Flippening? Kan Ethereum in 2022 de marktkapitalisatie van Bitcoin overtreffen?

Ethereum en Bitcoin strijden in de crypto-industrie al wat wel een eeuwigheid lijkt om de nummer één en twee plaatsen in de market cap ranglijsten. Velen in de crypto-industrie beweren dat tegen het eind van 2022 een flippening of te wel afrekening zou kunnen plaatsvinden. Laten we eens kijken wat dit voor Ethereum tot werkelijkheid zou kunnen maken.

Bullish verhalen voor Ethereum

Nu er nieuwe bullish verhalen opduiken voor Ethereum, vragen velen zich af of Ethereum eindelijk Bitcoin kan omdraaien in marktkapitalisatie en de nummer één plaats kan innemen. Dit fenomeen staat ook wel bekend als ‘The Flippening’. Wanneer Ethereum de marktcap van Bitcoin zou kunnen overtreffen, dan zou dit een historisch keerpunt zijn in de cryptocurrency industrie.

Volgens gegevens van Blockchaincenter staan de market caps van Ethereum en Bitcoin momenteel op een verhouding van 51,9%. Als dit 100% wordt, staan ze op dezelfde marktkapitalisatie. Hieruit blijkt dat Ethereum zijn huidige marktwaardering bijna moet verdubbelen als je rekening houdt met verdere opwaartse prijsactie van Bitcoin.

Tot nu toe heeft Ethereum volgens aanvullende gegevens Bitcoin ingehaald in twee metrics – on-chain transacties en gegenereerde transactiekosten. Dit blijven twee waardevolle metrics, want ze kunnen een signaal zijn van het grotere en meer wijdverbreide gebruik van Ethereum binnen de cryptocurrency industrie.

Ethereum is ook aan een inhaalslag bezig in andere metrics, waaronder actieve adressen op elke blockchain en het geaggregeerde handelsvolume op beurzen. Een andere belangrijke factor is wat de prijs van elk activum drijft is het nut en de gebruiksmogelijkheden van elk activum.

Bitcoin is de nummer één asset naar marktkapitalisatie gebleven door zijn schaarsheid, pioniersvoordeel, merkbekendheid en zijn adoptie als “store-of-value”. Dit geldt zowel voor de particulieren als institutionele crypto beleggers.

Begin dit jaar vierde Bitcoin haar 13e verjaardag. Door de jaren heen zijn er flink wat koersschommelingen geweest. Gedurende al deze jaren, zelfs in de mindere jaren was er een stabiele factor. Bitcoin heeft namelijk de toppositie vastgehouden sinds zijn ontstaan in 2009. Het ondervond vrijwel geen grote concurrentie tot de omgekeerde prijsactie in juni 2017 de verhouding naar een record 82% bracht.

Flippening BTC ETH

2021 heeft de positie van Ethereum enorm versterkt

De ongelooflijke opkomst van NFT’s en DeFi zorgde voor een grote toename van investeringen in Ethereum aan. Naar verwachting zal de NFT en DeFi markt zich de komende tijd flink door ontwikkelen. Hierdoor geloven veel crypto experts en analisten dat Ethereum Bitcoin tegen het eind van 2022 kan omdraaien.

Ethereum’s infrastructuur en adoptie door ondernemingen en institutionele instellngen hebben ook geholpen zich te vestigen als de marktleidende blockchain. De aanstaande overstap naar een Proof of Stake netwerk zal ervoor zorgen dat Ethereum zijn positie nog meer versterkt. Het is volgens velen een kwestie van tijd totdat het flippening daadwerkelijk plaatsvindt.

Nu beide activa meer dan ooit in de schijnwerpers staan, zou de doorslaggevende factor in de flippening nu kunnen zijn hoeveel adoptie elk actief van buitenaf krijgt. In het verleden werd de prijsactie van beide activa beïnvloed door de aankondiging van samenwerkingsverbanden, investeringen en ‘mainstream’ adoptie van het activum via betalingen of iets dergelijks.

De Flippening

Gaat de flippening dit jaar nog plaatsvinden?

Hoewel de flippening tot op heden nog niet heeft plaatsgevonden, zijn er wel vreemdere dingen gebeurd in de wereld van cryptocurrency. Slechts één sterke katalysator van Ethereum, zoals de overgang naar een Proof of Stake netwerk of een spraakmakend partnerschap, zou de verhouding steeds dichter bij 100% kunnen brengen.

Omgekeerd zouden grootschalige investeringen, invloed van buitenaf op de markt of samenwerkingsverbanden voor Bitcoin de verhouding nog lager kunnen sturen. Nu zowel Bitcoin als Ethereum gevestigde, marktleidende activa zijn, zal een flippening waarschijnlijk moeilijker worden naarmate de marktkapitalen toenemen en de prijzen de eerlijke marktwaarde van beide activa beginnen te weerspiegelen.

https://www.youtube.com/watch?v=zdlBZ3sA6ow

Plaats een reactie