Wat is het Culturele Belang van Bitcoin?

Bitcoin is een wereldwijd erkende cryptocurrency die het potentieel heeft om het financiële systeem over de hele wereld te veranderen. Ook kan dit digitale geld de relatie tussen overheden, individuen en financiële instellingen egaliseren dankzij de technologie en mechanica van het economische systeem.

Als je geïnteresseerd bent in Bitcoin handel, kun je overwegen https://bitcoin-prime.app/nl/ te bezoeken om uw handelsvaardigheden te verbeteren. Bitcoin Prime is een crypto trading bot, automatisch handelen doe je dan super eenvoudig.

Het Sociale Idee achter Bitcoin

Dit virtuele geld is een gedecentraliseerde technologie dat op meerdere manieren anders is dan fiatgeld. Het elektronische geld kan gezien worden als nieuw sociaal idee, omdat het het financiële systeem opnieuw uitvindt. Dit heeft als gevolg dat het uitwisselingssysteem voor menselijke waarde herstructureerd wordt.

Bitcoin en sociaal belang cryptomunten

In de meeste landen waar inflatie de lokale fiat-valuta devalueert, hebben consumenten zich tot dit elektronische geld gewijd. De ruilwaarde van deze valuta is namelijk betrouwbaarder en wordt niet beperkt door een centrale autoriteit. Het besluit van de regering om meer valuta bij te drukken heeft een negatieve invloed op de koopkracht van de bevolking, en het vermogen van regeringen om te dicteren wie geld ontvangt, transacties te controleren en de waarde van de valuta te bepalen, heeft de belangstelling voor dit elektronische geld doen toenemen.

Bovendien spreekt dit elektronische bezit consumenten aan die de overheid niet vertrouwen met hun geld. De waarde van fiatgeld is namelijk in veel landen afhankelijk van de Amerikaanse dollar, omdat dit gebruikt wordt als basis voor sancties, inbeslagnames en tarieven.

bitcoin cultuur

Het Culturele Belang van Bitcoin

Satoshi Nakamoto creëerde dit virtuele geld als reactie op de financiële crisis van 2007-2008, wat het gevolg was van het onverantwoordelijke nemen van risico’s door banken wereldwijd. Ondanks hun roekeloze gedrag werden veel banken geholpen door de overheid, wat leidde tot protesten in veel delen van de wereld en een algemeen gebrek aan vertrouwen in het financiële systeem. Bitcoin vormde een alternatief voor hen die het vertrouwen in fiatgeld waren verloren. 

Bovendien maakt dit elektronische geld decentralisatie mogelijk. De manier waarop het gemaakt is zorgt ervoor dat er niet langer een paar mensen de controle hebben, maar dat iedereen een beetje controle heeft. Binnen dit decennium zullen de blauwdruk en het ethos van Bitcoin het internet, het financiële systeem en geld opnieuw ontwerpen om mensen meer onafhankelijkheid, keuzes en kansen te bieden.

Bitcoins Sociaaleconomische Impact

De Verenigde Staten en de rest van de wereld hebben een financiële cultuur ontwikkeld die wordt gekenmerkt door overconsumptie en slechte investeringen als gevolg van een ruim monetair beleid. Het devalueren van geld zet gewone burgers voortdurend aan om geld gelijk na ontvangst uit te geven en zo min mogelijk te sparen. Tegelijkertijd stimuleren kunstmatig lage rentetarieven mensen om meer leningen en investeringen aan te vragen. Dit leidt tot overproductie, buitensporige schulden en verkeerde investeringen.

Als gevolg van het slechte monetaire beleid zijn de universele schulden en de schulden van huishoudens toegenomen, en is het voor veel gezinnen en regeringen niet mogelijk om geld te sparen. Deze ontmoediging maakt economieën zwakker en gevoeliger voor kleine veranderingen of vertragingen.

Bitcoin talk community
BitcoinTalk.org sinds 2009

De Bitcoin-gemeenschap

De meeste mensen in de Bitcoin-gemeenschap vinden dat deze opkomst van elektronisch geld in de wereldeconomie symbolisch is voor de groeiende perceptie dat regeringen het monetaire beleid niet gebruiken in het belang van hun burgers.

Één van de eerste en grootste crypto community is Bitcoin Talk, met ondertussen al meer dan 3,5 miljoen leden. De community bestaat al sinds november 2009 🙂

Het idee van een gedecentraliseerde en peer-to-peer-valuta heeft wereldwijd mensen aangetrokken die ongelukkig zijn en de autoriteit die centrale regeringen hebben over het reguleren van valuta en de transacties van individuen niet vertrouwen. Je kunt bijvoorbeeld Bitcoin verhandelen op Nederlandse crypto exchange Bitvavo.

De ontwikkelaars, instellingen en individuen die deze uitbreiding en ontwikkeling van elektronisch geld ondersteunen en bevorderen, staan ​​gezamenlijk bekend als de Bitcoin-gemeenschap en zijn van cruciaal belang geweest voor het groeiende succes van dit virtuele geld.

Conclusie

Er kan zeker gesteld worden dat Bitcoin van cultureel belang is. Deze virtuele valuta heeft namelijk sociaaleconomische gevolgen en een gemeenschap die een peer-to-peer-netwerk gebruikt om geld over te maken.

Plaats een reactie