Stroomverbruik Bitcoin Texas

Het feit dat praktisch alle Bitcoin miners in China het land uit zijn gejaagd, zorgde voor een enorme groei van het aantal miners in de Verenigde Staten. Het is vooral de staat Texas waar het aantal miners met de dag toeneemt. Hiermee kent de staat ook een exceptionele toename van het stroomverbruik. Bitcoin staat namelijk niet bekend als een ‘groene’ crypto. Het is de verwachting dat het energieverbruik de komende twee jaar zal vervijfvoudigen tot zo’n 5.000 Megawatt. Grote vraag is of het Texaanse elektriciteitsnet dit kan opvangen.

Exceptionele groei van het energieverbruik

Als we kijken naar het huidige stroomverbruik Bitcoin mining-industrie in de staat Texas, dan zien we een verbruik van zo’n 500 tot 1.000 Megawatt aan elektriciteit. De Electric Reliability Council of Texas, kortweg ERCOT heeft de verwachting uitgesproken dat het stroomverbruik de komende twee jaar wel eens kan vervijfvoudigen. Het bedrijf heeft dan ook volgens eigen zeggen 3.000 tot 5.000 Megawatt extra gepland.

Deze enorme toename van het stroomverbruik heeft alles te maken met het feit dat Texas zo’n beetje de thuisbasis aan het worden is voor ruim 20 procent van alle Bitcoin miners van de wereld. Sinds de Chinese overheid enkele maanden terug het minen van Bitcoin officieel heeft verboden, is het overgrote deel van de miners van China naar Texas verhuisd.

De Texaanse overheid heeft dan ook ten volle geprofiteerd van het Chinese verbod op het minen van Bitcoin, en heeft van Texas dan ook een waar toevluchtsoord gemaakt voor Bitcoin miners. Zo zijn er verschillende voordelen voor hen. Hierbij moet je denken aan belastingverlaging voor de periode van 10 jaar, speciale omzetbelastingkredieten en mogelijkheden om werknemers op te leiden met subsidie van de Texaanse overheid.

Stroomverbruik bitcoin mining in texas

Bezorgdheid over kwaliteit van het elektriciteit netwerk

Het is niet een en al hosanna. Er zijn ook Texanen die zeer bezorgd zijn over de huidige staat waarin het elektriciteitsnet zich bevindt en vragen zich af of hier geen verbeteringen in moeten worden aangebracht. Kan Texas de stroomverbruik Bitcoin mining wel aan? 

ERCOT dat het beheer van het elektriciteitsnet in Texas verzorgd, kwam dit voorjaar onder toezicht te staan. Reden hiervoor waren de enorme stroomstoringen die de regio destijds teisterden. Deze werden veroorzaakt door een extreme koudegolf. Gevolg hiervan was dat er ruim 5 miljoen inwoners een aantal dagen geen stroomvoorziening hadden. ERCOT is op 19 november met een rapport op de proppen gekomen. Dit rapport heeft er niet voor gezorgd dat het vertrouwen gewekt dat de problemen met het elektriciteitsnetwerk inmiddels opgelost zijn.

Amal Ahmed  verslaggever bij de Texas Observer twitterde deze week nog dat het nieuwe rapport van Ercot er op wijst dat het er alle schijn van heeft dat ERCOT helemaal geen veranderingen heeft doorgevoerd om zich op een gedegen manier voor te bereiden op extreme omstandigheden.

Er zijn wel bepaalde miners geweest die hebben getracht om de angst van bewoners over eventuele overbelasting van het elektriciteitsnetwerk weg te nemen. Op 21 oktober maakte de Texas Standard melding van het feit dat diverse miners samenwerkte met de lokale energiebedrijven. Het doel hiervan was om de stabiliteit van het elektriciteitsnetwerk te kunnen garanderen.

Stroomverbruik bitcoin mining texas

Aanpak stroomverbruik Bitcoin

Inmiddels zijn er ook diverse partijen die nadenken op welke alternatieve energiebronnen zij eventueel kunnen overstappen. Voorbeelden die hierbij genoemd worden zijn onder meer aardgasfakkels. Doelstelling is het terugdringen van het stroomverbruik. Bitcoin moet veel groener worden.

De Texas Standard kwam zelf ook met ideeën. Zo stelde ze voor dat miner veel flexibeler kunnen zijn in het uitschakelen van de hardware die ze voor het miningsproces gebruiken. Zeker in piekperiodes waarbij de vraag naar elektriciteit het hoogst is. Daarnaast zou er ook een toeslag per kilowattuur in rekening gebracht kunnen worden als ze tijdens deze piekperiode toch willen doordraaien.

Vreemd genoeg zijn er vanuit de Texaanse overheid nog geen voorstellen gedaan om de mogelijke problemen die ontstaan door het minen van Bitcoin te ondervangen.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou..

Nieuws
Leila

Crypto crash: BTC onder $36.000 en ETH onder $2.500

Voor Bitcoin is er de laatste tijd maar één constante geweest: daling na daling na daling. Nu de Federal Reserve van plan is stimulerende maatregelen aan de markt te onttrekken, hebben riskantere activa over de hele wereld geleden. Bitcoin, het

Lees verder »
Betalen met Bitcoin
cryptovaluta
KWINTUS

Onverwachte plaatsen om te betalen met Bitcoin

Bitcoins zitten in de lift. Op steeds meer plekken kun je betalen met deze digitale munt. Het Midden-Amerikaanse land El Salvador heeft zelfs de Bitcoin ingevoerd als geldig betaalmiddel in het hele land. Zover is het natuurlijk nog niet in

Lees verder »