaans basketbalteam dat in de NBA speelt, heeft onlangs bekend gemaakt dat zij een nieuwe sponsordeal hebben afgesloten met de New York Digital Investment Group (NYDIG). Nu is dat op zich niet heel bijzonder natuurlijk, want sponsordeals worden er wel vaker afgesloten en zeker in de NBA-competitie. Het bijzondere aan deze sponsordeal is echter dat de sponsorgelden volledig worden uitbetaald in Bitcoin. Houston Rockets sluit hiermee een unieke en geweldige deal.

NYDIG officiële partner van Houston Rockets

Beide partijen maakten de deal vorige week al bekend via een naar buiten gebracht persbericht. In dit bericht viel er onder meer te lezen dat NYDIG de officiële en exclusieve partner van de Houston Rockets zal worden op het vlak van verschillende crypto services. Ook zullen zij het exclusieve Bitcoin-platform voor de Rockets gaan verzorgen.

Rocket’s algemeen directeur Gretchen Sheirr zei in hetzelfde bericht dat de gehele organisatie van de Houston Rockets op allerlei vlakken altijd al voorop heeft willen lopen. Zo waren de Houston Rockets als eerste team van de NBA bezig met data en analytici. Zo verzamelden zij allerlei statistische data tijdens de wedstrijden van de Rockets.

Op basis van deze data gooiden zij uiteindelijk hun hele spel om, om zodoende tot betere resultaten te komen. Hierbij kwam de focus op driepunters, dunks en lay-ups te liggen. Schoten van langere afstand moesten zo veel als mogelijk worden vermeden. Deze schoten zijn immers goed voor maar slechts twee punten. Het klinkt natuurlijk allemaal heel logisch, maar destijds was dit wel een heel vooruitstrevende manier van werken.

En nu willen de Houston Rockets dus ook op het technologische vlak weer stappen gaan zetten. De sponsordeal die het basketbalteam nu heeft afgesloten, zal hier verder aan toe moeten bijdragen. Zelf zeggen zij hierover dat door de nieuwe samenwerking met NYDIG er nu veel beter kan worden geprofiteerd van de enorme groei van Bitcoin.

Houston Rockets laat er hierbij zeker ook geen gras over groeien.  Zo zijn er inmiddels al grootse plannen voor onder meer het aanbieden van nieuwe betalingsopties en beloningen voor de grote schare fans en medewerkers van het sportteam. De toon is hiermee gezet en er zal ongetwijfeld nog veel gaan volgen.

Houston Rockets Bitcoins

Win-win situatie

Trey Zeluff, een van de directeuren bij Fertitta Entertainment, spreekt van een win-win situatie. Hij zegt dat hij het een logische stap vindt. The Rockets zijn een zeer bekend en toonaangevend basketbalteam. Daarnaast is NYDIG een van de belangrijkste spelers in de financiële dienstverlening en dan specifiek op het vlak van Bitcoin.

Deze samenwerking zal dan ook direct heel veel nieuwe mogelijkheden gaan bieden in de richting van de fans maar tegelijkertijd ook aan de gehele stad Houston. De fans en inwoners zullen op deze manier uitgebreid kennis kunnen maken met Bitcoin en de vele mogelijkheden van deze cryptomunt.

Uit het persbericht viel verder ook op te maken dat The Rockets zullen gaan samenwerken met NYDIG om een verdere uitbreiding van het Bitcoin ecosysteem te realiseren. Dit wil men onder meer gaan doen door middel van toegang, educatieve programmering en een aantal andere initiatieven die specifiek zijn bedoeld voor de community. In ruil daarvoor zal NYDIG een grote naamsbekendheid op alle platforms van het basketbalteam verkrijgen.

Naast de genoemde grote naamsbekendheid krijgt NYDIG ook nog eens de naamrechten voor een specifiek deel van het stadion van de Houston Rockets. Het hierbij niet om de naam van het stadion zelf, zoals Crypto.com enige tijd overeenkwam met de Lakers en de Clippers.

Het gaat in deze deal om de boxen en stoelen in het stadion die voor zakelijke doeleinden worden gebruikt. Deze zitplaatsen en boxen zullen met directe ingang de naam ‘Bitcoin Suites by NYDIG’ krijgen. Het stadion zelf zal gewoon de naam Toyota Center blijven behouden. Alhoewel je in de toekomst natuurlijk niets kunt uitsluiten.

https://www.youtube.com/watch?v=eHHuWcXkF7Q

Plaats een reactie