Steeds meer miljardairs investeren in cryptocurrencies

Steeds meer miljardairs investeren in cryptocurrencies.  Ook Carl Icahn, miljardair en voormalig crypto-criticus gaat ineens USD 1,5 miljard in Bitcoin en cryptocurrency investeren. Met name Bitcoin en Ethereum zijn voor hem zeer interessant.

Steeds meer miljardairs investeren in cryptocurrencies

Een tijdje geleden zei Carl Icahn, de superinvesteerder en miljardair nog tegen CNBC zei dat cryptocurrency absurd was en dat hij nooit in Bitcoin of crypto zou investeren. Maar het lijkt er nu op dat de miljardair met een geschat vermogen van ongeveer meer dan USD 15,6 miljard te zijn gedraaid. 

In een interview met Bloomberg afgelopen woensdag hintte de steenrijke superbelegger dat hij minimaal USD 1 tot 1,5 miljard wil gaan investeren in cryptomunten.

Miljardairs investeren in cryptocurrencies

Carl Icahn was ooit een stevige crypto-criticus

Carl Icahn is de oprichter en belangrijkste aandeelhouder in het Amerikaanse conglomeraat Icahn Enterprises. Volgens Forbes is het vermogen van Icahn minimaal USD 15,6 miljard waard.

Tot op heden stond Icahn al jaren bekend als een flinke crypto-criticus. Tijdens een interview met CNBC in 2018 noemde Icahn het idee van digitale, gedecentraliseerde cryptomunten nog “belachelijk”. Hij gaf toen aan dat hij wellicht te oud is voor cryptomunten en dat hij die dingen nooit zou aanraken.

Nu lijken deze zelfde waanzinnige munten hem toch interessant, als ze de reguleringen en volatiliteit kunnen overleven. Zo gaf hij aan in een interview met Bloomberg.

Gebrek aan intrinsieke waarde cryptocurrency is onterechte kritiek

Hoewel Icahn al 85 jaar is, lijkt hij zich serieus in cryptocurrencies te hebben verdiept. Hij vindt de kritiek dat cryptocurrencies geen intrinsieke waarde hebben onterecht. Volgens hem is de enige waarde van de dollar dat je er belasting mee kan betalen. Icahn is van mening dat Bitcoin en andere cryptocurrencies de rol van store of value vervullen die de dollar niet meer heeft. Ook zijn mensen volgens de miljardair op zoek naar alternatieven voor aandelen, omdat deze voor te hoge prijzen worden verkocht.

Miljardairs investeren in cryptocurrencies

Ook andere miljardairs investeren in cryptocurrencies

Icahn gaf in zijn interview aan dat hij niet de enige miljardair is die zijn mening over Bitcoin en cryptocurrency radicaal heeft veranderd. Ook andere miljardairs investeren in cryptocurrencies. Als voorbeeld gaf hij Ray Dalio, die onlangs aangaf Bitcoin te bezitten, maar ook personen als Elon Musk en Michael Saylor behoren tot het rijtje van miljardairs die van mening zijn veranderd.

Saylor riep in 2013 nog dat de dagen al geteld waren van Bitcoin. Zo zie je maar weer dat de tijden behoorlijk kunnen veranderen. Michael Saylor is nu wellicht de grootste Bitcoin bull van de hele wereld. Ook gaf Howard Masks medeoprichter van vermogensbeheerder Oaktree Capital Group en mede crypto-criticus nog in januari 2021 aan dat hij zijn meningen over cryptomunten dringend moest bijstellen. En Stan Druckenmuller ziet Bitcoin ook al sinds maanden als een goed alternatief voor de (instortende) Amerikaanse dollar. 

Wat vermogen betreft, is Icahn de volgende grootheid die zich lijkt te storten op Bitcoin en mogelijk andere cryptocurrencies.

Hoe gaat deze miljardair investeren in cryptocurrencies?

Toen Icahn werd gevraagd in welke munten hij wil gaan investeren, bleef de miljardair nogal mysterieus. Hij gaf aan dat hij gelooft dat niet alle huidige cryptomunten het gaat overleven, maar dat hij gelooft dat crypto altijd zullen blijven bestaan in welke vorm dan ook.

Wel lichte Icahn een tipje van de sluier op toen hem gevraagd werd waar cryptomunten voor kunnen worden gebruikt. Icahn beschouwt Bitcoin echt als een waarde-opslag, d.w.z. dat de miljardair Bitcoin beschouwt als een oppot- of spaarmiddel. Ook is Icahn gecharmeerd van Bitcoin, maar ook van Ethereum vanwege de onderliggende blockchain.

De 85-jarige miljardair zei in het interview dat hij nog geen crypto-activa aanhield, maar dat hij met zijn bedrijf wel op een “relatief grote wijze” betrokken wilt raken met de cryptomarkt. Hij gaf aan dat hij niet zomaar een paar munten wil kopen, maar dat hij dit “in a big way” gaat doen met zo’n USD 1 tot 1,5 miljard. Hij wou en kon echter niet exact zeggen om hoeveel het zou gaan. Op dit moment zijn ze aan het onderzoeken om dit op de korte termijn te gaan investeren in cryptomunten.

Miljardairs investeren in cryptocurrencies

Gaan meer miljardairs investeren in cryptocurrencies?

Veel miljardairs investeren in cryptocurrencies omdat zij duidelijke tendensen zien die kunnen leiden tot inflatie. Daarom zijn ze meer dan vroeger bereid om activa naar Bitcoin of cryptocurrencies over te brengen. Ook gaan steeds meer institutionele beleggers in deze richting denken. De cryptomarkt hoeft voorlopig dan ook niet te vrezen dat er geen vers kapitaal binnenstroomt.

Nu afwachten welke miljardairs gaan volgen. Het feit dat miljardairs investeren in cryptocurrencies, zal de cryptomarkt zeker een boost geven.

https://www.youtube.com/watch?v=nwivWOU0QgY

Plaats een reactie