Zwitserse Bank Sygnum lanceert Ethereum 2.0 staking op zijn platform

Sygnum, een in Zwitserland gevestigde bank, heeft onlangs onthuld dat het haar klanten toegang gaat geven om via haar bankplatform Ethereum 2.0 staking uit te voeren. Sygnum is hiermee de eerste bank ter wereld die haar klanten toestaat om op haar investeringsplatform een ETH 2.0-staking uit te voeren.

Sygnum Bank heeft deze service geïntegreerd in zijn investeringsplatform om ervoor te zorgen dat het Ethereum 2.0 stakingsproces veilig, naadloos en gemakkelijk is voor zijn klanten. Via het institutionele bankplatform van Sygnum kunnen klanten een rendement tot 7% per jaar te verdienen. Naar verluidt zal de ingezette ETH worden opgeslagen in gebruikersaccounts onder hoge beveiligingsnormen.   

Over Sygnum

Sygnum is ’s werelds eerste bank voor digitale activa, en een specialist in digitale activa met een wereldwijd bereik. Het bemachtigde in 2019 een banklicentie in Zwitserland en een licentie voor kapitaalmarkdiensten in Singapore.

Met de Zwitserse bankvergunning van Sygnum Bank AG en de vergunning voor Capital Markets Services (CMS) van Sygnum Pte Ltd in Singapore stelt Sygnum institutionele en particuliere beleggers, bedrijven, banken en andere financiële instellingen in staat om met het volste vertrouwen te beleggen in de digitale economie.

Ethereum 2.0 staking

Waarom Sygnum de Ethereum 2.0 staking ondersteunt

Om uit te leggen waarom de bank besloot de Ethereum 2.0 staking te ondersteunen, noemde Thomas Eichenberger, Hoofd van de Business Unit, de behoeften van de klant. Hij wees erop dat de status van Ethereum als toonaangevende cryptocurrency het tot een kernelement van digitale activaportefeuilles maakt.

De pioniersgeest van Sygnum bracht het ertoe deze dienst aan te bieden als een uitbreiding van haar aanbod van aantrekkelijke, gereguleerde inkomstengenererende producten. Eichenberger gelooft dat door dit te doen de klanten van de bank een unieke kans krijgen om naast vermogensgroei ook andere vormen van rendement te realiseren.

Sygnum Ethereum 2.0 staking

Ethereum 2.0 staking groeit in populariteit

De Ethereum 2.0 staking blijft groeien in populariteit. Het totale aantal ingezette ETH stijgt boven de 6,1 miljoen. In totaal heeft dit een waarde van USD 14,06 miljard. Ook het aantal validators is flink gestegen tot ruim 185.000, zo blijkt uit de gegevens van Ethereum Launchpad.

Een van de redenen hiervoor is de exponentiële groei decentrale berekeningen (DeFi). DeFi is de afgelopen maanden enorm populair geworden in de markt en de applicaties voor DeFi worden mogelijk gemaakt door het Ethereum-netwerk.

Eerder brachten analisten van de Amerikaanse investeringsbank JP Morgan Chase een rapport uit waarin stond dat de upgrade van Ethereum de markt voor staking beduidend kan uitbreiden. Analisten wezen er in het rapport op dat de stakingsactie momenteel jaarlijks USD 9 miljard aan inkomsten genereert. Volgens hen kan de overgang van Ethereum naar een PoS-consensusmechanisme de markt voor stakingen tegen 2025 verhogen tot USD 40 miljard.

Ethereum 2.0 staking Sygnum 1

Ethereum 2.0 upgrade

ETH 2.0 bestaat uit upgrades die momenteel plaatsvinden in de Ethereum Blockchain. De upgrades zijn bedoeld om het netwerk in de toekomst, sneller, beter en beter schaalbaar te maken.

De meest in het oog springende upgrade is de overstap van Proof of Work die momenteel door het netwerk wordt gebruikt naar Proof of Stake. Proof of Work gebruikt momenteel een hoge rekenkracht om transacties via mining-blokken te bevestigen. Maar het Proof of Stake mechanisme vereist alleen validators. Elke validator moet minimaal 32 ETH om transacties te mogen bevestigen.

De validators voor elke transactie worden geselecteerd om transacties te bevestigen. Dit zorgt voor minder concurrentie dat bij het Proof of Work mechanismen en de verificatie van transacties heeft minder rekenkracht nodig omdat er geen concurrentie is om blokken te minen.

Het ETH 2.0 Proof of Stake mechanisme zal naar verwachting ongeveer 99% minder energie verbruiken dan het huidige Proof of Work mechanisme. Veel beleggers zetten hun munten in als een manier om beloningen te krijgen omdat ze validators zijn. Het rendement dat ze hierop jaarlijks behalen kan oplopen tot 13%. Daarom is Ethereum 2.0 staking hard op weg om een vorm van passief inkomen te worden voor mainstream investeerders in de cryptogemeenschap.

https://www.youtube.com/watch?v=pyfIlNdG6I8

Plaats een reactie