Tesla gaat het accepteren van Bitcoin betalingen mogelijk hervatten

Eerder dit jaar liet Tesla weten dat het Bitcoin betalingen ging accepteren als betaalmiddel voor de elektrische auto’s. Niet veel later kwam Tesla hierop terug vanwege zijn twijfels over de milieu impact van Bitcoin. Inmiddels lijkt het erop dat deze twijfels er niet meer zijn en gaat Tesla Bitcoin mogelijk toch weer als accepteren als betaalmiddel. 

De eerdere acceptatie van Bitcoin betalingen van Tesla

Tesla, een van ’s werelds grootste fabrikant van elektrische auto’s met als CEO de bekende en befaamde Elon Musk, liet doorschemeren dat het binnenkort de ondersteuning voor crypto betalingen zou kunnen hervatten.

In het eerste kwartaal van 2021 accepteerde Tesla Bitcoin betalingen als betaalmethode voor zijn auto’s. Op dat moment kocht het bedrijf voor $ 1,5 miljard aan Bitcoin. Nadat het bedrijf echter werd bekritiseerd vanwege het ondersteunen van BTC en de digitale valuta niet goed was voor het milieu, stopte de acceptatie van Bitcoin al snel.

In juni verklaarde CEO Elon Musk dat zodra ten minste de helft van de rekenkracht van het Bitcoin-netwerk wordt aangedreven door hernieuwbare energie, Tesla zal overwegen de ondersteuning voor Bitcoin-betalingen te hervatten.

Nu steeds meer Bitcoin miners aandacht besteden aan het milieu, accepteert Tesla mogelijk weer Bitcoin betaling als betaalmiddel voor zijn auto’s.

Tesla Bitcoin betalingen

Tesla hervat Bitcoin betalingen

Nog niet zo lang geleden hing het voortbestaan ​​van ’s werelds meest waardevolle automerk nog in de lucht. Vorig jaar gaf CEO Elon Musk toe dat Tesla in 2018 op instorten stond en bijna failliet was. Hoe anders is het nu.

Op dit moment gaat het goed met Tesla, de koers van Tesla kwam gisteren voor het eerst in zijn geschiedenis boven de 1000 dollar per aandeel uit.  Het aandeel schoot omhoog vanwege de miljardendeal die Tesla heeft gesloten met het autoverhuurbedrijf Hertz. De waarde van Tesla is op dit moment ongeveer 1 biljoen dollar, bijna evenveel als de waarde van Bitcoin.  

Tesla heeft onlangs een informatiedocument ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) waarin staat dat het in de toekomst Bitcoin betalingen zal hervatten. Een interessante kanttekening is dat Tesla in het document schreef dat het gelooft in het lange termijn potentieel van Bitcoin op meerdere niveaus.

Tesla ziet de koningmunt als een goede lange termijn investering en ook als een liquide alternatief voor kasgeld. Hiermee zegt Tesla dat Bitcoin een beter alternatief is dan fiatgeld. Tesla is van mening dat Bitcoin zowel een goed waarde opslag als een liquide betaalmiddel is. Volgens Tesla mist cash op de meer lange termijn de functie als waarde opslag. Dit lijkt erop dat Tesla op de korte termijn Bitcoin als betaling gaat accepteren.  

Bitcoin betalingen

Acceptatie Bitcoin betalingen groeit

We zien langzaam aan dat er in veel landen een hoge inflatie heerst. Dit zorgt ervoor dat steeds meer mensen het vertrouwen verliezen in fiatgeld. Veel mensen en ook investeerders kiezen daarom steeds vaker om Bitcoin te gebruiken ter afdekking van de inflatie.

Veel bedrijven spelen in op deze trend door Bitcoin te accepteren als betaalmiddel. Ook zien we dat steeds meer financiële dienstverleners en banken een groeiende interesse tonen voor Bitcoin. Er gaan geruchten dat Amazon dit ook overweegt. Dit zal een grote stap zijn in de ontwikkeling van de cryptomarkt. Of de geruchten waar zijn, valt nog te bezien.

Ook Elon Musk lijkt Bitcoin weer volledig te willen omarmen. Daar waar ook veel investeerders en beleggers weer meer vertrouwen hebben in Bitcoin en de milieuproblemen door veel Bitcoin mijnbouwbedrijven zijn aangepakt, lijkt de weg vrij te zijn voor Tesla om Bitcoin betalingen weer te gaan accepteren. Het is nu wachten wanneer het weer mogelijk gaat zijn om een Tesla met Bitcoin te betalen. Zal dit nog voor het einde van 2021 mogelijk zijn?  

https://www.youtube.com/watch?v=ywi0P1DnFmo

Plaats een reactie