Verifone maakt crypto betalingen mogelijk voor grote retailers via BitPay

Verifone kondigde dinsdag aan dat het een samenwerking is aangegaan met Bitpay om crypto betalingen voor consumenten mogelijk te maken op Verifone’s in-store en e-commerce cloud service platforms in de Verenigde Staten. Het bedrijf liet weten dat het deze oplossing introduceert omdat de vraag naar crypto betalingen dit jaar dramatisch is toegenomen.

Crypto betalingen mogelijk voor duizenden winkeliers in de V.S.

De nieuwe crypto betalingsoplossing is het resultaat van de samenwerking tussen Verifone en BitPay, ’s werelds grootste aanbieder van crypto betaaldiensten. Verifone biedt “end-to-end betalings- en commerce oplossingen” aan ’s werelds bekendste winkelmerken, grote financiële instellingen en meer dan 600.000 handelaren. Deze wereldwijde aanbieder van betalingssystemen heeft 35 miljoen apparaten in 150 landen/regio’s. Het wereldwijde platform van de onderneming verwerkt jaarlijks meer dan 10,4 miljard online en in-store transacties, voor een totaal van meer dan $440 miljard.

Verkopers kunnen crypto betalingen rechtstreeks van accepteren zonder een Bitpay account. Het geld wordt direct via Verifone op de bankrekening van de handelaar gestort in traditionele valuta (zoals U.S. dollars). Bovendien geeft het partnerschap Verifone het recht om strategische investeringen te doen in Bitpay. Handelaars kunnen de door Bitpay ondersteunde cryptocurrencies accepteren: Bitcoin, Bitcoin Cash, Wrapped Bitcoin, Dogecoin, Ethereum, Litecoin, en de 5 aan USD gekoppelde stablecoins (BUSD, DAI, GUSD, PAX en DAI).

Mike Pulli, CEO van Verifone, vertelde aan Cointelegraph dat tegen het eind van dit jaar winkeliers die gebruik maken van Verifone’s in-store en eCommerce Cloud Services platforms in de Verenigde Staten crypto betalingen kunnen accepteren. Pulli voegde eraan toe dat Verifone de laatste tijd op zoek is naar alternatieve betaalmethoden, en nu crypto transacties zal ondersteunen vanwege de toenemende belangstelling van de mainstream voor cryptocurrency:

“We hebben het gevoel dat het beschikbaar hebben van crypto op onze terminals meer opties en mogelijkheden zal openen voor de consument, en dat is wat Verifone nastreeft. Dit opent een valuta die nog nooit eerder op een terminal gezien is en we willen vooroplopen in deze trend.”

Stephen Pair, CEO van BitPay, vertelde aan Cointelegraph dat hoewel BitPay regelmatig handelaren in staat stelt crypto transacties te verwerken, Verifone veruit het grootste partnerschap tot nu toe is. Verifone klanten vragen om crypto betalingen te kunnen doen. Dit komt omdat er vandaag miljoenen crypto-gebruikers zijn die blockchain portemonnees op hun telefoon hebben die ze willen benutten.

Crypto betalingen Verifone

Deze oplossing voor crypto betalingen kan voor mainstream adoptie zorgen

Om voor mainstream adoptie te zorgen moeten online handelaren en fysieke winkeliers crypto betalingen gaan accepteren. Hoewel het duidelijk is dat crypto betalingen in opmars zijn, zijn er nog enkele zorgen die de mainstream adoptie in de Verenigde Staten in de weg kunnen staan. Volgens bevindingen van Fundera accepteerden tegen het eind van 2020 slechts ongeveer 2.300 bedrijven in de Verenigde Staten crypto betalingen.

 

Hoewel Pulli niet kon onthullen welke online en fysieke handelaars crypto betalingen zullen ondersteunen, is het bereik van het bedrijf aanzienlijk en daardoor waarschijnlijk van invloed op de mainstream adoptie van crypto betalingen. Om dit in perspectief te plaatsen: Verifone exploiteert 36 miljoen verkooppunt-, of POS, apparaten en heeft meer dan 10 miljard transacties verwerkt, die jaarlijks meer dan $ 350 miljard aan volume genereren.

Crypto betalingen

Uitdagingen voor crypto betalingen

Consumenten en handelaars kunnen te maken krijgen met een aantal uitdagingen als het gaat om crypto betalingen. Zo zijn boekhoudkundige uitdagingen meestal een grote zorg voor in de V.S. gevestigde gebruikers. Toch vermeldde Pair dat er geen belastingimplicaties zullen zijn als gebruikers crypto omzetten in stabiele munten die aan Verifone toestellen besteed kunnen worden. Hij wees er verder op dat bedrijven die crypto-omzettingssoftware aanbieden, zoals TaxBit, gebruikers helpen winst en verlies direct uit hun portemonnee te melden.

Bovendien kan de toegankelijkheid ook problemen opleveren voor zowel handelaars als consumenten, omdat sommige crypto betalingsoplossingen een aantal stappen vereisen om aankopen te doen. Maar Verifone heeft concurrerende oplossingen gezien waarbij crypto uit meerdere portemonnees moet worden overgezet en dan in een cadeaukaart moet worden omgezet om voor betalingen te kunnen worden gebruikt. Hoewel dit kan, merkte hij op dat het product dat Verifone en BitPay hebben gebouwd eenvoudig en intuïtief moet blijken.

Jeremy Bialystok, hoofd betalingen van Verifone zei het volgende over de uitdagingen: Alle mogelijke problemen voor handelaren hebben we samen opgelost. Er is geen sprake van volatiliteit of frauderisico dat veroorzaakt kan worden door terugboekingen. Ook zijn de implementatiekosten laag en zullen de consumenten het proces als eenvoudig ervaren.

 

https://www.youtube.com/watch?v=zz3xyssiRC4

Plaats een reactie