Gaat Tesla weer BTC accepteren?

Eerder dit jaar stopte Tesla met het Bitcoin oftewel BTC accepteren. Maar er bestaat  een mogelijkheid dat Tesla het BTC accepteren weer gaat hervatten. 

Musk toch weer voorstander van BTC

Alle cryptocurrencies zijn volatiel van aard, wat betekent dat de prijzen van cryptocurrency van dag tot dag fluctueren en dagelijks geconfronteerd worden met het risico op grote verliezen. Bitcoin kan deze dans niet ontspringen, dat zagen we in het tweede kwartaal van 2021. De munt kreeg een flinke klap te verduren nadat Elon Musk, CEO Tesla en CEO SpaceX, een tweet verstuurde en kritiek uitte op het energieverbruik van het Bitcoin mining.

Het leek er een tijdje op dat Musk (CEO Tesla en SpaceX) niet langer een voorstander was van Bitcoin. Maar in zijn recente interview tijdens “The ₿ Word”, lijkt het alsof hij toch weer een groot voorstander van cryptocurrency te zijn, vooral Bitcoin. Sterker nog, het kan zelfs zijn dat Tesla weer BTC accepteren gaat. Dit omdat Bitcoin steeds meer gebruikmaakt van groene energie. Verder onthulde Elon beide bedrijven Tesla en SpaceX een grote hoeveelheid Bitcoins, Ethereum en Dogecoin bezitten. Persoonlijk heeft hij ook nog een aanzienlijke hoeveelheid van deze cryptomunten.

BTC accepteren Tesla

Musk onthult Tesla, SpaceX en persoonlijk Bitcoin bezit

Wat de Bitcoin-prijzen betreft, deze zijn al enige tijd aan het dalen vanwege het hoge verbruik van brandstoffen voor het mijnbouw- en transactieproces. Aan het eind van januari 2021, verhoogde SpaceX en Tesla’s CEO Elon Musk de prijs van Bitcoin met meer dan 20%. Dit kon hij doen doordat hij alleen maar”#bitcoin” aan zijn tweet toevoegde.

Maar slechts enkele maanden later, bekritiseerde Elon Musk de hoeveelheid energiegebruik voor het Bitcoin mijnbouw en transactieproces. Hij gaf aan dat Bitcoin nog niet over een zeer milieuvriendelijke technologie beschikt en stopte met het accepteren van Bitcoin als betaalmiddel voor de aankoop van elektrische auto’s. Hij was zelfs aan het overwegen om zijn $1.5 miljard aan Bitcoin-investeringen terug te trekken. Dit leidde in een korte tijd tot een daling van 10% van de Bitcoin-prijs.

Ondanks de controverse over Bitcoin, is Elon Musk nog steeds een groot voorstander van digitale valuta in het bijzonder Bitcoin. In het recente interview op de ₿ Word conferentie, zei hij dat zowel zijn SpaceX en Tesla bedrijven, maar hij zelf persoonlijk ook over behoorlijk wat Bitcoins, Ethereum en Dogecoin, een meme gebaseerde cryptocurrency, beschikken. Hij zei dat hij geen plannen heeft om de Bitcoin investeringen in de nabije toekomst te verkopen.

Dit omdat hij gelooft dat Bitcoin en andere potentiële digitale valuta de hele wereld in de nabije toekomst zal veranderen. Maar het is nog steeds een mysterie hoeveel van Bitcoin, Ethereum, en Dogecoin cryptocurrency Tesla, SpaceX of Musk persoonlijk hebben. Verder zei hij dat als de Bitcoin prijzen blijven dalen, dat hij zelf ook veel verlies zou lijden. Daarom ziet hij liever dat de Bitcoin prijzen gepompt worden in plaatst van gedumpt. De Bitcoin klom tot $32.820 tijdens de ₿ Word conferentie, afgelopen woensdag daalde de Bitcoinprijs naar ongeveer $31,683.

Tesla BTC accepteren

Bitcoin mogelijk een milieuvriendelijke munt

Elon zei dat Bitcoin veel positieve veranderingen met zich meebrengt. Het kan zelfs een eco-vriendelijke munt worden in de nabije toekomst. Er bestaat een mogelijkheid dat Tesla binnenkort weer BTC accepteren gaat als betaalmiddel voor zijn elektrische auto’s. Maar dit gebeurt pas wanneer 50% van de Bitcoin energie komt uit hernieuwbare bronnen.

De afgelopen tijd hebben we mede dankzij het Chinese verbod op het Bitcoin minen een grote verschuiving gezien van de locaties waar de Bitcoin mijnbouwers gevestigd zijn. Veel Bitcoin miners vertrokken naar de Verenigde Staten, waar niet alleen voldoende goedkope energiebronnen zijn, maar ook veel meer groene energiebronnen. Dit komt op zijn beurt weer ten goede aan de energiemix van het netwerk van Bitcoin.

BTC accepteren

Musk gaat eerst onderzoek doen alvorens Tesla BTC accepteren gaat

Ook al lijkt er een positieve trend gaande te zijn in het Bitcoin energieverbruik, is het vrijwel niet mogelijk om in een zeer korte tijd de hoeveelheid energie uit hernieuwbare energiebronnen te verdubbelen of zelfs te verdrievoudigen. Zo vertelde Musk. Met name omdat het de missie is van Tesla om hernieuwbare energie te stimuleren, moet er eerst grondig onderzoek worden gedaan. Hij wil graag een bevestigen dat het percentage van het Bitcoin gebruik van hernieuwbare bronnen hoger is dan 50%. 

Zodra dit het geval is, gaat Tesla BTC accepteren als betaalmiddel voor de elektrische auto’s weer hervatten. Het is dus niet de vraag of maar wanneer gaat Tesla BTC accepteren? 

Plaats een reactie