Walmart crypto-betalingen

De Amerikaanse supermarktketen Walmart is op zoek naar een expert op het gebied van crypto en blockchain. De voornaamste taak is het ontwikkelen van een strategie omtrent cryptomunt. Het lijkt erop dat het grote supermarktconcern de weg aan het banen is voor het accepteren van crypto-betalingen.

De nieuwste vacature van Walmart heeft de cryptomarkt in rep en roer gezet. Dit omdat het bedrijf op zoek is naar experts op het gebied van cryptocurrency en blockchain. Volgens Bloomberg kan dit betekenen dat Walmart cryptovaluta gaat accepteren als betaalmiddel voor zijn winkels.

De officiële posting vermeldde het volgende:

“We zijn op zoek naar een visionair persoon met ervaring in het leiden en uitbreiden van ons bedrijf. Je hebt een bewezen staat van dienst in het gebruik van nieuwe toegepaste wetenschap en consumenten inzichten om revolutionaire oplossingen voor klantproblemen te ontwikkelen.”

Crypto-betalingen Walmart

Gaat Walmart crypto-betalingen accepteren?

De vraag van retailbetalingen voor Bitcoin en cryptocurrencies is de afgelopen periode enorm toegenomen. Verschillende giganten op het gebied van betalingsverwerkingen, waaronder Paypal en Venmo zijn zich gaan bezighouden met Bitcoin en crypto-betalingen. Paypal staat haar klanten al langer toe om middels enkele cryptocurrencies te kopen, verhopen een te bewaren. Later bood Paypal bij miljoenen leveranciers deze crypto-betalingsopties. Ook Venmo, dochteronderneming van Paypal biedt een crypto-betalingsoptie voor het kopen en verkopen van crypto.

De mogelijkheid om crypto-betalingen te accepteren lijkt dan ook een belangrijk doel van deze nieuwe aanwerving. De crypto-betalingsintegratie van Walmart kan weleens het gebin zijn van de volgende fase in de crypto-acceptatie. Klanten kunnen hun digitale activa besteden aan consumentenproducten. Dit kan op zijn beurt leiden tot een adoptiegolf onder andere winkelgiganten. De crypto-betalingsintegratie van Walmart kan dus een grote impact hebben op andere bedrijven.  

Crypto-betalingen

Hoe ziet de vacature eruit?

De beoogde kandidaat gaat de functie van senior director bekleden en zal vanuit het hoofdkantoor van Walmart in Bentonville, Arkansas gaan opereren. Als verantwoordelijke voor digitale valuta en cryptocurrency-producten is de crypto-expert verantwoordelijk voor het formuleren van strategieën en stappenplannen. De crypto-expert moet beginnen met het ontwikkelen van een blockchain-strategie voor Walmart. Ook zal hij of zij de mogelijkheid onderzoeken om te investeren in cryptocurrencies en partnerships aan te gaan met andere partijen. De crypto-expert moet goed kunnen inspelen op trends en technologieën.

Deze vacature is niet voor iedereen weggelegd en kennis van Bitcoin is niet voldoende. De crypto-expert moet ervaring hebben met het uitbreiden van een bedrijf. Ook moet hij of zij de juiste opleiding krijgen. Bovendien vereist deze baan dat de crypto-expert een consultant en expert is op dit gebied, zowel bij Wal-Mart als extern. Enkele andere vereisten voor de vacature zijn in één oogopslag duidelijk:

 

  • Meer dan 10 jaar ervaring in product- of projectmanagement, technologie en/of commercialisering van technologie.
  • Ervaring in cryptocurrency-ecosysteem en gerelateerde technologieën
  • Ervaring in het ontwikkelen van een strategie en het uitvoeren van een roadmap
  • Identificeer crypto-gerelateerde investeringen en partnerschappen
  • Sterke communicatieve vaardigheden die van invloed kunnen zijn op alle niveaus van de organisatie

 

Kortom: de grootste supermarktketen van de Verenigde Staten lijkt Bitcoin en andere cryptovaluta te overwegen als betaalmiddel.

Walmart crypto-betalingen..

Ook andere grote speler gaan mogelijk crypto-betalingen accepteren

Het nieuws kwam een ​​paar weken nadat Amazon soortgelijke vacatures op zijn website had geplaatst. Begin deze maand gingen er geruchten dat Amazon, een grote online retailer, Bitcoin en andere cryptovaluta wilde accepteren als betaalmiddel. Dit Amerikaanse bedrijf plaatste ook een vacature voor de projectleider op het gebied van digitale valuta. Alleen liet Amazon nadat de geruchten de ronde gingen als snel weten dat dit nog niet het geval is.

Dat beide partijen op zoek zijn naar een productleider op het gebied van Bitcoin en cryptovaluta betekent dat ze momenteel wel aan het overwegen zijn hoe zij cryptovaluta gaan integreren in hun bedrijf. In feite openen deze enorme organisaties geleidelijk de positie van Bitcoin en aanverwante producten. 

Uiteindelijk is het de vraag of en hoe ze crypto-betalingsoptie gaan implementeren. Maar dit zijn interessante eerste stappen van twee grote winkelketens die dagelijks miljoenen klanten bedienen. Zodra deze partijen Bitcoin en crypto-betalingen gaan aanbieden, zullen er zeker veel meer bedrijven hetzelfde doen. Met als gevolg van een bredere acceptatie van Bitcoin.

Delen op Social Media
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on reddit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant voor jou..

Institutionele beleggers
Nieuws
Leila

Institutionele beleggers investeren massaal in Bitcoin

Een paar jaar geleden was het bijna ondenkbaar dat institutionele beleggers in Bitcoin zouden investeren. Maar institutionele beleggers hebben nu de waarde van Bitcoin ontdekt.  Ze beginnen nu echt in te stappen. Changpeng Zhao, CEO van Binance, ziet het geld

Lees verder »
Bitcoin bull flag.
Nieuws
Leila

Bitcoin vertoont bull flag

Nu de Bitcoin prijs in een krappere range komt, speelt Bitcoin een mentaal spelletje. Crypto-analisten wijzen op de vorming van een zogenaamde bull flag op de Bitcoin grafiek en suggereren dat de prijs kan blijven consolideren tot een belangrijke katalysator

Lees verder »

€1000,-

Gratis traden

Profiteer van deze actie, 1000€ gratis crypto handelen bij de beste crypto exchange van Nederland!