Square gaat Bitcoin hardware wallet lanceren

Het digitale betalingsbedrijf Square gaat een Bitcoin hardware wallet maken om Bitcoin op te slaan. Zo heeft de Jesse Dorogusker, de Hardware Lead van het bedrijf, bekendgemaakt. Eerder liet Jack Dorsey, de CEO van het bedrijf en tevens CEO van Twitter, al weten dat het bedrijf de ambitie had. Tijdens de Bitcoin conferentie in Miami heeft Dorsey dit met het publiek gedeeld en ook al om feedback gevraagd. Inmiddels heeft Square besloten om er werk van te maken.

Square besluit om een Bitcoin hardware wallet te maken

De aankondiging komt niet als een verrassing, dit omdat Jack Dorsey een grote Bitcoin aanhanger is. Zijn bio op Twitter luidt slechts #Bitcoin en hij heeft zelfs te kennen gegeven dat als hij zijn huidige functies niet had, hij aan de slag zou gaan voor Bitcoin.

Jess Dorogusker, bestuurslid van Square, kondigde donderdag via Twitter aan dat Square een niet-bewarende hardware wallet gaat bouwen. Jack Dorsey gaf hierop te kennen: “We hebben besloten om een Bitcoin hardware wallet en service te bouwen om Bitcoin bewaring meer mainstream te maken. We blijven in het open vragen stellen en beantwoorden in het open. De reactie van deze community op onze thread over dit project was geweldig – bemoedigend, genereus, samenwerkend en inspirerend.”

Square Bitcoin hardware wallet

Bitcoin hardware wallet project van start

De CEO liet op 4 juni via Twitter weten dat Square plannen had voor het mogelijk bouwen van een hardware wallet voor Bitcoin. Hij gaf indertijd aan dat Square erover na aan het denken is om een Bitcoin hardware wallet te maken. Als Square zou besluiten om het te doen, dan moet het project volledig openbaar worden. Van software tot aan hardware, het gehele project al in samenwerking met de gemeenschap gebeuren.

Op de Bitcoin conferentie in Miami deelde de CEO al enkele ideeën en vroeg om feedback vanuit de community. Blijkbaar waren de reacties dusdanig goed, dat Square vervolgens heeft besloten om het project een vervolg te geven.

Bitcoin hardware wallet Square.

Square

Jack Dorsey is niet alleen de CEO van Square, maar ook de CEO van Twitter. In 2009 richtte hij, samen met Jim McKelvey, Square op en in 2010 verscheen het eerste platform. Inmiddels is Square uitgegroeid tot een grootmacht op het gebied van financiële diensten en digitale betaalmogelijkheden. Het bedrijf heeft ook meer dan $220 miljoen aan Bitcoin gekocht en heeft bedrijven geholpen die zich bezighouden met groene Bitcoin-mining.

Dit is niet de eerste keer dat Square zich met crypto bezighoudt. Square introduceerde in 2018 de Square Cash App. Middels deze Cash App is het mogelijk voor klanten mogelijk Bitcoin te kopen en te verkopen. In januari van dit jaar hadden meer dan een miljoen gebruikers Bitcoin gekocht via de app.

Bitcoin hardware wallet Square

Twitter en cryptocurrencies

Twitter, het bekendere bedrijf van Dorsey, heeft zich onlangs ook beziggehouden met cryptocurrencies. Het social media-platform verspreidde eind juni een set van 140 NFT’s aan gelukkige gebruikers. NFT is de afkorting van ‘’Non-Fungible Token’. De rechten van allerlei digitale goederen, zoals digitale kunstwerkjes, gifjes en ook tweets kunnen via blockchain technologie worden verkocht. De eerste Twitter NFT’s werden onmiddellijk een hot eigendom, en er werd al snel een NFT verkocht voor $110.000 na de release.

In maart werd de eerste tweet ‘Just setting up my twttr”, daterend van 21 maart 2006 geveild, een unieke cryptomunt. De NFT is uiteindelijk voor USD 2,5 miljoen geveild. De winnaar van de veiling kreeg een digitaal certificaat met de handtekening van Dorsey en de metadata van de tweet.

Kortom, Dorsey houdt zich op verschillende manieren bezig met cryptocurrencies en het gebruikmaken van blockchain technologie. Nu afwachten wanneer de Bitcoin hardware wallet op de markt gaat komen.

Bitcoin hardware wallet door Square

Details en lancering Bitcoin hardware wallet

De concrete details van nieuwe Bitcoin hardware wallet zijn op dut moment niet bekend. Wel hebben Dorsey en Dorogusker een algemeen plan voor het project geschetst. De Bitcoin hardware wallet wordt geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Daarnaast zullen de wallet niet-bewarend zijn, dit houdt in dat gebruikers volledige controle hebben over hun portemonneesleutels en crypto. Dorsey en Dorogusker benadrukte ook een “Bitcoin first” -benadering en betrokkenheid van de gemeenschap bij het project via Twitter en GitHub.

Het is nog niet bekend wanneer Square de volgende stap is gaan zetten. Wel heeft het bedrijf nu aangegeven dat het gaat starten met het realiseren van het project. Wanneer de Bitcoin hardware wallet daadwerkelijk op de markt wordt gebracht is nog onbekend.

https://www.youtube.com/watch?v=aR4qSnVwIFw

Plaats een reactie