Voorstel Dogecoin transactiekosten verlaging ingediend

Door de enorme populariteit van Dogecoin zijn de Dogecoin transactiekosten enorm gestegen. De ontwikkelaars van Dogecoin willen daarom een nieuwe verbetering uitrollen die de Dogecoin transactiekosten met 90% zou verlagen. Het voorstel wordt gesteund door “Dogefather” Elon Musk, hij zei dat het een belangrijke verbetering zal zijn. Het voorstel moet nu eerst de steun van de gemeenschap en Dogecoin mijnwerkers krijgen.

Dogecoin transactiekosten flink gestegen door zijn succes

Al maanden staat Dogecoin in de schijnwerpers door zijn enorme koerswinsten. Deels zijn deze koerswinsten gepompt door de meest prominente Dogecoin fan: Elon Musk, CEO Tesla. Door de toegenomen handel in Dogecoin en ook de hogere Dogecoin waardering zijn de Dogecoin transactiekosten ook aanzienlijk toegenomen.

De kernontwikkelaars van Dogecoin hebben daarom achter de schermen gewerkt aan een belangrijke verbetering voor het netwerk. Een upgrade in de blockchain code van Dogecoin zou de toename in Dogecoin transactiekosten verhelpen. Musk, die sinds 2019 met de Dogecoin ontwikkelaars samenwerkt, zei dat de nieuwe code voor de vermindering van de Dogecoin transactiekosten een essentiële verbetering is voor de blockchain die op de meme is gebaseerd.

Voorstel Dogecoin transactiekosten

Verlaging van 90% in Dogecoin transactiekosten

De Dogecoin ontwikkelaars, onder leiding van Ross Nicoll, suggereren dat de upgrade in de Dogecoin blockchain code de transactiekomst met 90 procent moet verlagen. Op Twitter  kreeg het voorstel vrijwel direct de steun van Musk. De haalbaarheid van het voorstel moet bewezen worden in het testnet door middel van een demoversie. Sinds de aankondiging van dit voorstel is de Dogecoin prijs met bijna 10 procent gestegen.   

Ook Michi Lumin een ontwikkelaar Michi Lumin zit achter het voorstel en promoot het voorstel via zijn Twitteraccount. Met lagere Dogecoin transactiekosten is de munt meer geschikt als betaalmiddel in het dagelijks leven. Zo vergemakkelijkt het fooien en geschenken zegt Lumin.

Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum, had kritiek op het voorstel, omdat hij van mening is dat een sterk geschaalde blockchain in Dogecoin met lagere transactiekosten onvermijdelijk zal leiden tot het afscheid nemen van een daadwerkelijk gedecentraliseerd netwerk. Maar Musk, Lumin en Nicoll gingen niet in op de kritiek van Buterin.

Dogecoin transactiekosten verlaging

Dogecoin ontwikkelaars moeten de steun van de gemeenschap krijgen

De ontwikkelaars en Musk dringen aan op een voorstel voor een upgrade om de Dogecoin transactiekosten te verlagen van 1 Dogecoin naar 0,1 Dogecoin. Hierdoor wordt de Dogecoin een meer kosteneffectieve betaalmethode. Maar vooralsnog is Dogecoin dusdanig georganiseerd dat het eerst een goedkeuring moet krijgen van de gemeenschap en ook van de Dogecoin mijnwerkers en de nodes.

Om de voorgestelde update van kracht te laten worden zonder een hard fork te riskeren, zullen de ontwikkelaars nu proberen om een ten minste tweederde meerderheid te behalen. Hoewel Musk aanbood om de ontwikkeling van Dogecoin te financieren, wees het team het aanbod af. Half mei tweette de CEO van Tesla dat hij samenwerkte met Dogecoin-ontwikkelaars terwijl hij besloot om Bitcoin niet langer als betaling te accepteren bij zijn bedrijf voor elektrische voertuigen. Zijn rol als prominente pleitbezorgen zou weleens een beslissende bijdrage kunnen leverheid in het behalen van de meerderheid.

De kernontwikkelaar van Dogecoin die de tariefverlaging introduceerde, Michi Lumin, onthulde dat de gemeenschap plannen had om de kosten te verlagen nog voordat Musk achter de upgrade stond. De miljardair-ondernemer is van mening dat dit hoofddoel “een belangrijke verbetering” is.

Vermindering Dogecoin transactiekosten

CEO Cardano voorzichtig optimistisch over Dogecoin

Charles Hoskinson heeft zich inmiddels ook uitgesproken over Dogecoin in een van zijn podcasts. Hoskinson was ooit medeoprichter van Ethereum en heeft vervolgens Cardano gelanceerd. Hij zei nu dat Dogecoin een project met veel potentieel is. Dit vanwege de gangbaarheid en ook zijn marktkapitalisatie.

Maar volgens Hoskinson was absoluut noodzakelijk dat Dogecoin op het gebied van zijn technologie ging samenwerken met serieuze ontwikkelaars. Waarschijnlijk doelde hij hiermee op de huidige Dogecoin ontwikkelaars die dit als hobby doen, zoals Lumin.

Dogecoin transactiekosten

Musk kan zorgen voor een snelle meerderheid

Op het gebied van zijn technologie worstelde Dogecoin met gelijke problemen als andere cryptocurrencies die gebruik maken van een Proof-of-Work protocol. De verwerking van transacties is hierdoor zeer beperkt. Zodra de blockchain intensief wordt gebruikt, stijgen de Dogecoin transactiekosten al vrij snel tot niet efficiënte niveaus. Het verhelpen van dit probleem is grote uitdaging. Dit werd ook duidelijk bij de geplande Ethereum 2.0 upgrade. Wat dat betreft is Dogecoin niet anders. Maar met Musk achter zich, zouden voorstellen voor verregaande upgrades snel een meerderheid kunnen krijgen.

Plaats een reactie