President van Wit-Rusland roept burgers op om aan crypto mining te doen

Onlangs deed de president van Wit-Rusland een bijzondere oproep. Alexander Loekasjenko, de Wit-Russische president, deed een oproep aan zijn burgers om aan crypto mining te gaan doen. Veel burgers in Wit-Rusland gaan op zoek naar werk in het buitenland. In het buitenland verrichten zij vaak werk dat relatief weinig geld verdiend. Loekasjenko deed de oproep aan deze burgers om in het thuisland te blijven en om Bitcoin of een andere cryptocurrency te gaan minen voor een betere toekomst. Met zijn oproep wil Loekasjenko voornamelijk voorkomen dat Wit-Russische mensen gaan werken in Polen of Duitsland. Ook andere alternatieve vormen van arbeid worden geprezen door de Wit-Russische president, zolang deze maar in het thuisland kunnen plaatsvinden.

Alexander Loekasjenko zijn oproep werd verspreid via Telegram. Op dit sociale media kanaal werd op 27 augustus 2021 een video geplaatst op het kanaal ‘Pool of the First’. In deze video sprak Loekasjenko over het crypto mining als alternatieve inkomstenbronnen voor zijn bevolking. Hij gaf aan dat het met name verstandig is als burgers zich bezig gaan houden met elektriciteit. In Wit-Rusland is er namelijk voldoende elektriciteit volgens de president. En dit maakt het land juist erg geschikt om te gaan beginnen met crypto mining. De president sprak: ‘’Begin met het minen van cryptocurrency, of hoe het ook heet. Er is voldoende elektriciteit in het land.’’ Zo vertelde hij ook aan de Russische media

Crypto mining als succesvolle inkomstenbron

Wanneer je onderzoek doet naar de wereld van cryptocurrencies dan kom je er al snel achter hoe belangrijk het is om cryptocurrencies te minen. Ook zul je ontdekken dat al vele miners een fortuin hebben verdiend met het minen van cryptomunten als de Bitcoin. Vooral op plaatsen met een overschot aan energie of zeer goedkope energie kan het zeer lonend zijn om te gaan minen. Een voorbeeld van succesvol minen is te vinden in Texas, Amerika. In deze staat verdienen twee kinderen elke maand meer dan 30.000 Amerikaanse dollar met hun mining activiteiten.

De potentiële Wit-Russische miners moeten wel oppassen voor concurrentie wanneer zij beginnen met minen. Immers, in China is recentelijk een verbod gekomen op het minen van Bitcoins. Omdat Loekasjenko heeft aangegeven dat Wit-Rusland voldoende energie heeft om succesvol crypto te minen, is er een kans dat Chinese miners zich in Wit-Rusland gaan vestigen.

Crypto mining Wit-Rusland

Wat is de huidige crypto mining situatie in Wit-Rusland?

Wit-Rusland was er vroeg bij als het ging over het adopteren en reguleren van de cryptocurrencies in het land. In 2018 heeft Loekasjenko er namelijk voor gezorgd dat er een beleid kwam rondom activiteiten die gerelateerd waren aan de Bitcoin. In april van het jaar 2019 suggereerde hij zelfs dat mining farms overtollige energie van de kerncentrale in de regio van Gradno konden benutten. 

Het zal volgens Loekasjenko meer winstgevend zijn wanneer deze energie gebruikt werd voor de cryptowereld, dan wanneer deze energie verloren ging. En hedendaags worden deze gedachten van de Wit-Russische president dus nogmaals benadrukt, door de uitspraken die te vinden zijn in de video op Telegram.

Crypto mining Belarus

Soevereiniteit in Wit-Rusland

In Wit-Rusland is het mogelijk om soevereiniteit te bereiken door middel van de adoptie van de Bitcoin. Wanneer de Bitcoin wordt geaccepteerd en er veel Crypto mining plaatsvindt zal financiële en individuele soevereiniteit worden bereikt. Dit wordt niet bereikt door de inwoners van het land wanneer zij in het buitenland werk gaan verrichten waarvoor zij een relatief laag loon ontvangen. Een veel voorkomend voorbeeld van een laagbetaalde baan is seizoenswerk, waarbij Wit-Russische inwoners in Duitsland of Polen aardbeien gaan plukken. Ook andere landbouwbanen in het buitenland ‘gebruiken’ volgens Loekasjenko de Wit-Russische inwoners voor dit soort arbeid.

Met het minen van de Bitcoin of andere cryptomunten kunnen inwoners veel meer geld verdienen. Het overschot aan energie in Wit-Rusland maakt crypto mining een realistische inkomstenbron voor inwoners. Daarnaast zullen ze ook gelijk BTC sparen. Voor hun mining werkzaamheden zullen zij namelijk uitbetaald krijgen in de vorm van Bitcoins. Doordat de Bitcoin een gedecentraliseerde valuta is zullen de Wit-Russische miners controle over hun eigen geld krijgen. Op deze manier kunnen ze een financiële toekomst opbouwen voor hun familie en de toekomstige generaties. Voor veel Wit-Russen kan het dus erg verstandig zijn om de oproep van president Alexander Loekasjenko op te volgen.

https://www.youtube.com/watch?v=LazCQI97QBg

Plaats een reactie