Waarom kan de Bitcoin prijs maar niet doorbreken?

Deze week kelderde de Bitcoin prijs in een razendsnel tempo van ruim USD 36.600 naar een dieptepunt van USD 32.500. Maar er is bijzonder veel goed Bitcoin nieuws. Waarom kan de Bitcoin prijs maar niet doorbreken? 

Bitcoin prijs blijft dalende trend vertonen

De Bitcoin prijs en de prijzen van andere grote crypto valuta’s stortten van de ene op de andere dag in. Bitcoin verloor zelfs in enkele uren 10% van zijn waarde. Op maandag was de Bitcoin prijs nog USD 36.600, maar daalde in de loop van de week in een rap tempo naar de USD 32.500. Vervolgens kon de Bitcoin prijs zich enigszins herstellen tot ongeveer USD 33.000. Hieronder zie je het verloop van de Bitcoin prijs in juni.

Bitcoin prijs gegevens

Niet allen Bitcoin maar ook andere cryptomunten vertoonde een soortgelijk patroon. Ethereum daalde van USD 2.800 naar USD 2.400 en ook Dogecoin had te maken met een daling van USD 0,37 naar USD 0,32. Na een geweldige start in 2021 is de markt de afgelopen maand behoorlijk gezakt. In april boekte veel cryptomunten nog de ene All Time High boekte naar de andere. Bitcoin behaalde een All Time High van meer dan USD 63.000 en Dogecoin zag zijn waarde met meer dan 10.000% stijgen.

Slechte Bitcoin on-chain gegevens

Medio april waren Bitcoin beleggers nog in opperbeste stemming. Optimisten stelden USD 100.000 als het volgende korte doel voor Bitcoin. Maar de huidige werkelijkheid is ontnuchterend. De Bitcoin prijscurve is negatief geworden en de afgelopen 20 dagen zit Bitcoin vast in een prijscorridor tussen USD 30.000 en USD 40.000. Uit gegevens blijkt ook dat met gemiddeld slechts 217.000 dagelijkse Bitcoin transacties, heeft het zijn laagste niveau bereikt sinds 31 augustus 2018.

Ook geven Glassnode on-chain gegevens van de Bitcoin (BTC) blockchain aanleiding tot verontrusting. Het aantal dagelijks actieve BTC-adressen neemt namelijk af. Daarnaast zien we dat er dagelijks steeds minder nieuwe BTC-adressen worden toegevoegd. Dit is een indicatie dat er steeds minder wordt gehandeld in Bitcoin. Pessimisten zien nu parallellen met de nazomer van 2018. Indertijd waren vergelijkbare trends de voorbodes van een lange cryptowinter. Tijdens de cryptowinter waren de Bitcoin prijscurves en ook dat van andere cryptomunten bijzonder laag en bewogen ook nauwelijks.

Bitcoin prijs on chain

Wat is er de reden van de Bitcoin prijs dalingen?

De meeste crypto- experts zien de koerswijziging van Tesla in Bitcoin als de grootste aanleiding voor de koersverliezen. Medio mei kondigde Musk onverwachts aan dat zijn bedrijf niet langer Bitcoin als betaalmiddel accepteert. Zijn reden hiervoor was dat Bitcoin te veel energie verbruikt. Dit weekend plaatste Musk een tweet waarin hij mededeelde dat zijn liefde voor Bitcoin is uitgestorven.

Ondertussen blijft China het crypto mining en handelen hardhandig aanpakken. Het afgelopen weekend heeft het een aantal Bitcoin gerelateerde accounts van de sociale-mediawebsite Weibo verbannen. De oorlog van China tegen crypto valuta’s was gedeeltelijk verantwoordelijk voor de laatste crash.

Daarnaast blijven professionele beleggers bezorgd over de vooruitzichten op korte termijn. Tijdens een Goldman Sachs ontmoeting met de 25 CIO’s van hedgefondsen toonde een notitie aan dat Bitcoin op dit moment tot hun minst favoriete beleggingsactiva behoort.

Bitcoin prijs crash

Maar er is toch veel goed nieuws?

Ja er is veel goed nieuws. Deze week kondigde de president van El Salvador aan dat het land de Bitcoin als wettig betaalmiddel wil gaan accepteren. Er gaan geruchten dat Paraguay en ook andere Zuid-Amerikaanse landen hetzelfde willen gaan doen.

De San Jose Sharks van de NHL kondigden ook aan dat ze betalingen in Bitcoin, Ethereum en Dogecoin gaan accepteren. Miljardairs ontdekken Bitcoin als waardeopslag voor zichzelf, PayPal en Square hebben Bitcoin geïntegreerd in hun betaaldiensten.

Daarnaast zien we dat de traditionele financiële wereld en de crypto-industrie steeds meer naar elkaar toe groeien en dat steeds meer banken Bitcoin opnemen in hun betaaldiensten.

Bitcoin prijs goed nieuws

Bitcoin prijs kan nog niet profiteren van goed nieuws

Bitcoin kan momenteel nog niet profiteren van deze eigenlijk goede tekenen. Tot nu toe beschermd de psychologisch belangrijke grens van USD 30.000 de Bitcoin prijs tegen een neerwaartse beweging. Echter het is onmogelijk om met zekerheid te zeggen of de uitverkoop van Bitcoin nu is geëindigd.

Het is nu de vraag of nerveuze beleggers het over gaan nemen en de Bitcoin prijs nog verder naar beneden drukken. Maar het kan ook zijn dat de Bitcoin bulls nu gaan ingrijpen en de Bitcoin prijs nieuw leven gaan inblazen. Zal Bitcoin in staat zijn om iedereen versteld doen staan? 

https://www.youtube.com/watch?v=fIFOldfuH-w

Plaats een reactie