Tesla koopt Bitcoin 1,5 miljard

Tesla heeft voor 1,5 miljard dollar een Bitcoin gekocht. Dit maakte het bedrijf van Elon Musk maandag 8 februari 2021 bekend.

In een aanvraag bij de Securities and Exchange Commision (SEC) zei het bedrijf dat het de Bitcoin kocht voor “Meer flexibiliteit om verder te diversifiëren en om meer rendement uit onze cash te halen.”

Tesla heeft ook aangegeven dat het in de toekomst mogelijk moet zijn hun producten te kopen met Bitcoin. Dit maakt Tesla de eerste autofabrikant die Bitcoins accepteert als betaalmiddel. De 1,5 miljard dollar aan BTC zorgt ervoor dat het bedrijf liquiditeit heeft in de cryptocurrency wereld zodra het betalingen accepteert.

Tesla koopt 1,5 miljard bitcoin

Groot percentage cash geïnvesteerd in Bitcoin

Tesla’s draai naar Bitcoin bedraagt een significant percentage van de beschikbare cash van het bedrijf. Het bedrijf had meer dan $19 miljard beschikbaar aan het eind van 2020, ruim 1/20e is aan Bitcoin uitgegeven.

Voorheen heeft de CEO van Tesla postieve uitspraken gedaan over Bitcoin en andere cryptomunten op Twitter. Door deze Tweets is de prijs van Bitcoin en Dogecoin behoorlijk gestegen. Veel mensen hebben optijd Bitcoins aangeschaft.

Elon musk koopt bitcoin

Elon musk voegt #bitcoin toe aan twitter bio

Twee weken geleden voegde de miljardair #bitcoin toe aan zijn twitter account. Hierdoor is de prijs van bitcoin bijna 20% gestegen. 2 dagen later melde hij op social media chat website Clubhouse, “Ik denk dat Bitcoin een goede toevoeging is in de financiële wereld, en ik ben een supporter van Bitcoin!”

Bitcoin nieuw record €36.700,-

Na de berichtgevingen van Tesla heeft de Bitcoin opnieuw records verbroken. Met €36.700,- euro op het hoogte punt een dik nieuw record. De Tesla aandelen zijn met 2% gestegen. In de SEC aanvraag waarschuwt het bedrijf over de volatiliteit van de cryptomunt.

Bitcoin record €36.700

Musk is eerder in de problemen geweest met betrekking tot markt manipulerende berichten. Het is niet duidelijk hoe dat deze keer in de cryptocurrency wereld gaat uitpakken. Het meest spraakmakende moment is in 2018, SEC klaagde Musk aan voor fraude omdat hij tweete dat hij het bedrijf voor 420 dollar per aandeel weer privé wilde maken.

Wat denk jij, gaat Tesla Bitcoin helpen nog groter te worden? Of kan dit nadelig zijn voor de crypto industrie? Ik ben benieuwd naar jullie mening!

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou..

Minen met je telefoon
Passief inkomen
KWINTUS

PI Coin Minen met je telefoon via het PI Network

De populariteit van Bitcoin en andere altcoins groeit met de dag. Wat veel mensen niet weten is dat het minen van deze cryptomunten heel veel energie vergt. Hier heeft PI Network met zijn gelijknamige PI Coin de oplossing voor gevonden

Lees verder »
Bitcoin verkopen
Crypto handelen
KWINTUS

Bitcoin verkopen, hoe en wanneer doe je dat?

Het laatste waar je aan denkt op het ogenblik dat je Bitcoin koopt is natuurlijk het moment waarop je Bitcoin verkopen moet. Toch is het belangrijk om hier even goed over na te denken. Veel mensen doen dit niet waardoor

Lees verder »
pundi x prijsstijging
Altcoin nieuws
KWINTUS

Waarom stijgt Pundi X (NPXS) 130% in 2 dagen?

NPXS, de token van Pundi X, een Point of Sale (POS) cryptomunt heeft de afgelopen 48 uur een enorme prijsstijging meegemaakt.  In slechts tweedagen tijd steeg de prijs van NPXS met meer dan 130% op Bitvavo. Pundi X presteerde beter

Lees verder »

€1000,-

Gratis traden

Profiteer van deze actie, 1000€ gratis crypto handelen bij de beste crypto exchange van Nederland!