Square is van plan een Bitcoin DEX te bouwen

Jack Dorsey, CEO van Square en Twitter, tweette vrijdag dat TBD, de nieuwe divisie van betalingsgigant Square die zich richt op het creëren van een open ontwikkelaarsplatform, van plan is een open source gedecentraliseerde Bitcoin DEX te bouwen.

Grote plannen voor Bitcoin DEX

Square’s Cash app is een geliefde manier om Bitcoin (BTC) te kopen en verkopen in de Verenigde Staten, maar Dorsey onthulde onlangs dat het financiële dienstenbedrijf van plan is meer te doen op de crypto-markt. Vorige maand kondigde Dorsey een nieuwe op Bitcoin gerichte divisie aan, TBD genaamd, en vrijdag onthulde hij wat het zal worden: een gedecentraliseerde beurs, ook bekend als DEX.

Gedecentraliseerde uitwisselingen op basis van andere blockchains zijn erg populair geworden. Voorbeelden hiervan zijn Ethereum’s Uniswap en SushiSwap en Binance Smart Chain’s PancakeSwap. De geplande TBD Bitcoin DEX zal open-source zijn en geen toestemming nodig hebben, maar toch gebruikers in staat stellen elke portemonnee met fiat valuta te financieren. Gebruikers zullen een breed scala aan ingangen aangeboden krijgen om fiat valuta’s in te wisselen voor BTC.

Jack Dorsey schreef op Twitter: “We hebben [TBD’s] richting bepaald: help ons een open platform te bouwen om een gedecentraliseerde Bitcoin beurs te creëren,” twitterde Dorsey, tevens CEO van Twitter, afgelopen vrijdag.

Bitcoin DEX

Volledig openbaar en open source Bitcoin DEX

De Bitcoin DEX heeft, in tegenstelling tot Coinbase en Binance, geen gecentraliseerde tussenpersoon die toezicht houdt op de uitwisseling van tokens: die vindt rechtstreeks tussen gebruikers plaats. Je kunt in DEX echter geen fiat valuta’s gebruiken omdat ze de nodige toegang tot traditionele financiële instellingen missen en er geen KYC-procedure is.

 

Square’s aanpak van Bitcoin DEX zal echter een andere zijn. Dorsey linkte naar een uitgebreide Twitter draad van Square directeur Mike Brock (hoofd van het TBD project), die mogelijke paden schetste voor het bouwen van een open source DEX. Hij zei: “Wij geloven dat Bitcoin de oorspronkelijke valuta van het Internet zal worden. Hoewel er veel projecten zijn die het Internet meer gedecentraliseerd kunnen maken, ligt onze focus alleen op het bouwen van een gezond globaal valutasysteem voor iedereen. Maar om dit alles te omvatten, denken sommigen van ons het ontbrekende deel.”

Brock gaf tevens te kennen dat Cash App en ook Coinbase als gecentraliseerde toegangen functioneren om fiat valuta om te ruilen voor Bitcoin. Maar Brock liet weten dat ze “wat uitdagingen hebben” en dat de wereldwijde implementatie nogal verschilt. Het uiteindelijke doel van Square is om een dienst te creëren waar gebruikers elke soort Bitcoin portemonnee – ook die niet gehost worden door een gecentraliseerde exchange of dienst – mee kunnen financieren met fiat valuta.

Met de Bitcoin DEX wil Square het gemakkelijk maken om overal ter wereld een niet-custodiale portemonnee te financieren via een platform om op- en afritten naar Bitcoin te bouwen. Je kunt dit zien als een gedecentraliseerde ruilbeurs voor fiat “We zouden graag zien dat dit van boven tot onder Bitcoin-native is,” schreef Brock. Hij merkte ook op dat het platform “volledig openbaar, open-source, open-protocol” ontwikkeld zou worden, en dat elke portemonnee het zou kunnen gebruiken.

Bitcoin DEX TBD

Bitcoin DEX In samenwerking met andere projecten

Dorsey is zelf een Bitcoin-maximalist, dit betekent dat de CEO dat hij alle andere cryptocurrencies als onbelangrijk beschouwt. Het is daarom niet verwonderlijk dat Square alleen een Bitcoin-infrastructuur wil gebruiken om dit project te ontwikkelen. Brock noemde RSK, een slim contractplatform beveiligd door de Bitcoin-blockchain, daar als een mogelijke keuze. Maar hij gaf ook toe dat sommige van de problemen het gebruik van andere blockchains kunnen vereisen. “De kloof die nodig is om dit vast te stellen, is misschien te groot, dus we moeten andere blockchains als bruggen beschouwen”, schreef hij.

Brock merkte verder op dat het op Bitcoin gebaseerde Lightning Network “schaalbaarheidsproblemen oplost” als het gaat om betalingen, maar dat een soortgelijke infrastructuur nodig is voor het uitwisselen van activa zoals stablecoins. Als zodanig deed hij een oproep voor lopende projecten die de huidige hiaten in de infrastructuur kunnen helpen oplossen voor het bouwen van TBD, dat volgens hem volledig open-source zou zijn en met een open protocol. “Geen stichting of bestuursmodel die TBD controleert. Zonder toestemming of kapot,” voegde hij eraan toe.

Er is geen tijdlijn voor wanneer Square TBD wil lanceren, maar nu hebben we tenminste een idee van wat het bedrijf samen met zijn eerder aangekondigde hardware wallet aan het bouwen is.

https://www.youtube.com/watch?v=9Bm5Z6PdNe8

Plaats een reactie